4 Dingen die ik wil doen tijdens mijn solo trip naar Lissabon

Hoi allemaal! Binnenkort is het zover, mijn solo trip naar Lissabon! Vorige week boekte ik namelijk een stedentrip naar het zonnige Lissabon en ik kan echt niet wachten :-). Precies een week geleden schreef ik hier een artikel over, want mijn derde keer Lissabon wordt net even wat anders dan anders. Ik ga namelijk voor het eerst in mijn eentje op stedentrip! Het leek me een goed idee om alvast wat dingen op te zoeken die ik daar wil doen, zodat ik tijdens mijn trip volop kan genieten. Lees gauw verder als je benieuwd bent!

solo trip

1. De historische wijk Belém bezoeken

Toen ik twee jaar geleden in Lissabon was, lukte het helaas niet meer om de historische wijk Belém te bezoeken. Lees: we waren wel onderweg naar Belém en we hadden het goede busnummer te pakken, alleen ging de bus precies de verkeerde kant op :p. Nu ik nog een keer naar Lissabon ga, wil ik zeker een bezoekje brengen aan Belém! De wijk Belém bevindt zich aan de rivier de Taag en staat vol met historische monumenten die verwijzen naar de ontdekkingsreizen in de Gouden Eeuw. Het lijkt me overigens ook erg leuk om de indrukwekkende Toren van Belém te beklimmen! Ik kijk er nu alweer naar uit om een Pastéis de Nata (soort gebakje van bladerdeeg) te eten en in Belém schijnen ze de allerlekkerste te hebben, als ik dit artikel mag geloven :p.

2. Een dag naar de badplaats Cascais

Tijdens mijn vorige bezoekje aan Lissabon ben ik een dagje naar het prachtige Sintra geweest, maar ook de badplaats Cascais staat nog op mijn lijstje. De bekendste bezienswaardigheden van Lissabon heb ik de vorige keer al gezien, dus het lijkt me ook erg leuk om een dagje naar Cascais te gaan. Het is nog niet echt strandweer natuurlijk, maar dit schattige vissersdorpje heeft gelukkig nog meer te bieden dan zon, zee en strand ;-). Zo heb ik gelezen dat je er ook fietsen kunt huren en dat je er heerlijk kunt eten. Ook schijnt de binnenstad van Cascais erg leuk te zijn, dankzij haar middeleeuwse straatjes en leuke markten. Kortom, echt een fijne plek om even tot rust te komen. De treinreis naar Cascais (langst de kust) lijkt me alleen al prachtig!

solo trip

3. Toffe hotspots ontdekken

Ik ben gek op eten en drinken (wie niet?!) en op vakantie vind ik het altijd leuk om nieuwe hotspots te ontdekken. De vorige keer dat ik in Lissabon was, bezocht ik het welbekende Nicolau Café – waar ik de lekkerste red velvet pannenkoek ooit bestelde! Niet alleen wil ik dit geweldige café nog een keer bezoeken, maar ik wil ook zeker nieuwe plekken ontdekken. Ik vind het soms wel lastig om dit van tevoren uit te zoeken, want vaak krijg je alleen maar de standaard toeristische plekken te zien. Gelukkig heeft mijn Airbnb-host al aangegeven een heleboel tips te hebben, dus ik ben heel benieuwd welke hotspots ik allemaal nog ga ontdekken!

4. Ontspannen

Tot slot hoop ik vooral te genieten tijdens mijn solo trip naar Lissabon, want ik wil er echt even tussenuit! Ik ga dus ook een heleboel boeken en tijdschriften meenemen om te lezen, waar ik in Nederland niet echt aan toe kom. Misschien ga ik ook wat blogposts schrijven, ik kijk wel waar ik zin in heb! Ik neem in ieder geval mijn laptop mee, zodat ik ook ‘s avonds lekker ‘TV’ kan kijken als ik daar toevallig zin in heb. Overigens lijkt het me ook leuk om een aantal van mijn favoriete plekken in Lissabon opnieuw te bezoeken, zoals het gezellige plein bij Martim Moniz. Maar, het vooruitzicht van 20 graden en zon maakt dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt wat ik ga doen… Ik kan niet wachten om gewoon lekker van het zonnetje te kunnen genieten, haha! 🙂

Je leest het al, voor de paar dagen dat ik in Lissabon ben, heb ik heel wat plannen ;-). Ik vind het altijd wel fijn om van tevoren zo’n lijstje te maken, maar als het allemaal anders loopt is dat ook niet erg. In ieder geval kijk ik enorm uit naar mijn solo trip naar Lissabon! Mocht je op de hoogte willen blijven van mijn avonturen daar, volg me dan even via Instagram.

Heb jij nog leuke tips voor Lissabon die ik wellicht nog niet ken?

solo trip

13 Reacties

 1. 26 februari 2020 / 09:03

  Omg Anna wat leeeeuk!! Ik ben vorig jaar naar Lissabon geweest, stiekem een beetje naar aanleiding van jouw Lissabon artikelen, en heb het daar zó naar mijn zin gehad. Ik wil er ook heel graag nog een keer naartoe en alleen is echt een goed idee. Ik ben super benieuwd hoe het je gaat bevallen en of je nog tips gaat delen achteraf. Ik ben in ieder geval ook super benieuwd naar Cascais! Heel erg veel plezier alvast.
  Simone onlangs geplaatst…Me-time & skincare routineMy Profile

 2. 26 februari 2020 / 11:17

  Super leuk! En ook tof dat je alleen gaat! Ik ben benieuwd hoe je het vindt en of je alle plannen straks af kan strepen van je lijstje. Ik wens je in ieder geval heeeel veel plezier!

 3. 26 februari 2020 / 11:26

  Super leuk en spannend ook wel dat je in je eentje gaat! Ik zou het niet zo snel durven denk ik, naar het buitenland alleen maar ik zou het wel leuk vinden ook. Ben graag op mezelf. Tof om al eens na te denken over wat je wil doen. Ik zou ook vooral gaan voor lekker eten en drinken en veel ontspanning, hihi. Ben al benieuwd naar je blog over je reisje 🙂
  Irene onlangs geplaatst…VragenvuurMy Profile

 4. 26 februari 2020 / 15:59

  Na een bezoek aan de Azoren staat het vaste land van Portugal ook hoog op mijn lijstje. Lissabon stipt op één! Heel veel plezie ralvast!

 5. 27 februari 2020 / 08:41

  Echt heel erg tof dat je dit gaat doen en dat je in je eentje op citytrip gaat! Ik ben een paar jaar geleden in Lissabon geweest en toevallig heb ik ook precies de twee eerste dingen die jij noemt toen niet kunnen doen. Als ik nog eens terugga naar Lissabon (hopelijk wel!), dan zouden die twee dingen ook zeker op mijn lijstje staan om alsnog te bezoeken.
  Geniet enorm van Lissabon en van al je leuke plannen! Ik zie al uit naar je fotoverslagen en tips achteraf, ook qua hotspots 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Mijn open kast inrichten | Het kleurrijke resultaat!My Profile

 6. 27 februari 2020 / 14:33

  Wat leuk dat je voor het eerst in je eentje op reis gaat!! Ik kan je nu al vertellen dat je waarschijnlijk nog meer gaat doen dan je al gepland hebt haha. Doordat je alleen bent en met niemand rekening hoeft te houden, ga je al sneller meer doen. Althans dat had ik :P. Ik ben heel benieuwd naar je avonturen, veel plezier en geniet ervan!
  Chelsey onlangs geplaatst…Stage bij Etos & Afstuderen! | MICMy Profile

 7. 27 februari 2020 / 14:35

  Oeeeh, een treinreis langs de kust, lijkt me heerlijk! ♥ Hier in België gaat de kusttram ook een stukje langs de zee en ik vind dat oprecht het leukste van de hele lijn!
  Nogmaals erg veel plezier gewenst, Anna. Ik kijk nu al uit naar je reisverslagen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Hulder Bath BombMy Profile

 8. 28 februari 2020 / 19:18

  Zo leuk dat je er alleen heen gaat! En Belem is zeker het bezoeken waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge