Food hotspot #6 | Lunchen bij Stek Leeuwarden!

Twee weken geleden sprak ik gezellig af met Kim. We maakten foto’s voor onze blog en Instagram (altijd leuk om te doen!), gingen nog even wat winkels in en ook lunchten we gezellig bij Stek Leeuwarden! We vinden het beide namelijk ook erg leuk om over toffe hotspots te schrijven en daarbij kunnen een hapje en een drankje natuurlijk niet ontbreken. Lunchen moeten we toch ;-). Kijk je gezellig mee naar weer een nieuwe food hotspot op mijn blog?

stek leeuwarden
De vorige food hotspot waar ik over schreef zit gevestigd in Groningen, namelijk No 25. Heb jij mijn artikel al gelezen? Dit keer spraken we dus weer eens af in Leeuwarden en gingen we daar op zoek naar een nieuwe hotspot!

stek leeuwarden
Kim had via andere bloggers/YouTubers een toffe hotspot gezien, namelijk Stek! Ik ben zelf niet zo bekend in Leeuwarden dus ik vond het super leuk om weer een nieuwe food hotspot te kunnen bezoeken. Stek zit niet echt in een winkelstraat, het is een op zichzelf staand pand aan het water. Super leuk, want in de zomer kun je er ook lekker op het terras zitten!

stek leeuwarden
Bij binnenkomst werden we meteen omringd door zachte pasteltinten, prachtige bloemen en een heerlijk wit interieur. Zo ontzettend mooi! Stek is niet zo heel groot, daardoor heerst er juist een hele fijne sfeer. Je hebt niet alleen tafels en stoelen om te zitten, maar aan de zijkant heb je ook bankjes! Dit kon ik helaas niet allemaal op de foto zetten, omdat er best veel mensen zaten.

stek leeuwarden
Bij de ingang hangt deze, soort van, poster met daarop de betekenis van Stek. Je begrijpt meteen waarom er voor de naam ‘Stek’ gekozen is, vooral omdat je bij Stek ook heel veel gezonde en natuurlijke opties hebt.

stek leeuwarden
Hoe lekker ziet dit er allemaal uit?! Helaas kan ik het niet eten vanwege mijn notenallergie, maar ik denk dat het echt heerlijk smaakt ;-). Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd of ze de cake ook zelf maken, maar op de website van Stek kan ik helaas niet zoveel informatie vinden.

stek leeuwarden
Hoe tof is deze cactus? Wie mij langer volgt weet dat ik dol ben op cactussen. Zo’n groot exemplaar zou ik later ook wel in mijn eigen huisje willen ;-). En kijk die tegeltjes op de trap! Geweldig. Ik vind het interieur van Stek in ieder geval helemaal leuk. Ook verkopen ze allerlei leuke ansichtkaarten, planners en notitieboekjes.

stek leeuwarden
Maar ook het eten moest geproefd worden! We begonnen met een gezond sapje. Ondertussen maakten we foto’s van het interieur van Stek, terwijl we wachtten op onze lunch.

stek leeuwarden
Hmmmm! Dit was onze heerlijke lunch. Kim had pannenkoekjes met appel en kaneel en ik een croissant, omdat ik niet heel erg honger had. Maar er stonden nog veel meer lekkere dingen op de menukaart waar ik benieuwd naar was, zoals gezonde broodjes en salades! Wij waren er alleen net voor 12.00 en hadden nog keus uit de ontbijtkaart, haha.

Stek vind je aan Harlingersingel 2, Leeuwarden

Ben jij weleens in Leeuwarden geweest? Kende jij de hotspot Stek al?

11 Reacties

 1. 27 maart 2018 / 07:16

  Oeh wat een leuk plekje! Ziet er erg goed uit daar.

 2. 27 maart 2018 / 08:31

  Aaaah wat ziet dat er leuk en gezellig uit!! Mocht je nog een terug gaan voor de lunch dan mag je best nog een keer een artikel hierover schrijven hoor, mm haha!
  Simone onlangs geplaatst…Ik ga naar Praag!My Profile

 3. 27 maart 2018 / 09:11

  Spijtig dat wij hier bij ons niet van die leuke plekjes hebben eigenlijk. Of ja, misschien maar goed ook want ik zou er denk ik te vaak zitten dan. Haha. Stek ziet er heel gezellig uit en die tegeltjes <3 Ben wel benieuwd naar de dingen die je er kan eten als lunch. Nog eens gaan en ons nog een artikel schrijven? 😀
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #6My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge