Reizen | 5 prachtige bestemmingen die ik graag wil bezoeken

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dol op reisjes maken, drie weken geleden was ik nog in het prachtige Lissabon! Het liefst reis ik zo goedkoop mogelijk, zodat ik vaker op vakantie kan. Als ik weer terug ben van een reisje fantaseer ik direct weer over een nieuwe bestemming, ik kan het gewoon niet laten ;-). Stiekem staan er nog veel meer op mijn lijstje, maar vandaag deel ik 5 prachtige bestemmingen die ik graag wil bezoeken. Lees je mee?

prachtige bestemmingen

1. Marrakech
Ik had deze Marrokkaanse stad al bijna van mijn lijstje kunnen vinken, want Marrakech was, naast Lissabon, ook één van onze opties. Helaas bleek Marrakech toch niet zo goedkoop in de voorjaarsvakantie, maar ik wil deze stad zeker nog eens bezoeken! Hoewel Marrakech helemaal niet zover vliegen is, is het toch heel anders dan Europa. Op Instagram kan ik echt wegdromen bij de prachtige foto’s van paradijselijke zwembaden en de vrolijke, gekleurde tegeltjes die je daar ziet!

2. Ijsland
Ijsland staat al héél lang op mijn lijstje, maar toch geef ik telkens de voorkeur aan een warme, zonnige bestemming – als het dan eindelijk weer tijd is voor een vakantie, dan wil ik naar de zon! 😉 Toch ben ik vastbesloten om Ijsland een keer te bezoeken. Ik ben stiekem best wel gek van natuurverschijnselen en bijvoorbeeld de geisers in Ijsland móet ik gewoon in het echt zien. Ook hoop ik ooit het Noorderlicht te kunnen bewonderen.

3. Griekenland (+ de Griekse eilanden!)
Geloof het of niet, maar ik ben nog nooit in Griekenland geweest. Wel heb ik Turkije maar liefst drie keer bezocht en ben ik ook eens op het Griekse Cyprus geweest. Toch ben ik ook wel erg benieuwd naar Griekenland zelf en dan met name de prachtige Griekse eilanden, zoals Kreta. Het lijkt mij ook heel erg leuk om te eiland-hoppen. Ik ben dol op de witte huisjes, prachtige stranden en schattige straatjes die Griekenland rijk is. Oh, en het Griekse eten! 😉

4. Sardinië
Yep, nog een bestemming met prachtige witte stranden: Sardinië! Over dit Italiaanse eiland hoor ik ook heel veel positieve verhalen, waardoor ik heel erg nieuwsgierig ben geworden. Het is jullie inmiddels wel duidelijk dat ik vooral gek ben op Zuid-Europese bestemmingen, haha! Het is ook alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst in Italië ben geweest, dus ik hoop Sardinië eigenlijk dit jaar nog te kunnen bezoeken.

5. Kaapverdië
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik vliegangst en is dat ook de reden dat ik niet echt verre bestemmingen op mijn lijstje heb staan. Hoewel ik ook zeker eens naar bijvoorbeeld Amerika wil reizen, lijkt het mij ook erg leuk om alle Europese landen – en landen dichtbij Europa – eens bezocht te hebben. Kaapverdië (een eilanden-groep bij de westkust van Afrika) is zo’n 6 à 7 uur vliegen, maar volgens mij is het helemaal de moeite waard! Het is er namelijk het hele jaar door mooi weer én er zijn prachtige stranden. Ik heb gewoon echt iets met eilanden :p

Welke bestemmingen staan er op jouw lijstje?

15 Reacties

 1. 21 maart 2018 / 07:03

  Mooie bestemmingen! Ik wil ook nog veel plaatsen zien in Europa, ben jog niet verder ekomen dan Rome, Praag, Antwerpen, haha. Maar ook buiten Europa wil ik nog veel zien!
  Kim onlangs geplaatst…MAC CravingMy Profile

 2. 21 maart 2018 / 07:30

  Wat een mooi lijstje en eigenlijk kan ik het alleen maar eens zijn met deze 5 droombestemmingen. Vooral een Grieks eiland (geen idee welke het mooist is!) staat hoog op mijn lijstje. Net als jij ben ik nog nooit in Griekenland geweest, terwijl ik al zo veel mooie foto’s van Griekse eilanden heb gezien. Marrakesh lijkt mij ook echt prachtig!
  Romy onlangs geplaatst…Review GreenBook | Meer orde, minder perfectionismeMy Profile

 3. 21 maart 2018 / 08:53

  Griekenland is al-tijd fijn, mooi en leuk! Ik raad Parga, Kefalonia en Samos aan. 🙂 Marrakech staat ook al heeeel lang op mijn lijstje en dit jaar ga ik er eindelijk naar toe. Yay! Op mijn lijstje staan zooo veel bestemmingen, maar als ik er een paar uit moet pikken… Madagaskar, de Seychellen, Costa Rica en de eilanden in Indonesië waar ik niet niet geweest ben. 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Review | Koolen1981 ChampignonburgerMy Profile

 4. 21 maart 2018 / 09:04

  Neem me mee naar IJsland! ♥♥ Mijn vriend en ik willen graag eens een verre reis maken naar een bestemming die buiten onze comfort zone ligt (Thailand? Japan?), maar houden het voorlopig nog even bij betaalbare tripjes iets dichter bij huis. Er is nog zo veel te ontdekken!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #95 • We hadden iets te vieren!My Profile

 5. 21 maart 2018 / 09:37

  IJsland staat ook hoog op mijn lijstje! Mijn vriend en ik wilden afgelopen kerstvakantie daar naartoe, maar dat was toch best duur… Toen zijn we maar naar Brugge gegaan (ook erg leuk!!). Ik heb 1 Grieks eiland al meer dan 20 keer gezien, Lesvos, maar dat komt doordat mijn hele Griekse familie daar woont, hihi. Ik zou ook wel eens op het vasteland van Griekenland op vakantie willen en op Santorini!

  Alle Scandinavische hoofdsteden staan hoog op mijn lijstje, samen met New York, Florence (ik ben er twee dagen geweest, maar dat was echt niet lang genoeg) en de Malediven.
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Lesidee over de verkiezingenMy Profile

 6. 21 maart 2018 / 09:47

  Mooie bestemmingen! Zelf wil ik ook nog heel graag naar Marrakech en de Griekse eilanden. Wel ben ik al naar IJsland geweest, jammer genoeg geen noorderlicht kunnen spotten, maar ik ga ook nog een keer terug. Zelf heb ik alleen maar verre landen staan zoals Indonesie, Canada, Australie, Suriname, de VS en Zuid-Afrika 🙂
  Dana onlangs geplaatst…Talen die ik graag wil lerenMy Profile

 7. 21 maart 2018 / 09:56

  Ik sluit me voor 100% aan bij Marrakech en IJsland, dat lijkt me prachtig. Ook wil ik heel graag nog eens naar Berlijn, de Malediven, de Galapagos eilanden en nog veeel meer haha.
  Loes onlangs geplaatst…Where to Go and What to Do – LiverpoolMy Profile

 8. 21 maart 2018 / 09:57

  Mooi lijstje! Kaapverdië en IJsland lijken me ook heel erg gaaf. Ben een paar jaar geleden op Sardinie geweest en vond het inderdaad heel mooi. Ook niet al te druk op de stranden, dus dat vond ik wel fijn. Wil ook nog heel graag naar de Griekse eilanden en vooral naar Santorini. Die plek staat heel hoog op mijn reis bucket list! Noorwegen wil ook graag een keertje heen en naar Thailand en de Malediven.
  Johanne onlangs geplaatst…Van pessimist naar optimist? 10 tips voor een positiever levenMy Profile

 9. 21 maart 2018 / 18:40

  Sardinië gezien vanaf de Franse buren. Ook prachtig en dichtbij : Corsica. (Kan ook met de boot, als je vliegangst hebt !!)
  Mijn reisdagboek, met heel veel foto’s én zicht op Sardinië vanuit Bonifacio : https://y.is/aLWHV

 10. 21 maart 2018 / 20:13

  Leuk lijstje! Ik heb denk ik wel 20 landen/steden waar ik graag heen wil hahaha 😉 Maar IJsland, Zuid-Afrika en Madagaskar staan hoog! 🙂

  xx
  Alexandra onlangs geplaatst…Shooten in Studio AutomatMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge