Meer groen in je interieur? 5 Eenvoudige styling tips

Hoi allemaal! Het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat ik verhuisde naar mijn nieuwe studio. Eind vorig jaar heb ik de indeling helemaal omgegooid en heb ik van mijn huis echt een thuis gemaakt. Daarnaast investeerde ik in mooie interieur accessoires, zoals een rotan spiegel, mooie sierkaarsen en een heleboel nieuwe planten. Ik ben dol op groen in mijn interieur en het leek me leuk om hier een artikel over te schrijven. Ben je benieuwd naar 5 styling tips om meer groen in je interieur toe te passen? Lees dan gauw verder!

groen interieur

1. Plantenvriendjes

De kleur groen zie je niet snel terugkomen in mijn kledingkast (ik kan niet de enige zijn bij wie deze kleur écht niet mooi staat?!). Daarentegen ben ik wel dol op groen in mijn interieur! Groen in je interieur zorgt voor verfrissing en ontspanning. De meest voor de hand liggende manier om groen toe te passen in je interieur, is door het aanschaffen van planten. Het ziet er niet alleen heel gezellig en sfeervol uit, maar veel planten hebben ook nog eens een luchtzuiverende werking. Ik ben zelf echt gek op planten en ik vind het ook steeds leuker worden om ze te verzorgen. Mijn favorieten? Absoluut mijn cactussen, pilea en mijn dwergpalm.

2. Kunstplanten

Eerlijk is eerlijk, het verzorgen van planten is niet altijd makkelijk. Zo heb ik een plant die wekelijks een uitgebreide douchebeurt nodig heeft. Maar, ondanks mijn goede verzorging hangen de bladeren af en toe slap en produceert de plant bruine blaadjes. Ik weet soms niet waar dat nou precies aan ligt, maar frustrerend is het wel. Ook als ik terugkom van vakantie hangen mijn planten er vaak een beetje zielig bij. Gelukkig bestaan er ook een heleboel mooie kunstplanten, wat echt een uitkomst is voor plantenkneusjes zoals ik! 😉 In de webshop van Maxifleur vind je een breed assortiment kunstplanten, waaronder een heleboel mooie kunst hangplanten. De kunstplanten van Maxifleur zijn betaalbaar, van goede kwaliteit en zien er natuurlijk uit. Kunst hangplanten zijn overigens ook ideaal om minder mooie plekken of objecten mee weg te werken!

3. Groene interieur accessoires

Behalve een heleboel planten, heb ik ook heel wat groene interieur accessoires. Zo ben ik nog steeds heel enthousiast over mijn kussentjes met tropische print en heb ik heel veel groene bloempotjes in huis. Daarnaast heb ik een groene bureaulamp en een kast met een mintgroen deurtje. Extra leuk om verschillende interieur accessoires zo een beetje met elkaar te kunnen matchen! Maar, je kunt het natuurlijk ook iets groter aanpakken. Een groen bijzettafeltje of een groen vintage kastje lijkt mij bijvoorbeeld heel tof! Iets gewaagder misschien, maar zeker heel erg tof en sfeervol.

4. Een groene muur

Ondanks dat ik zelf meer van de pasteltinten ben, vind ik een groene muur heel erg mooi! Natuurlijk kun je ook kiezen voor een lichte kleur groen, maar ik doel vooral op donkergroen. Spannend, maar zó stijlvol! Een vriendin van mij heeft een donkergroene muur en een donkergroen krukje in haar woonkamer en ik ben er helemaal verliefd op. Daarnaast is donkergroen helemaal niet zo moeilijk om te combineren. Zwart is er bijvoorbeeld prachtig bij, maar ook een neutrale houtkleur is altijd goed. Daarnaast is de combinatie van donkergroen en lichtroze momenteel echt een trend. Love it! In deze blogpost van VT Wonen vind je een aantal tips voor het toepassen van groen op je muren.

5. Posters

Vind je een groene muur iets te gewaagd, dan zijn er alsnog talloze mogelijkheden om meer groen aan je muur toe te voegen. Ik ben zelf groot fan van posters: wat mij betreft maken posters je interieur echt af! Je kunt bijvoorbeeld een mooie poster met botanische print aan de muur hangen. Een poster van een monstera plant is natuurlijk ook een toffe manier om meer groen toe te voegen aan je interieur. Één ding scheelt, deze plant heeft in ieder geval geen verzorging nodig ;-).

Houd jij ook van groen in je interieur? Wat zijn jouw beste styling tips?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
groen interieur

6 Reacties

 1. 23 september 2020 / 10:09

  Ik vind het altijd zo saai als mensen geen planten hebben (sorry!), love green haha! Ik heb er zelf nu 25.
  Kelly onlangs geplaatst…OPI | Falling For MilanMy Profile

 2. 23 september 2020 / 22:44

  Wij hebben een groene hoekbank, haha is dat ook goed? Verder hebben we links en rechts wat groene planten in onze woonkamer en ook een aantal droogbloemen boeketten, ideaal! uitkloppen en weer terugzetten.
  Rachel onlangs geplaatst…Weekvlog 178 – Meet Ollie onze pupMy Profile

 3. 25 september 2020 / 09:08

  Wat een leuk artikel! Ik ben ook gek op groen, maar heb de kleur eigenlijk alleen in mijn logeerkamer teruggebracht. Groen qua planten zie je wel overal in huis. Ben er helemaal gek op – iets wat ik voordat ik het huis uitging eigenlijk nooit had verwacht 😉 Misschien zou ik ooit nog een mintgroene muur overwegen. Dat lijkt me ook erg mooi.
  Romy onlangs geplaatst…Column | When life gives you lemons, make… broccolisoepMy Profile

 4. 27 september 2020 / 12:33

  Leuke blogpost! Qua groen hebben wij heel veel planten. Als er in een huis geen planten staan, vind ik dat zo sfeerloos. Onze planten zijn allemaal echt, want ik vind dat kunstplanten ook weer het ‘echte planten’-gevoel naar beneden halen, haha.
  Marloes onlangs geplaatst…7 ideeën voor een vegetarische maaltijdMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge