Toekomstplannen? Deze 5 dingen wil ik doen voor mijn 30e

Hoi allemaal! Hoewel ik niet het type ben dat nu al allerlei toekomstplannen heeft uitgestippeld, heb ik zeker wel dromen. Eerder schreef ik al over 25 dingen die ik wil doen voor mijn 25e en 30 dingen die ik wil doen voor mijn 30e. Grappig om terug te lezen, aangezien sommige plannen al zijn uitgekomen! Zo was ik een beetje vergeten dat het starten van mijn eigen webshop ook tussen mijn plannen stond, maar heb ik dit vorig jaar wel kunnen verwezenlijken. In ieder geval lijkt het me leuk, om met de kennis van nu, een lijstje te maken met 5 dingen die op de planning staan voor mijn 30e.

toekomstplannen

Een huisje met een tuin kopen of huren
Iets waar ik ontzettend naar uitkijk, wanneer ik aan de toekomst denk, is het hebben van een eigen huisje. Daar komen natuurlijk wel een hoop verantwoordelijkheden bij kijken, wat ik nu nog wel heel spannend en ook niet echt nodig vind (ik ben bijna 24). Ik zie mijzelf in de verre toekomst ook nog wel buiten de stad (Groningen) wonen, het lijkt me echt heerlijk om een ruime tuin en veel privacy te hebben. Op Pinterest droom ik weg bij het zien van mooie interieurs en prachtig vormgegeven tuinen. Als allround stylist kan ik niet wachten om mij meer te verdiepen in tuinontwerp! Natuurlijk komen daar ook praktische zaken bij kijken. Een grote tuin vergt veel onderhoud, je kunt het beter meteen goed doen. Zo kan bijvoorbeeld drainage aanleggen erg raadzaam zijn. Misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar hiermee kun je voorkomen dat je tuin in een soort moeras verandert na een hevige regenbui!

Meer huisdieren aanschaffen
Nog een reden dat ik graag een huisje met een tuin wil kopen of huren, is dat ik dolgraag meer huisdieren wil. Ik heb momenteel twee cavia’s waar ik helemaal verliefd op ben, ik denk dat ik mijn hele leven cavia’s wil hebben. Als ik een groter huisje heb zou ik er ook zeker nog wel een paar willen uitzoeken bij mijn favoriete fokker. Daarnaast lijkt het me ook geweldig om een hond en een kat te hebben. Maar ook chinchilla’s en een varkentje staan nog op mijn lijstje ;-). Het is echt mijn droom om later als fulltime ondernemer aan de slag te kunnen, zodat ik ook niet echt aan een plek ben gebonden (het meeste werk doe ik immers online). Ik kan dan prima buiten de stad wonen en het lijkt me heerlijk om lekker te kunnen wandelen met mijn hond!

Een e-book schrijven
Ook op zakelijk gebied heb ik leuke plannen en mooie dromen. Zo lijkt het me heel gaaf om een e-book uit te brengen voor mijn 30e. Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat dit gaat lukken, mits ik deze droom blijf houden, want ik heb nog ongeveer 6 jaar! Schrijven heb ik altijd al ontzettend leuk gevonden, dat is natuurlijk ook een van de redenen waarom ik mijn blog ben begonnen. Vroeger schreef ik ook graag fictieve verhalen, maar ik weet niet of mijn hart daar nu nog ligt. Het lijkt me juist heel uitdagend en inspirerend om een motiverend en leerzaam e-book te schrijven waar ik anderen mee kan helpen! Stiekem hoop ik deze droom zo snel mogelijk te kunnen verwezenlijken… Ik heb eigenlijk ook al het onderwerp bepaald van mijn (eerste) e-book. Kan jij al raden waarover? 🙂

Mijn eigen bedrijf uitbreiden
En dan bedoel ik niet zozeer uitbreiden als in meer personeel, maar juist in de zin van meer diverse werkzaamheden en opdrachten, meer structuur en meer omzet. Vorig jaar ben ik mijn eigen grafisch ontwerpbureau en webshop Studio Anna Jirina gestart. Het jaar 2018 stond voor mij in het teken van ontdekken. Zo werkte ik aan diverse onderdelen van mijn bedrijf, zoals mijn blog, Instagram, webshop en natuurlijk grafisch ontwerp en illustraties. Eerlijk gezegd vind ik het soms best lastig om mijn tijd te verdelen tussen al deze onderdelen. Soms besteed ik teveel tijd aan bijzaken, in plaats van de hoofdzaken. Ik hoop dat ik hier voor mijn 30e een betere balans in kan vinden. Gelukkig staan er dit jaar al een hoop toffe opdrachten op de planning waar ik met veel plezier naartoe werk! Ik denk dat die balans gaandeweg wel komt.

Een tijdje in het buitenland wonen
Vorig jaar was ik op stedentrip in Lissabon en die stad heeft zoveel indruk op mij gemaakt – niet alleen omdat het daar heerlijk zonnig en warm was in februari ;-). Ik ben zelf heel erg gevoelig voor een winterdip en ik fantaseer weleens over wonen en werken in een land waar ze niet echt winter kennen. Het kan natuurlijk wel koud zijn, maar niet zo koud, grauw en nat zoals in Nederland ;-). December tot en met maart vind ik altijd de zwaarste maanden, zeker als ik in de herfst en in het voorjaar niet op vakantie ga naar de zon (zoals nu). Het lijkt me echt heerlijk om als digital nomad een tijdje in het buitenland te wonen en te werken. Mijn opdrachten komen toch binnen vanuit Nederland, zolang ik een internetverbinding heb is het goed! Maar het lijkt me ook interessant om te weten te komen hoe het er in een ander land aan toe gaat in mijn vakgebied. Wie weet ga ik voor mijn 30e nog eens een tijdje in Lissabon wonen, ik vind het echt zo’n inspirerende en positieve stad! Berlijn vind ik overigens ook een hele toffe stad, al heb je daar natuurlijk ook bar koude winters ;-). Gelukkig ga ik daar in april een paar dagen naartoe, ik kan niet wachten!

Wat zijn jouw toekomstplannen of dromen?

toekomstplannen

15 Reacties

 1. 1 maart 2019 / 07:56

  Wat een prachtige (en ook stoere) dromen heb je voor de komende paar jaar! Hoe tof dat je een e-book wilt gaan uitbrengen. Ik denk dat het iets met ondernemen of met styling te maken zal hebben. Ik ben héél benieuwd. Superleuk ook dat je droomt van een huisje met een tuin én een paar huisdieren. Hoe heerlijk is het om je huis met een paar schattige beesten te kunnen delen. Een eigen poesje is ook echt een van mijn dromen.
  Romy onlangs geplaatst…Over lief zijn voor een ander (en waarom dat zó mooi is!)My Profile

 2. 1 maart 2019 / 10:33

  Mooie dromen heb je! Ik droom ook van een eigen huis met veel ruimte voor dieren. Daarnaast niet echt een specifieke droom maar hoop dat ik gevonden heb wat ik qua baan echt wil doen!

 3. 1 maart 2019 / 12:47

  Wat een prachtige dromen heb je opgeschreven, en zeker ook haalbaar! Leuk dat je een e-book wilt maken en veel huisdieren wilt! Nu ik een eigen huisje heb, heb ik ook twee katjes en ik kan me geen leven meer zonder ze voorstellen! Huisdieren geven toch altijd iets meer gezelligheid in je huis en leven 🙂

 4. 1 maart 2019 / 13:03

  Leuke dingen om over na te denken! Dat ebook komt er inderdaad vást wel, zeker als je zo ondernemend bent. Dat Digital Nomad zijn lijkt me ook tof als je dat nog makkelijk kunt doen, zonder verplichtingen van een huis, gezin…
  Yvonne onlangs geplaatst…Uplifting #2: Een nieuwe fase inMy Profile

 5. 1 maart 2019 / 13:54

  Wat een mooie doelen heb je. Een tijdje in het buitenland wonen lijkt me ook wel heel erg gaaf en leerzaam! Zelf wil ik ook zeker nog een of meerdere huisdieren adopteren voor mijn 30ste. Maargoed ik ben pas 21 dus ik heb nog wel even.
  Nicole onlangs geplaatst…The Famous Lush The Comforter Bubble Bar!My Profile

 6. 1 maart 2019 / 14:21

  Mooie dromen/doelen! Ik wil voor mijn 25e mijn eigen boek uit brengen. Wel ook een fysiek exemplaar gezien ik dat toch echt iets magisch vind hebben.
  Kelly onlangs geplaatst…Chloé Love Story Eau de ParfumMy Profile

 7. 1 maart 2019 / 22:43

  Mooie dromen/doelen en eigenlijk best haalbaar! Ik hoop mijn motorrijbewijs te halen en een vliegschool in te komen 😉

 8. 2 maart 2019 / 09:47

  Wat tof dat je graag zou willen wonen in het buitenland (dit trekt mij ook enorm hoor, italië en het eten daar en de lieve mensen). Maar dit zijn best wel haalbare doelen! Ga ervoor meis! fijn weekend

 9. 2 maart 2019 / 19:52

  Hallo! Vandaag dacht ik er ook aan om te beginnen met een nieuw e-book. Ik kan alleen nog niet zeggen dat ik een goed of leuk onderwerp heb gevonden. Nog even wachten dus.

 10. 2 maart 2019 / 21:15

  Hahaha, dat varkentje als huisdier! Ik ben helemaal voor! Wat een leuke dingen 🙂 dat van die winterdip is trouwens heel herkenbaar, en ik hoop ooit ook de vrijheid te hebben om dan gewoon te kunnen gaan. Portugal klinkt erg goed! ?

 11. 3 maart 2019 / 12:48

  Wat heb je een mooi lijstje doelen opgesteld! Ik vind zulke lijstjes altijd mooi, want het bied je ook een soort steuntje in de rug om er echt concreet mee aan de slag te kunnen gaan. Veel succes én plezier met het najagen van je dromen! Ik heb enkele jaren geleden ook zo’n lijstje opgesteld met doelen voor mijn 30e en ik ben toch best een eindje op weg. Nog een paar maanden te gaan, haha!
  Amy onlangs geplaatst…Robbentocht Ameland | Zeehonden spotten en schelpen zoekenMy Profile

 12. 4 maart 2019 / 17:46

  Ik wil ook voor mijn 30e een huisdier aanschaffen. Het liefst een lief hondje! 😀 En ohja, het een tijdje in het buitenland wonen kan ik je echt aanraden om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge