5 Leuke en originele cadeau ideeën voor iedere gelegenheid!

Hoi allemaal! Zijn jullie ook zo dol op cadeautjes? Als kind was ik al gefascineerd door het inpakken van cadeautjes, ik had er graag mijn beroep van willen maken :-). Nog steeds ga ik helemaal los bij het inpakken van cadeautjes, ik vind dat zo leuk om te doen! Wat dat betreft behoor ik echt wel tot team ‘cadeautjes geven,’ haha! Het leek me daarom leuk om een aantal originele cadeau ideeën voor iedere gelegenheid met jullie te delen.

cadeau

1. Een cadeau voor de wereldreiziger

Als een dierbaar familielid of vriend(in) op het punt staat een wereldreis te maken, wil je diegene natuurlijk een cadeautje meegeven. Meestal is het niet zo handig om een groot cadeau mee te geven en qua vliegen zit je vaak ook nog aan een heleboel regels vast. Jaren geleden maakte ik een fotoboek voor een vriendin die weg ging, achteraf niet zo’n handig cadeau dus :p. Wat wel een heel leuk idee is, is een wereldkaart! Hier kan de wereldreiziger alle landen inkleuren waar hij of zij al is geweest. Een klein travel journal is ook een tof idee, dit dagboekje kan hij of zij naderhand met jou delen. Je wil natuurlijk alle verhalen horen! 😉

2. Baby op komst

De Amerikaanse trend van de babyshowers is inmiddels overgewaaid naar Nederland. En zeg nou zelf, het is een mooie gelegenheid om de toekomstige baby alvast te verwennen, toch? 😀 Maar het leukst is natuurlijk om een kraamcadeau te geven! Je hebt dan een uitgebreid aanbod aan gepersonaliseerde cadeaus, omdat je de naam van de pasgeboren baby al weet. De webshop Kraamcadeau is gespecialiseerd in originele, gepersonaliseerde kraamcadeaus. Een rompertje met naam of foto is natuurlijk super schattig, maar je kunt ook groter uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan een geboortestoeltje of schommelstoel met de naam van de baby erop, super origineel en ook nog eens heel praktisch!

3. Een cadeau voor het pasgetrouwde stel

Gaan er in je omgeving twee mensen trouwen, dan is dat natuurlijk een reden voor een feestje – en een suf, burgerlijk cadeau. Maar niet heus :p Gelukkig worden de trouwcadeaus ook steeds leuker en origineler, want met een snijplank hoef je bij mij echt niet aan te komen… Zo zag ik onlangs dat je bij Blond Amsterdam ook zelf servies kunt samenstellen. Super leuk voor de Blond fans onder ons! 😀 Of de man des huizes daar nou zo blij mee is weet ik niet, maar ik vond het te leuk om niet te delen. Liever een iets veiliger cadeau? Een gepersonaliseerde fles wijn met twee gegraveerde glazen gaat niet snel fout. Wil je de draak steken met het pasgetrouwde stel? Ga dan voor een grappig cadeau. Wat dacht je van een gepersonaliseerde pot pindakaas? Hilariteit ten top 😉

4. Een jarenlange vriendschap

Wanneer je je vriend(in) al jarenlang en door en door kent, kan het lastig zijn om met een origineel cadeau voor de dag te komen. Ik vind het zelf altijd leuk om samen met een vriendin iets te ondernemen. Je kunt haar (en jezelf) bijvoorbeeld een dagje sauna of een high tea cadeau doen. Liever iets originelers en houd je van een beetje actie? Een dagje indoor skiën of kanoën is ook super leuk. Wat ook altijd een goed idee is, is een fotoboek. Je hebt na al die jaren immers een aardig archief opgebouwd! Vind je een fotoboek iets te gewoontjes? Een fotobord of fotoslinger is dan een goed alternatief.

5. Cadeaus voor vader- en moederdag

Voor dit jaar helaas niet meer van toepassing, maar het kan nooit kwaad om inspiratie op te doen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ontzettend slecht ben in het verzinnen van vader- en moederdagcadeaus. Mijn ouders zijn ook nog eens jarig in de buurt van vader- en moederdag, dus dat kan er ook mee te maken hebben ;-). Daardoor wordt mijn voorraadje cadeau-inspiratie flink op de proef gesteld. Maar het is wel het perfecte excuus om met vader- en moederdag voor een grappig cadeautje te gaan. Zo zag ik online een snijplank in de vorm van een gitaar (leuk voor muziekliefhebbers!) en sokken voorzien van een foto. Zie jij het al voor je? Je vaders’ schoenen, waar ineens een foto van jouw hoofd bovenuit piept? 😀

Heb jij nog leuke ideeën voor originele cadeautjes? Deel ze in de reacties!

cadeau

3 Reacties

 1. 16 augustus 2019 / 07:44

  Leuke cadeau-ideeën heb je op een rij gezet! Ik word ook altijd blij van cadeautjes bedenken voor andere mensen. Toevallig heb ik zelf een keer van een lieve vriendin een gepersonaliseerd bordje van Blond Amsterdam cadeau gekregen. Zo’n leuk cadeau is dat!
  Romy onlangs geplaatst…15 succesjes uit mijn prille bestaan als huisvrouwMy Profile

 2. 18 augustus 2019 / 11:09

  Leuke ideetjes, zeg! Vooral die ‘dingen doen’-tip! Cadeautjes geven en krijgen is leuk, op voorwaarde dat het natuurlijk dingen zijn waarmee de ontvanger iets is. Met zo’n fijne ervaring doe je nooit iets mis, denk ik dan! ?
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Dear John Bath BombMy Profile

 3. 19 augustus 2019 / 12:56

  Goede cadeau ideeën! Ik moet toevallig vandaag een cadeau voor de verjaardag van mijn stiefvader kopen en oh, zo lastig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge