5 Dingen die ik wil doen tijdens mijn stedentrip Boedapest

Hoi allemaal! Hoewel ik begin april op stedentrip ga naar Berlijn (zin in!!!), fantaseer ik ook al jaren over een stedentrip naar Boedapest. Ik heb mijn vriend namelijk in 2017(!) een stedentrip naar Boedapest cadeau gedaan, maar we zijn er nog steeds niet geweest :p. Hopelijk gaan we dit jaar eindelijk de daad bij het woord voegen, want Boedapest is echt een prachtige stad. Het leek me daarom leuk om alvast 5 dingen op een rijtje te zetten die ik wil doen tijdens onze stedentrip. Om niet alleen mijn vriend, maar ook mezelf over de streep te trekken ;-). Lees je mee?

boedapest
Foto: Pixabay

Zo’n 10 jaar geleden ben ik al eens in Boedapest geweest, samen met mijn ouders. Helaas zijn we er toen maar een dagje naartoe geweest, we verbleven namelijk in Wenen en dat is maar een paar uur rijden vanaf Boedapest. De laatste tijd lees en hoor ik zoveel goeds over de stad, wat maakt dat ik er dolgraag naartoe wil, om al het moois met eigen ogen te kunnen bewonderen. We gaan waarschijnlijk met het vliegtuig, maar het lijkt mij ook prachtig om ‘s zomers op autovakantie te gaan om meer te zien van Centraal- en Oost-Europa. Ik heb zelf nog niet zoveel van Hongarije gezien en dat zou ik toch wel graag willen, omdat mijn roots daar deels liggen.

1. De Széchenyi Spa bezoeken
Boedapest staat natuurlijk bekend om de grote thermale Széchenyi spa, misschien ben jij er al wel eens geweest? De foto’s zijn in ieder geval al heel indrukwekkend. De spa is voorzien van een mega groot buitenzwembad (‘s winters 38 graden, heerlijk!) en een schitterende architectuur. In de zomer worden er ook vaak feestjes gegeven. Een stedentrip vind ik altijd best hectisch, daarom hecht ik ook veel waarde aan ontspanning. Het bezoeken van de Széchenyi baden staat zeker op mijn lijstje! Voor die tijd moet ik alleen nog een mooie, nieuwe bikini vinden. Met het heerlijke weer van een paar weken geleden heb ik de zomer helemaal in mijn bol, haha! Deze triangel bikini van LASCANA is momenteel mijn persoonlijke favoriet. Heel stylish, maar ook praktisch! Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie bikini of mooi badpak voor de zomer, dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen tussen alle badmode van LASCANA.

2. Cultuur snuiven
Ik ben er nu al achter dat Boedapest heel veel mooie bezienswaardigheden rijk is, die ik dan ook graag wil bezoeken. Ik vat ze daarom voor het gemak maar even samen onder het kopje ‘cultuur snuiven’ ;-). Zo lijkt het me erg leuk om een rondleiding te krijgen door het indrukwekkende parlementsgebouw van Boedapest. Ook het Heldenplein mag je niet overslaan tijdens een bezoek aan de stad, als ik diverse reisblogs mag geloven. Daarnaast lijkt de Burcht van Boeda me ook sprookjesachtig mooi en wil ik graag van het prachtige uitzicht over Boedapest genieten op de Géllertberg. Een OV-kaartje aanschaffen is dus geen overbodige luxe! 🙂

3. Een cruise over de Donau
Boedapest wordt in twee delen gescheiden door de rivier de Donau. In Wenen, Bratislava en Belgrado heb ik al eens aan de rand van de Donau gestaan en deze enorme rivier blijft me fascineren. Een cruise over de Donau lijkt mij dan ook een hele leuke en ontspannen manier om Boedapest te verkennen! Je komt tijdens de cruise langs allerlei belangrijke bezienswaardigheden en natuurlijk zie je ook de prachtige bruggen van Boedapest van dichtbij (de Kettingbrug, Vrijheidsbrug en Elisabetbrug), die al een bezienswaardigheid op zich zijn ;-). Daarnaast is het natuurlijk heel fijn om tijdens de cruise te kunnen genieten van het zonnetje en om je voeten even te kunnen laten rusten.

4. Hotspots ontdekken
Hoewel ik me van tevoren altijd goed verdiep in leuke bezienswaardigheden en activiteiten tijdens mijn stedentrip, vind ik het ook heerlijk om rond te dwalen en zelf allerlei hotspots te ontdekken. Vaak ben je tijdens een stedentrip alleen maar bezig met het afwerken van een lijstje met bezienswaardigheden en cross je binnen no time de hele stad door, zonder écht om je heen te kijken. Tenminste, dat is mijn ervaring. Vorig jaar ben ik op stedentrip naar Lissabon (hier vind je mijn mini reisgids met Lissabon tips) geweest en daar hebben we bewust de tijd genomen om écht te genieten. We hebben onverwachts een hoop leuke hotspots ontdekt, sommige plekken hebben we zelfs meerdere keren bezocht in vijf dagen! In Boedapest zou ik het eigenlijk ook zo willen aanpakken, ik ben dol op het ontdekken van hotspots die niet in een reisgids staan ;-).

5. Margaretha eiland
Dit kleine eilandje, genaamd Margaretha (nee, niet die pizza ;-)), ligt in het midden van de Donau in Boedapest. Het lijkt me heerlijk om hier lekker rustig rond te kunnen wandelen, dit is ook meteen een populaire plek van de Hongaren zelf! Op het eiland vind je prachtige aangelegde tuinen, een openluchttheater, zwembaden en ruïnes van een oud klooster. Nog een goede tip om aan de drukte van de stad te ontsnappen, wat zeker fijn kan zijn als je in de zomer naar Boedapest gaat!

Ik hoop dat we deze zomer dan eindelijk op stedentrip naar Boedapest kunnen gaan. Hopelijk kunnen we een goede deal vinden en hebben we goed weer: niet te warm en niet te koud. Met 35+ graden is een stedentrip écht heel zwaar en geen aanrader, haha, ik spreek helaas uit ervaring. Mocht jij nog tips hebben voor een tripje naar Boedapest, laat het me dan vooral weten! Maar eerst is het tijd voor mijn tripje naar Berlijn… 😉

stedentrip boedapest

Ben jij weleens in Boedapest geweest?

boedapest

11 Reacties

 1. 6 maart 2019 / 07:56

  Hoe tof dat jullie naar Boedapest willen gaan! Het is echt een mooie stad, die mij een paar jaar geleden positief heeft verrast 🙂 De Spa is prachtig en ik vond in Boedapest ook het parlementsgebouw heel mooi en indrukwekkend. Oh ja, en je kunt er ook verrassend goed winkelen 🙂 Alvast veel voorpret voor als jullie trip inderdaad doorgaat. En Berlijn is uiteraard ook heel gaaf 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Minder negatief denken | 7 wijze lessen die ik leerdeMy Profile

 2. 6 maart 2019 / 09:35

  Wat een leuk lijstje Anna! Ik ben nog nooit in Boedapest geweest maar het staat wel zeker op mijn lijstje! Sowieso staat er veel te veel op dat lijstje 😉 Liefs!
  Anna onlangs geplaatst…Finnish Salmon Salad | RecipeMy Profile

 3. 6 maart 2019 / 10:36

  Boedapest is zo mooi! <3 Ik was er in maart 2018. Ik schreef er ook een blog over, dus miss is dat leuk om eens te bekijken. Ik zal de link hierin plakken in het website vakje 😉 Toen wij er waren was het steenkoud, dus geen ritjes over de Donau helaas. Hele gave bikini trouwens! 😉

 4. 6 maart 2019 / 10:40

  Mooi lijstje. Ik wil ook heel graag een keer naar Boedapest. Het lijkt mij een prachtige stad. Gaaf dat je naar Berlijn gaat. Die stad wil ook ook bezoeken, ik ben benieuwd naar jouw avonturen.
  Darina onlangs geplaatst…Outfit | De eerste echte lentedagMy Profile

 5. 6 maart 2019 / 17:17

  Boedapest staat ook heel hoog op mijn lijstje! Hoor van zoveel mensen dat het een mooie stad is. Deze maand ga ik naar Lissabon, maar verder heb ik nog geen stedentripjes gepland staan dit jaar. Wil er sowieso nog wel eentje doen!
  Sanne onlangs geplaatst…Nieuw telefoonhoesje: be good, do goodMy Profile

 6. 6 maart 2019 / 22:17

  Ik ben ook zo ontzettend benieuwd naar Lissabon! Ik ga in mei, voor het eerst. Ik houd je tips dan ook zeker bij de hand. Maar.. eerst eind van deze maand nog naar Lissabon, daar heb ik minstens net zoveel zin in!
  Simone onlangs geplaatst…Project Happiness MaartMy Profile

 7. 7 maart 2019 / 17:23

  Aah wat leuk dat je dit deelt! Ben zelf nog nooit in Boedapest geweest maar zou er wel heel graag heen willen. Hoorde van een vriendin dat het ook heel cheap is (toch wel een voordeeltje ;-)) en heeel erg mooi.
  Marjoleine onlangs geplaatst…DIARY week 9 | Volop genieten van de zonMy Profile

 8. 8 maart 2019 / 15:07

  Wat leuk zeg ik wil ook graag nog eens naar Berlijn.:)
  X Robin

 9. 9 maart 2019 / 11:35

  Je schijnt ook een tour te kunnen doen naar de gewelven van het kasteel, dat las ik pas na mijn bezoek en vind het jammer dat ik dat heb gemist toen ik er was! Ik ben zelf juist naar een kleinere spa geweest, echt tussen de locals. Vond het wel een hele beleving. Ik heb destijds ook een blog geschreven over mijn bezoek, wie weet heb je daar nog wat aan!
  Yvonne onlangs geplaatst…7 redenen waarom Kaapstad zo populair isMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge