5 Fijne skincare producten waar ik niet zonder kan!

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt, weet dat ik gek ben op skincare. Ik test regelmatig nieuwe producten, maar ik heb ook een heleboel favorieten, die ik steeds opnieuw koop. Ondanks dat ik het hele jaar door een vette huid heb, gebruik ik ‘s zomers meestal wel andere producten dan ‘s winters. Nu de zon zich steeds vaker laat zien, is het nog belangrijker om mijn huid goed te beschermen. Ook gebruik ik ‘s zomers vaker een masker. In dit artikel laat ik 5 fijne skincare producten zien, waar ik niet zonder kan! Kijk gauw verder als je benieuwd bent.

skincare

L’Oréal Pure Clay Detox gezichtsmasker

Eerlijk is eerlijk, het gebruiken van een maskertje schiet er vaak bij in. Maar, ik heb mezelf voorgenomen om nu elke week een gezichtsmasker te gebruiken. In de maand april ging dat super goed! Omdat mijn huid het hele jaar door vet is, gebruik ik zowel ‘s winters als ‘s zomers graag kleimaskers, die mijn huid reinigen, maar niet uitdrogen. Sinds ik het Pure Clay Detox gezichtsmasker van L’Oréal heb ontdekt, ben ik fan! En ja, een vette huid betekent helaas ook dat ik grove poriën heb. Ik gebruik om de twee weken een neusstrip, om vuil uit mijn poriën te halen. Ik vind het altijd fascinerend om te zien wat er uiteindelijk op die neusstrip belandt ;-).

Mixa Waterproof make-up remover

Iets waar ik ook niet zonder kan, is waterproof make-up remover. Ik gebruik denk ik al zo’n 10(!) jaar waterproof mascara, wat betekent dat ik mijn make-up er alleen kan afhalen met een reiniger op oliebasis. In mijn leven heb ik al een heleboel make-up removers getest en momenteel is de waterproof make-up remover van Mixa mijn favoriet. Hij verwijdert binnen no time mijn make-up en hij irriteert mijn ogen niet, wat natuurlijk ook belangrijk is ;-). Deze make-up remover is ook nog eens heel betaalbaar. Ik shop ‘m altijd online bij Notino!

Vichy Idéal Soleil factor 50 dagcrème

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zonnebrandcrème op mijn gezicht smeren is echt geen goed idee. Mijn huid is van zichzelf al vet en een laagje zonnebrandcrème maakt het alleen maar erger ;-). Ook zorgt zonnebrandcrème ervoor dat ik meer last heb van onzuiverheden. Sinds een aantal jaar gebruik ik daarom alleen nog dagcrèmes met SPF, omdat ik merk dat mijn huid daar wel goed op reageert. Ik draag meestal een dagcrème met SPF 15 of 20 onder mijn foundation, maar omdat ik ‘s zomers bijna nooit foundation draag, is een dagcrème met SPF 30 of 50 geen overbodige luxe. Ik vind zelf de crèmes met SPF van Vichy heel erg fijn. Ze zijn erg geschikt zijn voor de vette huid en hebben een matterend effect.

Garnier Micellair water voor de gevoelige huid

Een product dat absoluut niet mag ontbreken in mijn gezichtsverzorging routine, is micellair water. Ik gebruik dit s’ochtends altijd om mijn gezicht te reinigen en om restjes make-up er af te halen. Het micellair water van Garnier is heel mild voor de huid, iets wat ook voor een vette huid goed is. Mijn huid is vet en kan heel veel hebben, maar ook een vette huid kan uit balans raken door irriterende en/of schadelijke stoffen. Dat was vroeger altijd mijn valkuil :p. Sinds een aantal jaar gebruik ik dan ook micellair water voor de gevoelige huid en dit werkt erg fijn!

Lancôme Miel-En-Mousse Gezichtsreiniging

Vorige maand testte ik een nieuwe schuimreiniger, namelijk de Miel-En-Mousse gezichtsreiniging van Lancôme. Sinds ik schuimreinigers heb ontdekt, kan ik niet meer zonder! Ik douche altijd ‘s avonds en dat maakt het ideaal om mijn make-up er onder de douche alvast (grotendeels) af te halen. Deze schuimreiniger van Lancôme verwijdert namelijk ook waterproof make-up, op een hele milde manier. Daarnaast is de reiniger ook geschikt voor de ogen en de lippen, waardoor ik mijn full face make-up look er in no time af was ;-). Ik gebruik 2 tot 3 pompjes van de reiniger om mijn make-up er af te halen, hierna hoef ik alleen nog maar mijn ogen helemaal schoon te maken met de remover van Mixa. Sinds ik dit heb ontdekt gaat mijn avondroutine veel sneller!

Hopelijk vonden jullie het leuk om meer te lezen over skincare producten die voor mij onmisbaar zijn. Maar, ik gebruik nog veel meer producten voor mijn huid! Mochten jullie toevallig benieuwd zijn naar mijn volledige skincare routine, laat het me weten, dan ga ik hiermee aan de slag! 🙂

Welke skincare gebruik jij momenteel?

skincare

7 Reacties

 1. Natascha - Beautyopinie
  22 mei 2020 / 08:35

  Ik kan ook niet zonder het micellair water van Garnier! Ik heb laatst de variant met milk gekocht maar deze blijft toch het best!

 2. 22 mei 2020 / 12:44

  Ik gebruik momenteel de producten van Clinique omdat mijn huid erg gevoelig is en ik last heb van eczeem. Het zijn hele fijne producten.
  Darina onlangs geplaatst…5 favorieten van de week #50My Profile

 3. 22 mei 2020 / 15:06

  Ik ben ook fan van schuimreinigers! Ik gebruikte vroeger een reiniger voor de gevoelige huid en die schuimde niet maar dat voelt toch minder fijn vind ik, alsof het zijn werk niet zo goed. Mijn mascara haal ik altijd weg met olie (kokosolie of amandelolie) maar heb nu ook een mascara die er met warm water af gaat, dus dat is extra fijn 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Ik heb een gastblogger (en ik ben daar mega enthousiast over)!My Profile

 4. 23 mei 2020 / 09:20

  Garnier Miccellair water is echt heel fijn! Ik moet zeggen dat de variant voor de gevoelige huid bij mij wel minder goed werkt dan de variant voor de normale huid, terwijl ik zelf echt een hele gevoelige huid heb.
  Kelly onlangs geplaatst…Styletone Box Mei + KortingscodeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge