5 Tips om je blog aantrekkelijker te maken voor bedrijven!

Hoi allemaal! Inmiddels blog ik alweer zes jaar en beleef ik nog steeds heel veel plezier aan het bloggen. Ook werk ik regelmatig samen met bedrijven, wat ik echt heel tof vind. Op die manier heb ik van mijn hobby toch een beetje mijn werk kunnen maken, daar had ik vroeger nooit van durven dromen! Dit gun ik jou natuurlijk ook en daarom leek het me leuk om mijn 5 beste tips te delen om je blog aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Ook als je geen blog hebt vind je het misschien interessant om te lezen. Lees gauw verder als je benieuwd bent naar mijn tips!

bedrijven
Laat ik voorop stellen dat bloggen niet iets is wat je zo even doet. Wil je inkomsten genereren uit je blog, dan moet je daar echt hard je best voor doen! Ik blog nu al zes jaar, wat ik echt niet had volgehouden als bloggen niet mijn allergrootste hobby was. Niet alleen kost bloggen veel tijd, er gaat ook heel wat tijd overheen voordat je op het punt bent dat je kunt samenwerken met bedrijven. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en daarom zeg ik: wie niet waagt wie niet wint! 😉

1. Investeer tijd in een goede SEO

Laat ik je dan ook maar meteen uit de droom helpen dat bedrijven met je willen samenwerken omdat je prachtige foto’s maakt en fantastisch schrijft. Hoewel dit ook zeker meespeelt, is het bedrijven vooral te doen om SEO (zoekmachine optimalisatie). Gebruik je relevante zoekwoorden in je artikelen – waardoor je blog goed gevonden wordt in Google? Grote kans dat bedrijven met je willen samenwerken, want dit is ook goed voor hun online zichtbaarheid! Als je het bloggen serieus wil aanpakken is het enorm belangrijk dat je weet hoe SEO optimalisatie werkt en ik raad je dan ook zeker aan om een cursus SEO optimalisatie te volgen.

Extra tip: Maak je gebruik van WordPress (sowieso een dikke vette aanrader om goed gevonden te worden in Google!), installeer dan de plugin Yoast SEO! Dit is een super handige plugin waarmee je je SEO per artikel kunt optimaliseren.

Extra tip: Gebruik de Google Zoekwoordplanner om de relevantie van je zoekwoorden te testen.

Extra tip: Vergeet ook niet om je zoekwoord te verwerken in de alt-tekst van de afbeeldingen in je blogpost. Dit is zeker belangrijk voor een goede SEO!

2. Verhoog je Domain Authority

Eerlijk? Tot vorig jaar had ik nog nooit van Domain Authority, ofwel DA, gehoord. In ieder geval bedoelen ze daarmee niet de drogisterij of de dierenarts ;-). “Domain Authority is een factor die de autoriteit van een website aangeeft. Deze factor is ontwikkeld door Moz en geeft aan hoe goed een website zal scoren in de zoekmachine resultaten. Deze factor wordt berekend aan de hand van diverse indicatoren en is een cijfer tussen de 0 en 100.”

In dit artikel kun je meer lezen over hoe het verhogen van de domein autoriteit van je blog precies werkt. Dit is ook een kwestie van tijd, want hoe langer je blog bestaat, hoe meer relevante teksten en links (naar andere websites en je eigen blogposts) er op je blog zullen staan.

3. Trek meer bezoekers naar je blog

Hoewel bedrijven veel waarde hechten aan een goede SEO en een aanzienlijke DA, is het natuurlijk ook belangrijk dat je blogposts ook daadwerkelijk gelezen worden. Het aantrekken van meer bezoekers is al een kunst op zich! Zorg ervoor dat je lezers je blog makkelijk kun volgen, bijvoorbeeld via Bloglovin’ of via de mail.

Je artikelen kun je delen via sociale media, zoals Instagram en Facebook. Op Facebook vind je diverse groepen om je blog artikelen in te plaatsen.

Ook Pinterest is heel erg belangrijk om meer bezoekers naar je blog te trekken. Pinterest is namelijk een zoekmachine, waardoor ook oudere pins (en dus jouw oudere blogposts!) relevant blijven. Maak bijvoorbeeld een Pinterest bord aan met afbeeldingen van jouw blog en pin relevante artikelen en afbeeldingen naar dit bord.

Ik ben vorige maand pas begonnen met Pinterest en ik merkte een stijging op van bijna 1000 unieke bezoekers per maand, ten opzichte van 2018!

Extra tip: Kies voor prikkelende titels en schrijf inhoudelijke blogposts. Langere blogposts zijn overigens ook beter voor je SEO.

4. Maak een adverteren-pagina

Een aantal maanden geleden heb ik mijn adverteren pagina geüpdate (nu ik dit schrijf besef ik dat ik mijn pagina maar weer eens moet updaten ;-)). Op deze pagina van mijn blog vertel ik waarom mijn blog een geschikte plek is om producten/diensten van bedrijven uit te lichten. Wil je graag samenwerken met bedrijven, dan moet je niet vies zijn van een beetje zelfpromotie! 😉

Op deze pagina kun je bijvoorbeeld ook eerdere samenwerkingen vermelden, je bezoekersaantallen en eventueel je tarieven voor advertorials. Hoewel deze pagina niet meteen super goed scoort in Google, vind ik het wel professioneel ogen. Daarnaast word ik weleens benaderd door bedrijven dankzij mijn adverteren pagina en dat is natuurlijk precies de bedoeling!

5. Meld je aan bij blogger netwerken

Er zijn ontzettend veel bloggers in Nederland, grote kans dat bedrijven af en toe door de bomen het bos niet meer zien ;-). Je mag ze daarom best een handje helpen. Meld je bijvoorbeeld aan bij diverse blogger netwerken, zodat je beter zichtbaar bent voor bedrijven. Een aantal voorbeelden zijn Blog Brains en LinkPizza.

Ook kun je via de Facebook-groep ‘Bloggers gezocht’ reageren op oproepjes. Vaak vind je in deze groep samenwerkingen in ruil voor producten, maar dit is een leuk opstapje naar het schrijven van advertorials voor een geldbedrag. In dit artikel vind je 10 praktische tips om van je blog je bedrijf te maken.

Extra tip: Als een samenwerking van beide kanten goed bevalt, kun je je natuurlijk altijd over een tijdje weer aanbieden! Zo kun je op een gegeven moment ook langdurige samenwerkingen opbouwen met een bedrijf of merk.

En vergeet vooral niet om plezier te hebben in het bloggen, dat is het aller belangrijkst! Advertorials schrijven is overigens ook erg leerzaam, omdat je creatief uitgedaagd wordt tijdens het schrijven over verschillende onderwerpen. Maar onthoud: Past het onderwerp echt niet bij je blog of biedt het bedrijf een veel te laag tarief aan? Houd de eer aan jezelf en doe het lekker niet :-).

Wat zijn jouw beste tips om je blog aantrekkelijker te maken voor bedrijven?

bedrijven

17 Reacties

 1. 27 februari 2019 / 07:44

  Wat een onwijs goed artikel met veel handige tips! Ik ben het helemaal eens met wat je zegt aan het begin trouwens. Ik vind het leuk om soms wat aan mijn blog te verdienen, maar er gaat wel zo veel tijd in je blog zitten dat het absoluut je grootste hobby of passie moet zijn. Ik vind bloggen vooral heel leuk en die inkomsten zijn dan meer gewoon mooi meegenomen 🙂 Die Keyword-tool kende ik nog niet trouwens. Superhandig! Daar ga ik eens naar kijken. Ik heb laatst door iemand een eerste (gratis) SEO-scan laten doen en had daar ook wel veel aan. Ze gaf me een paar nuttige tips waarmee ik mijn blog qua SEO naar een wat hoger niveau kan tillen. Linkpizza en Blog Brains vind ik ook allebei superfijn en handig. Daar zijn regelmatig leuke samenwerkingen uit te halen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Mijn héél speciale portretten voor aan de muur (Pippa Knus)My Profile

 2. 27 februari 2019 / 08:03

  Bedankt voor de tips! Ik wil me wat meer gaan bezighouden met DA en PA, maar had me er nog niet in verdiept hoe ik dit voor elkaar moet krijgen. Ik ga er eens mee aan de slag.
  Yvonne onlangs geplaatst…Uplifting #2: Een nieuwe fase inMy Profile

 3. 27 februari 2019 / 10:19

  Goede tips! Ik heb nog nooit met die zoekwoorden-tool gewerkt. Dat zal ik zeker eens uitproberen!

 4. 27 februari 2019 / 11:20

  Goed artikel en fijne tips! Zelf blog ik ook al zes jaar maar vind het soms best lastig om verkeer naar je toe te trekken.

 5. 27 februari 2019 / 12:44

  Wat een fijne en vooral handige tips! Ik ben bezig mijn oude artikelen op SEO na te kijken en eventueel te wijzigen x

 6. malu
  27 februari 2019 / 18:31

  Wat een super goed artikel! Eindelijk eens een artikel wat behulpzaam is voor andere bloggers en wat niet simpelweg clickbait is met de al welbekende standaard ”tips” haha;) Deze tips kan ik zelf nog wel gebruiken, en ik blog inmiddels ook al 8 jaar 🙂 Thanks! Ik ben je blog meteen gaan volgen want -gek genoeg- kende ik ‘m nog niet
  xx
  BLES Magazine (Beauty, Life, Entertainment & Style)

 7. 27 februari 2019 / 18:48

  Wat een top tips weer! Met dit soort onderwerpen heb je mijn aandacht altijd meteen te pakken. Ik zie mijn DA waarde langzaam maar zeker omhoog kruipen. Voor mijn gevoel gaat het eigenlijk zelfs nog best snel en ik merk dan ook wel dat er daardoor al wat samenwerkingen inzaten. Heel tof! Wat jij zegt over advertorials schrijven sluit ik me helemaal bij aan. Ik vind het juist leuk om na te denken hoe ik een bepaald onderwerpen vanuit mijn oogpunt kan belichten.
  Sanne onlangs geplaatst…Body positive power: dé weg naar een bikini bodyMy Profile

 8. 28 februari 2019 / 07:07

  Interessant en fijn artikel! Ik merk dat ik er echt weer heel veel zin in heb om ermee aan de slag te gaan en niet alleen om mijn hersenspinsels te delen in een artikel zonder daarmee iets te doen. Thanks for sharing!
  Simone onlangs geplaatst…Happiness: Treat YourselfMy Profile

 9. 28 februari 2019 / 13:05

  Sterke tips! 😀 SEO is echt de tijdsinvestering waard!

 10. 1 maart 2019 / 13:46

  Wat een fijne en goede tips zeg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met SEO vaak toch weer net wat te lui ben (of ja, ook wel echt een beetje te weinig tijd voor heb). Van DA had ik echt nog nooit gehoord. Ik denk bij die afkorting ook inderdaad eerder aan dierenarts haha.
  Nicole onlangs geplaatst…February Favourites!My Profile

 11. 31 juli 2019 / 15:59

  Leuke tips. Ikzelf denk dat het belangrijk is dat je je verdiept in de seo. En dan specifiek in de content creatie. Content=key!

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge