5 leuke en gezellige dingen om te doen op Paasmaandag!

Hoi allemaal! Hoe is jullie Pasen tot nu toe? Hebben jullie al plannen voor vandaag? Nee? Mooi zo! Het leek me leuk om nog even last minute 5 leuke en gezellige dingen te delen die je kunt doen vandaag, op Paasmaandag. Gisteren heb ik gezellige paasbrunch gehad met mijn ouders en vandaag ben ik gewoon weer aan het werk, maar de meeste mensen zijn vandaag natuurlijk nog vrij! Hopelijk jullie ook? Lees je mee met 5 leuke dingen die je kunt doen op Paasmaandag?

paasmaandag

1. Organiseer een paasbrunch of een high tea!
Ik vind het zelf altijd erg gezellig om met Pasen te brunchen met familie, maar je kunt ook een leuke high tea organiseren. Mocht je er geen zin in hebben om dit zelf te organiseren, de meeste horecagelegenheden zijn gewoon open! Je kunt altijd wel ergens terecht voor een goede kop koffie, een uitgebreide lunch of een lekker gebakje. Misschien staat er al lang iets op de planning wat er steeds maar niet van komt, zoals een bezoekje aan het plaatselijke Kattencafé? Vandaag is de dag!

2. Bezoek een paasmarkt of een paaskermis
Ik wist zelf helemaal niet van het bestaan van paasmarkten af, maar in diverse steden is er wel eentje te vinden! Ik ben dol op marktjes dus als ik niet moest werken had ik het wel geweten ;-). Een paasmarkt is eigenlijk een soort rommelmarkt, er is van alles wat en misschien vind je nog wat leuks?! Ook worden er op allerlei plekken paaskermissen georganiseerd, als je liever op zoek gaat naar wat actie ;-).

3. Zoek een leuke creatieve DIY en leef je uit
Eieren zoeken en eieren beschilderen is misschien niet meer zo leuk om te doen als volwassene (alhoewel je natuurlijk best mee kunt doen met je zusje of je nichtje :p). Maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen, er zijn genoeg leuke DIY’s te vinden op internet! Verf bijvoorbeeld die deur (die je al zo lang wilde verven), maak een leuk cadeautje voor een ander of maak een paar mooie illustraties in paas-sferen. Niet zo creatief? Dan kan mooie plaatjes verzamelen op Pinterest ook heel leuk en inspirerend zijn :-).

4. Bak iets lekkers (in paas-stijl) 
De meeste supermarkten zijn vandaag gewoon open en de meeste paas-items zullen al in de kortingsbakken liggen, dus vandaag kun je ook lekker aan de slag gaan in de keuken! Maak bijvoorbeeld een heerlijke kwarktaart, cheesecake, red velvet cake of bak wat koekjes (inclusief paas-koekjesvormpjes?!). Geen zin in zoet? Probeer dan eens een nieuw recept uit, organiseer een 3-gangen-dinertje of neem extra de tijd om een grote pan soep te maken.

5. Ontspan en neem tijd voor jezelf
Helemaal nergens zin in en ben je blij dat je eens een dagje vrij bent? Dat kan ik me goed voorstellen. Wanneer je Pasen niet per se viert (door bijvoorbeeld naar de kerk te gaan met familie of te brunchen) is het extra fijn om vandaag een dagje voor jezelf te hebben, niks moet en alles mag! Neem een lekker maskertje, maak een uitgebreide lunch voor jezelf, kijk een paar afleveringen van je favoriete serie of lees een goed boek of een tijdschrift. Heerlijk, toch?

Wat zijn jouw plannen voor vandaag? Vier jij Pasen?

5 Reacties

  1. 2 april 2018 / 09:44

    Wat een leuke tips! Ik kwam er ook pas vrijdag achter dat er zoiets als paasmarkten bestaat. Best leuk eigenlijk! Ik ga vandaag voor een combinatie van jouw tip 5, een beetje bloggen en gezellig met iemand samen koken 🙂
    Fijne paasmaandag en succes met werken!
    Romy onlangs geplaatst…Outfit | Een vintage rok, speciaal voor mij gemaakt! ♥My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge