6x Fijne werkplekken in Lissabon voor digital nomads

Hoi allemaal! Wie mijn blog regelmatig leest, weet dat ik momenteel voor langere tijd in Lissabon ben. Dit wilde ik al jaren en dit was het perfecte moment! Niet alleen kon ik de afgelopen weken de corona regels in Nederland omzeilen, maar ook kon ik in Lissabon nog genieten van de nazomer. De afgelopen tijd heb ik ook regelmatig in een koffietentje zitten werken en zo kwam ik op het idee voor dit artikel. Vandaag deel ik 6 fijne werkplekken in Lissabon voor digital nomads, lees gauw verder als je benieuwd bent!

werkplekken in lissabon

Fijne werkplekken in Lissabon

Een ding is zeker: Lissabon is digital nomad heaven! Nu verblijf ik dan ook al bijna twee maanden in deze prachtige Portugese stad om er te wonen en te werken. Benieuwd hoe dat mij bevalt? In dit artikel kun je alles lezen over mijn ervaring als digital nomad in Lissabon en deel ik de leuke, maar ook minder leuke kanten.

1. Copenhagen Coffee Lab

Laat ik beginnen met een van de meest bekende koffietentjes in Lissabon, waar je heel fijn kunt werken: Copenhagen Coffee Lab. Toen ik vorig jaar voor het eerst in mijn eentje naar Lissabon ging, heb ik hier al eens een middagje zitten werken. Tijdens deze trip kwam ik er echter achter dat er heel veel filialen van Copenhagen Coffee Lab zijn in Lissabon.

Ik ben toen in het filiaal vlakbij Cais do Sodré geweest, maar er zit er bijvoorbeeld ook eentje in Alfama. In Cais do Sodré heb je trouwens heel veel fijne werkplekken, zeker een aanrader! Copenhagen Coffee Lab is wel erg populair en daar zijn de prijzen ook naar, maar je kunt er echt goed zitten met je laptop. Er zijn veel plekken en je kunt er ook in het weekend werken.

buiten de deur werken

2. Bowls & Bar

Dit koffietentje had ik gevonden in het artikel van Agnes over werkplekken met goede koffie en Wi-Fi in Lissabon. Ook Bowls & Bar bevindt zich vlakbij het metrostation van Cais do Sodré. Ik wandelde vanaf Rossio naar Bowls & Bar door de smalle straatjes van Bairro Alto, wat best een hele tippel was ;-).

Helaas was het er heel druk en waren alle fijne werkplekken aan de zijkant (op de bank) al bezet. Zeker een aanrader om hier op tijd naartoe te gaan dus! Bowls & Bar is heel licht en open en dat vind ik zelf heel prettig tijdens het werken.

Edit: Bowls&Bar is inmiddels helaas gesloten :(.

thank you mama cafe

3. Thank You Mama Café

Een cafeetje die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje met fijne werkplekken in Lissabon, is Thank You Mama café. Eigenlijk liep ik er per toeval tegenaan, want dit tentje zat om de hoek bij mijn Airbnb (in Anjos). Het regende en ik had geen zin om ‘helemaal’ naar de stad te gaan om te gaan zitten werken. Ik besloot mijn laptop mee te nemen en een rondje te maken door de buurt.

De sfeer bij Thank You Mama Café is zo fijn en ongedwongen, dat ik er het liefst elke dag zat. De medewerkers waren ook heel erg vriendelijk en behulpzaam. Dit café is er ook niet eentje waar je speciaal naartoe gaat als je wel in de binnenstad zit, dus het was er ook nooit super druk. Mocht je in de buurt van Anjos verblijven, neem hier zeker even een kijkje, ook als je niet gaat werken!

Edit: Blijkbaar waren er meer mensen die Thank You Mama Café zo’n fijne werkplek vinden, dat ze nu speciale laptop tafels hebben. Je mag dus niet meer zomaar aan elk tafeltje zitten werken. Wel is achterin het café een grotere ruimte waar je met andere freelancers aan een grote tafel kunt zitten werken.

4. Café Janis

Café Janis heb ik bezocht toen ik een keer wat nieuws wilde proberen: De medewerkers bij Thank You Mama café zetten intussen al zonder te vragen een cappuccino voor mijn neus ;-). Altijd leuk om nieuwe hotspots te ontdekken! Café Janis bevindt zich vlakbij het metrostation van Cais do Sodré, ideaal als je (net als ik) in een andere buurt zit en graag met de metro reist.

Een super knus tentje, waar je ook heerlijk kunt zitten zonder je laptop. In café Janis waan je je in Parijse sferen en het eten is er heerlijk. Daarnaast is het cafe ook nog eens ontzettend foto-waardig, mocht je zin hebben om een fotoshoot te houden ;-).

werkplekken in Lissabon

5. Boutik Café

Boutik café bevindt zich ook in de buurt van Cais do Sodre, bijna tegenover Bowls & Bar. Mocht er in een van de twee cafeetjes geen plek zijn, kun je dus gauw naar de buren hoppen ;-). De sfeer in Boutik cafe is ontzettend chill. Niet alleen is de koffie er heerlijk, maar de zaak is ook nog eens erg leuk ingericht.

Als je geluk hebt is de hond (van de eigenaar?) ook aanwezig, iets dat voor mij altijd bijdraagt aan een knus huiskamergevoel. Sowieso word ik van dieren altijd helemaal zen, haha. De foto bovenaan het artikel is ook gemaakt bij Boutik Café. Het is even improviseren met de belichting, maar dit tentje is ook zeker Instagram-waardig :-).

6. Comoba

Ook Comoba bevindt zich in de buurt van Cais do Sodre. Je leest het al: Wil je graag veel buiten de deur werken, dan is Cais do Sodré absoluut de spot! Het is dus handig om hier in de buurt te verblijven, want er zijn heel veel fijne werkplekken. Comoba lijkt op het eerste oog niet zo groot, maar achterin heb je een aantal lange tafels. Ideaal om met je laptop te zitten!

De sfeer is er super ontspannen, iets wat ik zelf heel belangrijk vind als ik ergens ga werken. Alleen al daarom behoort Comoba wat mij betreft tot een van de fijnste werkplekken in Lissabon.

Overigens heb je in de stad ook diverse co-working spaces, waaronder LACS en Outsite Coworkcafe (naast Comoba) vlakbij de metrohalte Cais do Sodré. Hier heb ik zelf geen gebruik van gemaakt, maar je kunt altijd even Googlen of er toevallig een co-working space bij jou in de buurt zit.

In dit artikel vind je de 10 allerleukste koffietentjes in Lissabon, waar je ook met je laptop kunt zitten werken.

Welke fijne werkplekken in Lissabon kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
werkplekken in Lissabon

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge