5 Prachtige bestemmingen voor de perfecte zomervakantie!

Hoi allemaal! De zomer komt steeds dichterbij, kijken jullie er ook zo naar uit? Momenteel doe ik niets liever dan het internet afstruinen, op zoek naar de perfecte zomervakantie. Eerder deelde ik al mijn tips voor een low budget vliegvakantie en het boeken van een lastminute vakantie, vandaag deel ik 5 prachtige, zomerse bestemmingen! Kan je nog wel wat inspiratie gebruiken en heb je nog geen vakantie geboekt? Lees dan gauw verder!

zomervakantie

1. Met de auto (of het vliegtuig) naar het Gardameer!

Inmiddels ben ik al zo’n vier keer op vakantie geweest naar het Gardameer in Noord-Italië. Voor mij is het de perfecte vakantie, omdat je er met de auto naartoe kunt rijden in twee dagen. Ik heb vliegangst, dus ik probeer, als het even kan, onder het vliegen uit te komen :p. Daarnaast is een autovakantie ook gewoon heel erg gezellig. Het Gardameer kan ik echt aanraden als je dol bent op een relaxte zonvakantie, maar ook van uitstapjes houdt. In dit artikel vertel ik je meer over het Gardameer als de perfecte vakantiebestemming. Er zijn veel campings en hotels rondom het meer, maar je kunt ook een vakantiehuisje huren. Ideaal voor een gezin, grote familie of een vriendengroep! Bij InterHome vind je de meest prachtige vakantiehuizen rondom het Gardameer, sommige zelfs met een eigen zwembad! Ook met een kleiner budget kun je hier zeker terecht, InterHome heeft ook een ruim aanbod appartementen.

Extra tip: Niet zo’n fan van autovakanties? Het Gardameer is ook goed bereikbaar per vliegtuig. Het kan wel fijn zijn om een huurauto te nemen, want het Gardameer is groot! De grote dorpen zijn vaak wel per boot te bereiken, maar met de auto kun je nog veel meer zien van het meer.

2. Het prachtige, Spaanse eiland Mallorca

Vorige zomer ben ik naar Mallorca op vakantie geweest, samen met mijn vriend. We boekten deze vakantie heel erg last minute (lees: in de ochtend boeken, in de avond weg!), zodat ik gelukkig geen tijd had om me met mijn vliegangst bezig te houden. Ik dacht altijd dat Mallorca een slap aftreksel van het mooie Ibiza was, maar niets bleek minder waar… Mallorca is echt een prachtig eiland! We hebben een auto gehuurd en in vijf dagen hebben we ontzettend veel van het eiland kunnen zien. Bovendien is Mallorca ook maar iets meer dan twee uurtjes vliegen, je bent er zo! Vorige zomer schreef ik een uitgebreid artikel over prachtige plekken op Mallorca die je gezien moet hebben. Ik weet zeker dat ik nog een keer terug wil naar dit heerlijke eiland!

3. De Griekse eilanden

Al sinds jongs af aan ben ik gefascineerd door eilanden, toch wel een beetje oneerlijk dat uitgerekend ík vliegangst heb én bang ben voor water ;-). Al een aantal jaar roep ik dat ik naar Griekenland wil, een van de weinige Zuid-Europese landen waar ik nog niet ben geweest. Het lijkt me ook heel erg tof om nog eens een soort eiland-tour te maken langs een aantal Griekse eilanden! Ik kan echt wegdromen bij de sprookjesachtige, eeuwenoude Griekse dorpjes, de prachtige, hagelwitte stranden en het azuurblauwe water dat Griekenland rijk is. Iedereen die ik erover spreek zegt hetzelfde: De Griekse eilanden zijn een paradijs op aarde! Hoog tijd dus om het met eigen oog te gaan bewonderen. Welke eilanden op mijn lijstje staan? Kreta, de Cycladen (het prachtige, kleine eilandje Mykonos in het bijzonder!), Corfu en Zakynthos.

4. Het Duitse Sauerland en het Zwarte Woud

Ook Duitsland heeft in de loop der jaren mijn hart een beetje gestolen. Als kind ging ik altijd met mijn ouders op autovakantie naar Tsjechië en Oost-Europese landen, waarvoor we Duitsland altijd moesten doorkruisen. Duitsland behoort ook zeker tot een van mijn favoriete vakantielanden, juist omdat het land heel erg divers is (en stiekem omdat ik dol ben op Duitse ontbijtjes ;-)). Vorig jaar ben ik een paar dagen naar Sauerland geweest, maar een vakantie naar het Zwarte Woud staat ook zeker op mijn lijstje. De natuur is adembenemend mooi en daarnaast is Zuid-Duitsland ook goed bereikbaar. Overigens is het Zwarte Woud ook een prachtige bestemming om mee te pakken als je bijvoorbeeld op autovakantie naar het Gardameer gaat!

Extra tip: Duitsland is geen zon-zekere bestemming, mocht je wel graag op zonvakantie willen, dan kan het een aanrader zijn om last minute te boeken. Op die manier kun je iets beter vertrouwen op het weerbericht. Ook leuk: Op de bonnefooi naar Duitsland rijden en zien waar het schip (uhm, de auto) strandt! 😉

5. Het altijd zonnige Portugal

Heel wat jaren geleden ben ik op vakantie geweest naar Albufeira en vorig jaar naar Lissabon. Ik ben echt verliefd geworden op deze stad! Het lijkt me erg leuk om Lissabon nog een keer te bezoeken, maar dan in combinatie met een roadtrip langs de Portugese kust. Wat mij betreft de perfecte zonvakantie! De badplaats Cascais, vlakbij Lissabon, zou ik graag bezoeken, evenals het kleurrijke plaatsje Porto. Albufeira is wel erg toeristisch en je wordt er platgelopen door de zuipende jongeren, toch zou ik er nog wel een keer naartoe willen. De oude binnenstad is heel sfeervol en romantisch, ik heb er goede herinneringen aan!

Mijn vakanties boek ik meestal via Prijsvrij, de Vakantiediscounter of via Corendon. Maar, je kunt natuurlijk ook je vliegticket(s) en verblijf apart boeken. Handig, wanneer je bijvoorbeeld liever in een Airbnb verblijft.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn ervaringen en dat jullie dit artikel leuk vonden om te lezen! Wil je in het najaar op vakantie? Ik schreef ook over de beste nazomer bestemmingen in Europa.

Welke prachtige, zonnige bestemmingen kun je mij aanraden? Ik ben benieuwd!

zomervakantie

11 Reacties

 1. 19 juni 2019 / 07:59

  Wat een tof lijstje! Ik heb weer wat inspiratie opgedaan voor mijn volgende vakantie 🙂 Portugal (en dan vooral Porto) staat ook heel hoog op mijn lijstje. Ik vond Lissabon geweldig en zou graag nog wat meer plekken in Portugal ontdekken. Duitsland zou ik eigenlijk ook wat vaker willen bezoeken. Ik vergeet soms dat er ook in landen dicht bij huis heel wat toffe plekken te ontdekken zijn. Zo leuk dat je naar Griekenland gaat dit jaar! Ik ben benieuwd naar je ervaringen.
  Romy onlangs geplaatst…Ik ging naar de IJ-hallen en ik nam mee…My Profile

 2. 19 juni 2019 / 08:45

  Mallorca is inderdaad een mooi eiland! Ik hou ook heel erg van de Griekse eilanden – ik ben al op Kreta en Kos geweest. Ik zou ook nog wel naar dat eiland willen waar Mamma Mia The Movie is opgenomen. Ziet er zo waanzinnig prachtig uit in de film!

 3. 19 juni 2019 / 09:31

  Wat een fijne bestemmingen! Heerlijk!
  Het Gardameer vind ik ook een van de fijnste zomerse bestemmingen.
  Tevens kan ik Griekenland ook echt aanraden! Wat vervelend van je vliegangst, vind het wel heel stoer dat je je er soms overheen kunt zetten!!
  Liefs,
  Evelien

 4. Fatma
  20 juni 2019 / 16:28

  Wat een leuk artikel, ik ben vorig jaar ook in Portugal geweest. Maar waar je ook echt een keer naar toe moet is naar België, ze hebben daar lekkere wafels en goed bier!

 5. 21 juni 2019 / 20:45

  Wat een prachtige bestemmingen! Ik wil samen met mijn vriend last minute een weekje weg in september, dus ik heb nu lekker veel inspiratie opgedaan 🙂 Griekenland of Mallorca lijken me ook heel gaaf!

 6. 27 juni 2019 / 10:18

  Wat een leuk artikel! En wat leuk dat je het zwarte woud hebt meegenomen in je lijstje. Naar mijn idee ondergewaardeerd bij veel Nederlanders, terwijl het praktisch “om de hoek” is.

 7. Jeremiasse
  24 april 2020 / 08:29

  Corsica was voor ons ook een heel mooi eiland hebben die met de auto helemaal rond gereden .
  en met een treintje naar het midden van het eiland .
  Was steeds weer een verrassing hoe verschillend het eiland is.

 8. Matrox
  10 juni 2024 / 20:14

  Beetje zinloos lijstje. Vijftal plaatsen die sowieso al helemaal platgelopen worden. Geen mens die ze niet kent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge