10 Tools waar ik als fulltime blogger niet zonder kan

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt, weet misschien wel dat ik inmiddels alweer ruim 7(!) jaar blog. Ik begon in 2013 met bloggen als hobby en inmiddels heb ik van mijn blog mijn werk kunnen maken! Naast mijn grafisch ontwerpbureau Studio Anna Jirina, voorziet mijn blog in een groot deel van mijn maandinkomen. Bloggen vind ik het leukste wat er is, maar het is ook hard werken. Je moet altijd bij blijven. Zo heb ik me de afgelopen jaren bijvoorbeeld verdiept in SEO, Google Analytics en Pinterest marketing. Als je als fulltime blogger aan de slag wil, heb je een hoop tools nodig! In dit artikel deel ik 10 handige tools waar ik niet zonder kan. Lees gauw verder!

fulltime blogger

1. Telefoon

Als blogger kan ik écht niet zonder mijn telefoon. Voor het checken van mijn mail, het plaatsen van foto’s op mijn twee Instagram-accounts en het delen van nieuwe pins op Pinterest breng ik wekelijks heel wat uurtjes op mijn telefoon door. Vorig jaar is mijn camera helaas kapot gegaan, waardoor ik mijn telefoon nu ook gebruik voor al mijn blogfoto’s. Mijn telefoon is echt onmisbaar en daarom vind ik het belangrijk om ‘m goed te beschermen.

Ik heb een heleboel leuke telefoonhoesjes, waar ik regelmatig mee afwissel. Mijn telefoon is redelijk oud (Samsung Galaxy S8), maar gelukkig vind je bij webshops als Hoesjes Outlet heel veel telefoonhoesjes voor zowel oudere toestellen als de allernieuwste exemplaren, zoals bijvoorbeeld een Samsung s20 ultra hoesje. Helemaal onderaan deze post kun jij kans maken op een leuk shoptegoed bij Hoesjes Outlet, lees gauw verder! 🙂

Overigens wil ik mezelf deze Kerst (het liefst nog eerder ;-)) trakteren op een nieuwe camera. Ik vind fotografie namelijk ontzettend leuk, maar smartphonefotografie biedt zo weinig opties, dat ik er niet zoveel plezier meer aan beleef. Onlangs las ik een review over de Olympus Pen E-PL10, waar ik ontzettend enthousiast van ben geworden! Ik ga me de komende tijd nog wat beter verdiepen in alle verschillende opties en specificaties.

2. Macbook Pro

Ook een goede laptop is absoluut onmisbaar als fulltime blogger. Nu wil ik niet per se zeggen dat je een Macbook nodig hebt (want: duur!), maar een snelle en lichtgewicht laptop is toch wel echt heel erg fijn. Tel daar voldoende geheugen, een snelle processor en zware programma’s als Photoshop, InDesign en Illustrator bij op, en je komt toch al gauw uit bij een Macbook :-).

Aan mijn vorige Macbook heb ik ruim 5 jaar plezier beleefd en vorig jaar was het tijd voor een nieuwer en sneller exemplaar: de MacBook Pro. Een rib uit mijn lijf, dat wel, maar ik heb er echt geen seconde over getwijfeld. Ik ben zo ontzettend blij met mijn Macbook! Hij is ontzettend snel en makkelijk mee te nemen, wat mijn leven als fulltime blogger een stuk aangenamer maakt! 😉

3. Flatlay accessoires

Om mijn blog foto’s wat op te fleuren, gebruik ik een heleboel accessoires. Zo heb ik een paar planten, nepbloemen, takken, kleedjes, schaaltjes, onderzetters en sieraden die ik heb gebombardeerd tot ‘flatlay-accessoire’ ;-). Inmiddels heb ik een aantal favorieten, waardoor mijn blog foto’s ook echt een herkenbare stijl hebben.

Daarnaast ben ik ook ontzettend blij met mijn laminaten vloer met hout look, zodat ik altijd een mooie ondergrond heb. In dit artikel vind je 10 leuke, creatieve tips voor betaalbare flatlay decoratie die je als blogger moet hebben. Hier deel ik mijn beste tips voor het maken van de perfecte Instagram flatlay.

4. Dropbox

Wanneer ik foto’s maak met mijn telefoon, zet ik ze op mijn Macbook via de handige tool Dropbox. Alhoewel, met de komst van mijn nieuwe camera kan ik deze tool waarschijnlijk van mijn lijstje schrappen ;-). Zodra ik de foto’s naar Dropbox heb geüpload, open ik Dropbox op mijn laptop en download ik de foto’s.

Wanneer ik een foto in Photoshop heb bewerkt en bijvoorbeeld op Instagram wil plaatsen, uploadt ik ‘m ook naar Dropbox. Zo kan ik altijd bij mijn (bewerkte) foto’s met mijn telefoon, wat echt ontzettend handig is!

fulltime blogger

5. Photoshop

Wie mij langer volgt, weet dat ik helemaal gek ben van Photoshop. Ongeveer 6 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met dit fantastische programma en sindsdien zijn we onafscheidelijk ;-). Photoshop is echt geweldig én biedt zo ontzettend veel mogelijkheden, dat ik vind dat je jezelf tekort doet als je ‘t niet gebruikt. Ik gebruik Photoshop om mijn blog foto’s in het juiste formaat te maken en te bewerken, om pins te maken voor Pinterest en om banners te maken voor mijn websites en nieuwsbrieven.

Ook gebruik ik Photoshop voor creatieve doeleinden, bijvoorbeeld voor het digitaliseren van illustraties, om leuke achtergronden te maken voor mijn telefoon en om zelf penselen te maken. Zo maakte ik zelf een confetti-penseel, om mijn foto’s mee op te leuken (zie foto hierboven).

6. CompressJpeg

Nog een tool waar ik als fulltime blogger niet zonder kan, is CompressJpeg. Deze tool/website gebruik ik voor het verkleinen van afbeeldingen, zodat mijn foto’s snel geüpload worden en mijn blogposts snel laden. Niet alleen fijn voor mijn lezeressen, maar ook voor mij. Google is namelijk dol op snelle websites en dus draagt het versnellen van je website ook bij aan een verbeterde zichtbaarheid!

7. Yoast SEO

Sinds ik mijn blog ongeveer vier jaar geleden verhuisde van Blogger naar WordPress, ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. De wereld van de plugins ;-). Je kunt het zo gek niet bedenken of WordPress heeft er een handige plugin voor. Na het overstappen op WordPress ben ik ook actief aan de slag gegaan met het verbeteren van de SEO van mijn website. Een tool die ik graag gebruik om de SEO van mijn artikelen te verbeteren, is de gratis WordPress-plugin Yoast SEO.

Zo weet ik zeker dat mijn artikelen SEO-proof zijn en zie ik meteen of ik nog dingen kan verbeteren, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van kopteksten, signaalwoorden of (interne) links.

pinterest tips

8. Pinterest

Begin vorig jaar ben ik me gaan verdiepen in Pinterest marketing en sindsdien heb ik al een hoop stappen gezet! Zo weet ik nu hoe ik meer bezoekers naar mijn blog trek met Pinterest en hoe ik geld verdien met Pinterest. Het aantal unieke, maandelijkse bezoekers van mijn blog is ten opzichte van begin 2019 meer dan verdubbeld!

Dankzij Pinterest haal ik een hoop extra bezoekers binnen, ook naar oudere artikelen. Pinterest is naar mijn mening echt onmisbaar als je het bloggen serieus wil aanpakken en als je fulltime blogger wil worden. Ik plan dan ook regelmatig een paar uur in om nieuwe pins te maken (in Photoshop) en toe te voegen aan mijn Pinterest-account.

9. Google Analytics

Als blogger is het ook enorm belangrijk om je te verdiepen in de statistieken, want meten is weten! Om mijn statistieken te checken gebruik ik StatCounter (overzichtelijk en snel) en Google Analytics (gedetailleerd en nauwkeurig). StatCounter bekijk ik bijna dagelijks even en Google Analytics wekelijks. Je kunt zoveel waardevolle informatie uit Google Analytics halen, waar je handig op in kunt spelen.

Zo check ik regelmatig welke (oude) artikelen dit jaar goed worden gelezen en verbeter ik deze artikelen. Soms kan ik de blogpost voorzien van nieuwe, relevante informatie of voeg ik wat (affiliate) links toe. Ook maak ik regelmatig nieuwe pins aan voor populaire blogposts om zo nog meer bezoekers naar het artikel te trekken.

10. LinkPizza

Als je fulltime blogger wil worden, is het natuurlijk belangrijk dat je een redelijk inkomen uit je blog kunt halen. In de meeste gevallen word ik per mail benaderd voor het schrijven van advertorials, maar het is ook fijn om het heft in eigen handen te kunnen nemen. Zo ben ik ingeschreven bij verschillende blogger netwerken, waaronder Blog Brains.

Sinds vorig jaar sta ik ook ingeschreven bij LinkPizza, waar ik regelmatig ‘pitch’ op campagnes die interessant zijn voor mij en voor jullie. Als blogger kun je met LinkPizza niet alleen geld verdienen met het schrijven van advertorials, maar ook zeker met affiliate marketing. Er zijn namelijk een heleboel toffe en bekende merken aangesloten bij LinkPizza! Absoluut een aanrader om je hier in te schrijven, als je het bloggen serieus wil aanpakken :-).

Welke tools gebruik jij voor je blog?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
fulltime blogger

8 Reacties

 1. Anita te Gussinklo
  18 september 2020 / 07:47

  Altijd leuk een nieuw hoesje.
  Ik doe graag mee.

 2. 18 september 2020 / 08:11

  Leuk, dit overzicht! En veel tools gebruik ik inderdaad ook graag. In plaats van Dropbox gebruik ik Google Drive, maar mijn Drive zit steeds vol omdat mijn telefoonfoto’s er ook automatisch in belanden. Dus een extra Dropbox-account is misschien best slim 🙂 LinkPizza vind ik inderdaad ook een superfijn platform. Heb er al heel wat leuke samenwerkingen uit gehaald!
  Romy onlangs geplaatst…Inkiekje #15 | 1 impulsieve actie, 2 aanraders en een boel kattenMy Profile

 3. 18 september 2020 / 09:41

  Een artikel met fijne tools! Ik ben zelf ook fan van Google foto’s, het zit standaard op mijn telefoon en ik gebruik het nu ook op mijn laptop, het is een ideale manier om foto’s te synchroniseren.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Een dagje shooten: Dit gaat er meeMy Profile

 4. 18 september 2020 / 14:37

  Wat leuk om te zien wat voor tools jij gebruikt! Zelf gebruik ik ook graag photoshop en leer ik er steeds weer dingen bij. Mijn laptop is inmiddels echt uit elkaar aan het vallen, dus die is binnenkort wel aan vervanging toe. Mijn telefoon wijkt ook niet van mijn zijde, en leuke hoesjes zijn welkom, dus ik doe graag mee met de winactie. 🙂
  José onlangs geplaatst…Geen zin in de herfst? 5 tips!My Profile

 5. Marian B
  18 september 2020 / 16:14

  Er zitten fijne tools bij! Ik doe heel graag mee voor een nieuw telefoonhoesje, mijn bookcase is helemaal beschadigd en op vele plekker niet meer blauw zoals die hoorde te zijn. Ik ga duimen! 🍀🍀🍀

 6. Anita H.
  18 september 2020 / 22:08

  Ik doe mee!!

 7. Corinne
  19 september 2020 / 19:52

  Ik doe graag mee om een leuk hoesje uit te zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge