FAVORIETE RECEPTJES VAN DE WEEK #2

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van ‘Favoriete receptjes van de week!’ Het is alweer even geleden dat het eerste deel online kwam en in de tussentijd heb ik weer een hoop lekkere gerechten gemaakt en gegeten. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten eet ik geen vlees (wel af en toe vis), maar de gerechten in dit artikel zijn allemaal zonder vlees én vis! 🙂 Kijk je weer mee naar mijn favoriete receptjes?

receptjes
Gemengde salade

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– Twee handjes spinazie of een slasoort naar keuze
– 1 ei
– 1 paprika
– 1/4 komkommer
– 1/2 bol mozzarella of 1/3 feta
– 1/2 bakje cherry tomaatjes
– 1/2 rode ui
– zout en peper
– scheutje (witte) balsamicoazijn

Niet een heel bijzonder receptje dit, maar wel iets wat ik graag eet als ik even lekker gezond en goedkoop wil eten en geen zin heb om boodschappen te doen. Dit soort dingen heb ik standaard wel in huis. Moet zeggen dat mijn cavia’s ook een (gezonde) stok achter de deur zijn ;-). Ze zijn gek op spinazie dus dan doe ik af en toe gewoon gezellig met ze mee, haha :p De bereiding van dit receptje is zo ontzettend simpel (en snel!) dat ik ‘m niet ga beschrijven, ik wil niemand beledigen, hahaha.

receptjes
Wrap met groentemix en ei

Ingrediënten (voor 2 à 3 wraps, want op één kan ik niet leven ;-))
– 2 wraps
– creme fraiche
– 2 handjes ijsbergsla (1 per wrap)
– 1 of 2 eitjes
– 1/3 komkommer
– 1/2 paprika
– 1 tomaat of 1/2 bakje cherrytomaatjes
– kiemgroenten (had ik toevallig nog in huis)
– 1/3 blik mais
– evt. yoghurtdressing
– peper en zout

Dit receptje is eigenlijk ook te simpel om uit te leggen, haha! Wat ik nog wel als tip wil geven voor de vis-eters onder ons: Met tonijn of zalm (in plaats van ei) is het ook heerlijk! En voor de vegetariërs: Vega gehakt of falafel! Ik eet soms twee dagen achter elkaar wraps en dan telkens met een andere vulling. Super lekker en ook goedkoop op deze manier! Wat trouwens ook een aanrader is: Mango! Je moet ervan houden, maar bijvoorbeeld mango in plaats van tomaat en paprika vind ik ontzettend lekker. Zal ik binnenkort mijn favoriete salade met mango (en vegetarische (!) kip) met jullie delen? 🙂

receptjes
Pompoencurry met rijst

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 1 portie zilvervliesrijst
– ca. 150 gram pompoenblokjes
– evt. handje spinazie
– 1/2 (rode) ui
– 1 teentje knoflook
– peper en zout
– curry kruiden
– evt. curry pasta
– 1/2 blokje groentebouillon
– 3 dl water
– flinke lepel creme fraiche

Ik moet zeggen dat ik geen ster ben in het maken van curry’s, de ene keer lukt het beter dan de andere keer! Pompoenblokjes koop ik trouwens altijd ingevroren, dat is super makkelijk (ook heerlijk om soep van te maken!). Deze keer had ik toevallig wat verse pompoen meegekregen van mijn ouders. De pompoen kun je eventueel ook vervangen door zoete aardappel mocht je dat lekkerder vinden. Ik vind beide echt heerlijk!

Bereiding
Kook de rijst in een pannetje. Je kunt het trouwens ook met iets anders eten, maar ik heb tot nu toe telkens rijst(soorten) gebruikt. Als de rijst op het vuur staat is het tijd om de curry te gaan maken. Bak de pompoenblokjes in een beetje olijfolie of bakboter. Ze worden super snel gaar – als ze niet zijn ingevroren. Bij mij werden ze al na 5 minuten zacht dus pas daarmee op, anders wordt het te papperig.

Als de pompoen in de pan zit kun je er nog wat ui en knoflook bij doen – ik deed er ook nog wat spinazie bij, extra gezond! Ik heb vaak rode ui in huis omdat het ook lekker is door (couscous)salade en hierbij hoef ik niet te huilen als ik het snij haha, zo gek! Anyway, als alles gaar is gooi je een half bouillonblokje met circa 3 dl water in de pan. Ik roer er soms nog wat currypasta doorheen (niet noodzakelijk, wel lekker!) en na ongeveer 5 minuten pruttelen doe ik er nog een lepel creme fraiche bij. Laat het nog 5 à 10 minuten staan op een laag vuurtje en de curry is klaar! Daarna strooi ik er nog wat zout, peper en curry kruiden door. Smullen maar :-). Dit is nu al mijn favoriete gerecht voor het najaar, echt te lekker <3

recept
Buiten de deur lunchen of dineren is natuurlijk ook niet verkeerd 😉

Het wordt trouwens vanaf nu wel een stuk lastiger om deze artikelen te maken, omdat het zo vroeg donker wordt! Dat verklaart ook het verschil in belichting van bovenstaande foto’s, sorry daarvoor! Eten fotograferen kan straks dus ‘s avonds niet meer (ik heb geen lampen (natuurlijk heb ik wel een lamp aan het plafond haha, maar je snapt wat ik bedoel ;-)) en met flits ziet het er altijd zo goor uit, haha).

Ik zit er dus over na te denken om deze ‘serie’ te laten vervallen, ook al was dit pas de tweede editie, haha #sad. Misschien kan ik nu iets gaan doen met lekkere lunches of ontbijtjes? Of gewoon één heel recept uitwerken en dan ‘s middags alvast de foto’s maken. Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog lekkere vegetarische recepten heb (sommige vriendinnen eten door mij nu ook steeds vaker vegetarisch en dat vind ik echt ontzettend tof om te horen!), dus helemaal stoppen met dit soort artikelen wil ik liever niet. Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Wat voor food-gerelateerde artikelen zou jij vanaf nu willen zien op mijn blog? En heb jij nog een favoriet recept van de afgelopen tijd?

14 Reacties

 1. 13 oktober 2017 / 18:20

  De recepten klinken stuk voor stuk heerlijk! Vooral die wraps lijken me wel wat. Balen hè dat foto’s maken ‘s avonds niet zo makkelijk meer gaat?! Misschien kun je in plaats van je avondeten eens je lunch op de foto zetten. Dan is er in ieder geval wel genoeg licht.
  Romy onlangs geplaatst…Mijn niet zo fabulous (maar superleuke!) bloggerbestaanMy Profile

 2. 13 oktober 2017 / 22:37

  Wat een leuke, simpele gerechten! Zelf ben ik een vleeseter maar wil ik graag meer vegetarische gerechtjes eten door de weeks. Mijn vraag is dan wel met zo’n salade of wrap- zit je dan wel vol de rest van de avond?

  Ik zou het leuk vinden als je de serie aanhoudt!! Donkere foto’s hebben ook wel weer wat 🙂

  Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge