5 Fijne plekken voor soloreizigers in Lissabon

Hoi allemaal! Wie mij de afgelopen tijd heeft gevolgd, weet dat ik 7 weken in Lissabon heb gewoond en gewerkt als digital nomad. Het grootste gedeelte van de tijd was ik alleen, afgezien van twee bezoekjes uit Nederland. Gelukkig was ik al eens eerder in mijn eentje naar Lissabon geweest, dus ik wist wat ik kon verwachten. Tijdens mijn 7 weken durende verblijf heb ik nog veel meer leuke hotspots ontdekt in Lissabon, maar ook buiten de stad. In dit artikel deel ik 5 fijne plekken voor soloreizigers in Lissabon, kijk je mee?

soloreizigers in Lissabon

1. Thank You Mama Café

Ben je net als ik van plan om in Lissabon te wonen en te werken als digital nomad, dan wil je vast ook weleens in een koffietentje werken. Het café waar ik tijdens mijn verblijf het vaakst heb zitten werken is ongetwijfeld Thank You Mama Café. Dit café verdiende niet voor niets een plekje in mijn artikel over fijne werkplekken in Lissabon. Thank You Mama Café bevindt zich in de wijk Anjos, een stukje buiten het centrum. Er was eigenlijk altijd plek, de sfeer is heel fijn en de koffie is er heerlijk! Zeker een aanrader om hier een middagje te gaan zitten werken.

Adres: Rua do Forno do Tijolo 9A

2. São Pedro do Estoril

Ook als strandliefhebber kun je in Lissabon je hart ophalen. Het strand van São Pedro do Estoril is absoluut een van de fijnste stranden voor soloreizigers in Lissabon. Niet alleen is dit strand vrij kleinschalig, maar er zijn ook horecagelegenheden en toiletten aanwezig. Ik vind zelf kleine stranden heel fijn, zodat ik zicht heb op mijn spullen als ik even het water in ga. São Pedro do Estoril is trouwens ook een hele bekende surfspot en alleen al daarom het bezoeken waard. Het strand van São Pedro do Estoril is met de trein in ongeveer een halfuurtje te bereiken vanaf treinstation Cais do Sodré.

soloreizigers in Lissabon

3. Clara Clara Café

Clare Clara café heeft een heel leuk terrasje in gezellig parkje. Ook hier ben ik ontelbaar veel keren geweest! Op het terras is het vaak rustig en er zijn nog meer mensen die alleen zijn of alleen reizen. De drankjes bij Clara Clara café zijn erg betaalbaar, je kunt er gerust een hele middag doorbrengen. Het enige nadeel is dat er geen toiletten aanwezig zijn, want alle drankjes en hapjes worden gemaakt in een kleine kiosk. Kom dus niet alleen met een lege maag, maar ook met een lege blaas ;-). De sfeer bij Clara Clare café is heel ontspannen en het uitzicht is er prachtig.

Adres: Alfama, Jardim Botto Machado

4. Jardim da Cerca da Graça

Als ik alleen reis bezoek ik ook graag mooie parken. Hier kun je echt even wegdromen en tot rust komen als je alleen bent. Ook fijn om de drukke stad even te ontvluchten! Jardim da Cerca da Graça behoort absoluut tot mijn favoriete parken in Lissabon. Je vindt er een klein, gezellig terrasje, heel veel bankjes en een klein speeltuintje. Dit park is overigens ook prachtig om foto’s te maken, want je hebt een heel mooi uitzicht over de stad. Zeker een aanrader om Jardim da Cerca da Graça te bezoeken tijdens golden hour!

5. Jardim Botânico Tropical

Een ding is zeker, Lissabon barst van de fijne plekken voor soloreizigers. Sowieso vind ik stranden, parken en tuinen echt perfect om in mijn eentje te bezoeken. Ben je net als ik gek op botanische tuinen, dan kan ik je een bezoekje aan Jardim Botânico Tropical zeker aanraden. Deze botanische tuin bevindt zich in de historische wijk Belém, dus dan kan je ook gelijk wat bezienswaardigheden meepakken ;-). Naast de botanische tuin vind je een Starbucks en een typisch Portugese bakkerij waar je wat lekkernijen kunt scoren.

Ben jij weleens alleen naar Lissabon geweest? Welke leuke plekken voor soloreizigers kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
soloreizigers in Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge