Food hotspot #4 | Nicolau Café in Lissabon!

Hoi allemaal! Gisteren konden jullie in deze hele uitgebreide ‘My Life Besides Blogging’ alles lezen over onze belevenissen in Lissabon. We hebben ontzettend veel kunnen doen en zien, ook hebben we een aantal toffe hotspots bezocht (en ontdekt!). Onze lunch bij het Nicolau Café was toch wel de allerlekkerste én meest Instagram-waardige lunch tijdens onze trip en het leek me erg leuk om jullie wat meer te laten zien van deze hotspot. Kijk je met me mee?

nicolau cafe
Voor onze trip naar Lissabon had ik al het nodige speurwerk verricht op internet en op Instagram. Overal las ik over Nicolau Café, ik moest er wel heen! 😉 In mijn artikel over toffe dingen om te doen in Lissabon heb ik er ook over geschreven, dus ik vind het echt heel erg leuk dat ik het café nu ook daadwerkelijk heb bezocht.

nicolau cafe
Nicolau Café is makkelijk te bereiken, het café zit namelijk in een zijstraatje van de grote winkelstraat (Rua Augusta). Er is ook nog een snackbar genaamd Nicolau, wat bij ons nogal voor verwarring zorgde, maar het Nicolau Café is toch wel heel wat anders ;-).

nicolau cafe
Hoewel je in Lissabon vooral veel ‘traditionele’ lunchplekjes zult vinden (sandwiches of juist een warme lunch), is Nicolau Café juist wat meer ‘hipster’, het zou zo een Nederlands lunchtentje kunnen zijn! Wat ons ook opviel is dat de Portugese Instagrammers hier ook te vinden waren voor een lunch en een uitgebreide fotoshoot, dus wat dat betreft hadden we zeker een local hotspot te pakken ;-).

nicolau cafe
Op de menukaart vind je allemaal gerechten die mijn ouders waarschijnlijk als ‘hippe onzin’ zouden omschrijven (haha), zoals smoothies met chia zaad, pannenkoeken in alle geuren, kleuren en maten en vooral heel veel gezonde gerechtjes met superfoods. De menukaart heeft ook nog een achterkant, helaas kwam ik daar pas achter toen we al hadden besteld ;-).

nicolau cafe
Het interieur van Nicolau Café is echt onwijs mooi. Heel fris en modern, totaal niet ‘typisch Portugees.’

nicolau cafe
Het interieur is een mix van veel groen, materialen zoals hout, staal en blauwe steentjes.

nicolau cafe
De rosé gouden lampen boven de bar vond ik echt prachtig! En check die prachtige Smeg koelkast op de achtergrond, zo’n koelkast is echt wel lifegoals, haha :p.

nicolau cafe
Het was nog wel even een uitdaging om iets zonder noten op de menukaart te vinden (struggles wanneer je allergisch bent voor noten en in een hip ‘superfood’ tentje gaat eten ;-)), maar het is gelukt! Ik had een toastje met avocado, een red velvet pancake met aardbeien en een detox smoothie met onder andere gember, citroen, spinazie en chia zaad. Kasia had een vegetarische burger en een smoothie met banaan en aardbei.

nicolau cafe
Na het maken van de foto’s was het dan eindelijk tijd om aan te vallen ;-). Wat ons opviel is dat de prijzen bij Nicolau Café vrij laag zijn, zeker voor wat je krijgt. In Groningen betaal je voor zo’n smoothie met gemak 5 à 6 euro, hier waren de smoothies geloof ik 3,50. De red velvet pancake was 6 euro en de avocado toast geloof ik 3 euro. Fijne prijsjes voor een overheerlijke, gezonde lunch! Mocht je naar Lissabon gaan dan kan ik je Nicolau Café zeker aanraden. Ze hebben een klein terrasje, maar je kunt er ook binnen zitten. Wij hadden gelukkig een plekje, maar je kunt er ook reserveren!

Nicolau Café is te vinden aan de Rue São Nicolau 17

Ontdek jij ook graag leuke lunchplekjes in het buitenland?

nicolau café

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge