Baaldag? Met deze tips kom je de dag goed door!

Een baaldag, we hebben er allemaal weleens last van. Zo’n dag dat werkelijk alles tegenzit en niks volgens planning gaat, argh! Het is super moeilijk om je humeur er niet door te laten beïnvloeden… In dit artikel vind je 5 tips om je baaldag goed door te komen, zodat het niet je hele dag verpest. Lees gauw verder!

baaldag

Tips om je baaldag goed door te komen

Laatst had ik zo’n dag dat letterlijk alles mis ging. Heel irritant, maar daardoor kreeg ik wel inspiratie voor dit artikel ;-). Het kan knap lastig zijn om toch nog iets te maken van je baaldag, maar het is zeker niet onmogelijk. Hieronder vind je 5 tips om je baaldag goed door te komen:

1. Houd even een klaag-halfuurtje

Even klagen kan flink opluchten, ook al voelt het misschien heel tegenstrijdig om daar tijd aan ‘verspillen.’ Maar het is echt beter om alles er even uit te gooien, in plaats van op te kroppen. Bel of app even een vriendin of schrijf alles waar je mee zit op. Dit zorgt ervoor dat je rustiger wordt en weer ruimte krijgt in je hoofd, waardoor negatieve gedachten minder vat op je hebben.

2. Maak een wandeling

Om eerlijk te zijn is dit meestal niet hetgeen waar ik zin in heb op een baaldag… Vooral als ik het gevoel heb dat ik op een drukke dag al met 1-0 achtersta, omdat bepaalde taken uitlopen, laat ik die wandeling al gauw voor wat het is. Herken je dit? Maar op zo’n dag is het júist belangrijk om er even uit te gaan. Door in beweging te zijn verdwijnt namelijk dat gejaagde gevoel en laat je frustraties makkelijker los.

3. Neem extra de tijd voor self care

Op een baaldag mag je jezelf nog wel wat extra in de watten leggen. Maak tijd vrij voor hetgeen waar jij van oplaadt en een positief gevoel van krijgt. Denk aan je favoriete maaltijd maken, een fijne thuis work-out doen, een leuke serie kijken, een boek lezen of lekker een avondje offline gaan. Chocola doet ook altijd wonderen ;-). Goed voor jezelf zorgen is extra belangrijk op een baaldag!

4. Focus je op de positieve dingen

Iets wat echt enorm moeilijk is op een dag waarop alles misgaat, is je focussen op dingen die wél goed gaan. Als je dit doet zul je zien dat je de rest van de dag met een veel positiever gevoel tegemoet gaat. Schrijf dus alle dingen op die wel goed gingen! Op je baaldag is dit waarschijnlijk weinig, dus focus je vooral op eerdere ervaringen die je een goed gevoel geven. Denk aan succesvolle werkervaringen of geluksmomenten van de afgelopen tijd.

5. Ga extra vroeg naar bed

Heb je alle tips uit dit artikel toegepast, maar is je dag echt niet meer te redden? 😉 Ga dan ‘s avonds lekker offline en kruip extra vroeg in bed. Soms zit er niks anders op dan dat rotgevoel er gewoon te laten zijn en jezelf wat rust te gunnen. Morgen weer een dag! Een nacht goed slapen kan wonderen doen. Heb je moeite met in slaap vallen of met doorslapen? In dit artikel vind je 5 tips om beter te slapen.

Wanneer had jij voor het laatst een baaldag? Hoe zorg jij ervoor dat je de dag doorkomt?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
baaldag doorkomen tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge