Review | Rimmel London INSTA-lijn voor een picture perfect look

Hoewel ik een groot beauty-liefhebber ben, schrijf ik de laatste tijd ook veel over andere onderwerpen. Nog steeds gaat mijn hart sneller kloppen van de nieuwste make-up en daarom is het vandaag weer eens tijd voor een beauty review! Ik mocht een aantal producten van de nieuwe INSTA-lijn van Rimmel London ontvangen, waarmee je de perfecte look kunt creëren voor je Insta-selfie. Ik ben razend benieuwd naar deze nieuwe producten, kijk je met me mee?

Rimmel London INSTA-lijn
Met nieuwe make-up producten maak je mij altijd blij, zeker als het goede ‘basics’ zijn waar je echt wat aan hebt: Foundation en goede matterende poeders bijvoorbeeld. Ik was vooral benieuwd naar de Insta Flawless Skin Tint, de Insta Strobing Highlighter, de Insta Fix&Matte Powder en de Insta Fix&Go Fixing Spray, super leuk dat ik deze mag testen!

Rimmel London INSTA-lijn
Allereerst moet ik zeggen dat ik de namen van de producten echt geweldig vind. Ze vallen dan wel allemaal onder de INSTA-lijn, ze hebben allemaal een andere en originele naam. Laten we beginnen met de Insta Flawless Skin Tint!

Rimmel London INSTA-lijn
Ik heb de Insta Flawless Skin Tint ontvangen in de kleur 006 Light Medium. De Skin Tint bevat SPF 15 (altijd goed, zeker in de lente en de zomer!) en hij belooft de huid een gezonde en natuurlijke glow te geven en de huid er minder vermoeid uit te laten zien. Het is een lichtgewicht formule die de huid 24 uur lang hydrateert. Je kunt de Skin Tint zo dragen, of onder je foundation als primer met een natural glow.

Rimmel London INSTA-lijn
De Insta Flawless Skin Tint heeft best een stevige structuur.

Rimmel London INSTA-lijn
Hij smeert wel gemakkelijk uit en gelukkig is hij ook best wel licht!

Rimmel London INSTA-lijn
Dit is mijn gezicht zonder make-up. Ik heb niet echt veel onzuiverheden, alleen heb ik altijd hele heftige wallen. Ook ben ik op de een of andere manier heel erg oranje op deze foto, haha! De Insta Fix&Go Setting Spray kun je overigens ook als primer gebruiken (zometeen meer daarover) dus die spray ik eerst over mijn gezicht heen.

Rimmel London INSTA-lijn
Daarna is het tijd om de Insta Flawless Skin Tint aan te brengen! Voor de gelegenheid maak ik mijn beautyblender weer eens schoon, blijft toch wel de fijnste manier om foundation aan te brengen. Helaas is de Skin Tint niet zo dekkend als ik had gehoopt (dat is denk ik ook niet de bedoeling), maar krijgt mijn gezicht wel meteen een gezonde glow. De kleur is iets aan de donkere kant voor mij, maar ik kan ‘m best hebben. Ik denk dat dit een héél fijn product is voor de zomer!

Rimmel London INSTA-lijn
Op naar de Insta Strobing Highlighter, waar ik zo benieuwd naar was! Ik ben namelijk dol op highlighters, het kan mij niet glanzend genoeg zijn ;-).

Rimmel London INSTA-lijn
Ik heb de highlighter in de kleur Gold Glow, maar je hebt ook nog Pink Glow en Bronze Glow. De highlighter kun je aanbrengen op delen van je gezicht die je meer wilt laten zien en die het licht vangen, zoals je jukbeenderen, het puntje van je neus en je cupidoboog. Ook kun je de highlighter mixen met je foundation, zodat je hele gezicht een gezonde glow krijgt.

Rimmel London INSTA-lijn
Zo ziet de Insta Strobing highlighter eruit op mijn hand. Ik vind het erg fijn dat het in een tube zit en niet in een stick, daar kan ik echt niet mee werken!

Rimmel London INSTA-lijn
Iets meer uitgesmeerd zie je een subtiele glow tevoorschijn komen. Ik vind de kleur echt heel mooi en natuurlijk!

Rimmel London INSTA-lijn
Omdat ik nog niet tevreden was over de dekking van de Insta Flawless Skin Tint breng ik mijn favoriete foundation van Rimmel London aan. Ik mix ‘m met een foundation van Catrice om de juiste kleur te krijgen. Ook breng ik een concealer aan van Rimmel London (uit dezelfde review), die al maanden favoriet is.

Rimmel London INSTA-lijn
Daarna breng ik de Insta Strobing Highlighter aan. Het is een creamy product, dus die kun je het beste op je foundation aanbrengen zonder af te poederen. Helaas valt de highlighter een beetje weg op mijn huid, misschien had ik toch de donkerste tint moeten proberen… Ik heb van mezelf een hele vette huid en zoals je ziet geven de Skin Tint en een foundation mij al heel veel glow ;-). Wellicht is dit wel een erg fijn product als je wat bleker bent dan ik en niet zo’n vette huid hebt.

Rimmel London INSTA-lijn
Jullie begrijpen wel dat ik met mijn vette huid niet zonder een matterende poeder kan! Ik kan dan ook niet wachten tot het moment dat ik mijn huid weer af mag poederen ;-).

Rimmel London INSTA-lijn
De Insta Fix&Matte Powder ziet eruit als een prima matterende poeder, zelf gebruik ik dit soort transparante compact powders heel graag. Een grappig en leuk detail vind ik de hashtags in het patroon van de poeder, haha, hoe toepasselijk?!

Rimmel London INSTA-lijn
Na mijn gezicht afgepoederd te hebben ziet mijn huid er een stuk beter uit en binnen een paar uur heb ik toch weer een subtiele glow, haha :p. Ik vind de poeder erg fijn in gebruik. Hij is makkelijk mee te nemen en hij matteert de huid goed. Het enige nadeel is wel dat je nu helemaal niks meer ziet van de Insta Strobing Highlighter.

Rimmel London INSTA-lijn
Tot slot wil ik graag de Insta Fix&Go Setting Spray aan jullie laten zien. Wat ik zo bijzonder vind is dat je dit product ook kunt gebruiken als een primer, ideaal! Ik houd wel van zulke multifunctionele producten. Je kunt de spray ook gedurende de dag gebruiken om je look wat op te frissen.

Rimmel London INSTA-lijn
De spray is olievrij wat natuurlijk ook erg fijn is, zeker met zo’n vette huid als die van mij!

Rimmel London INSTA-lijn
Na het testen van de producten doe ik de rest van mijn make-up en spray ik de Insta Fix&Go Setting Spray over mijn gezicht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het altijd vergeet om zo’n spray te gebruiken, dus ik was erg benieuwd of ik daadwerkelijk verschil zou merken aan het einde van de dag. Het resultaat: Aan het einde van de dag heb ik wel weer een vettig voorhoofd (zo irritant), maar mijn make-up zit er nog goed op! Ik heb soms van die kale plekken in mijn foundation, dat heb ik nu niet. Natuurlijk speelt het ook wel mee dat ik de spray als primer heb gebruikt, blijkbaar werkt dat ook goed!

Rimmel London Insta-lijn
Al met al ben ik erg te spreken over de INSTA-lijn van Rimmel London. De strobing highlighter werkt helaas niet zo goed voor mijn huidtype, maar de poeder en de primer/fixing spray vind ik erg fijn in gebruik! De skin tint hoop ik in de zomer lekker te kunnen gebruiken, wanneer ik minder dekking nodig heb. De INSTA-lijn bestaat overigens nog uit andere producten, waaronder een Conceal & Contour palette en een Duo Contour Stick. Zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen bij het Rimmel London schap! 🙂

De producten van de Rimmel London INSTA-lijn zijn nu te koop bij diverse drogisterijen

Deze producten heb ik ontvangen van een PR-bureau

Ben jij al bekend met de INSTA-lijn van Rimmel London? Naar welk product ben jij het meest benieuwd?

10 Reacties

 1. 28 maart 2018 / 08:55

  Deze lijn ziet er echt heel erg leuk uit! Ik vind de highlighter er mooi uit zien, jammer dat het een beetje weg valt als je de poeder erover aan brengt..
  Loes onlangs geplaatst…Favorieten van de Maand – MaartMy Profile

 2. 28 maart 2018 / 16:02

  Ik vind ze er leuk uit zien! Al ben ik eigenlijk alleen benieuwd naar de spray 🙂
  Dana onlangs geplaatst…Photo diary #127My Profile

 3. 28 maart 2018 / 17:43

  Ziet er leuk uit! Helaas gebruik ik liever BB cream dan foundation..

 4. 28 maart 2018 / 18:21

  Oh, ik ben best wel benieuwd geworden naar het poeder en de strobing highlighter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge