10 Dingen waar ik echt enorm van kan genieten!

Hoi allemaal! Iedereen heeft ze: dingen waar je enorm van kunt genieten. Ik kon altijd al goed genieten van de kleine dingen, maar dankzij de coronacrisis waardeer ik de kleine dingen nog veel meer. Een middagje op het terras, een prachtige zonsondergang, een heerlijk avondmaal, de vrijheid die we hebben, er is zoveel moois in de wereld… Pluk de dag! In dit artikel deel ik 10 dingen waar ik enorm van kan genieten, lees je mee?

genieten

1. Zon

Wie mij al langer volgt weet dat ik echt een groot zonaanbidder ben. De zon maakt me echt gelukkig en geeft me zoveel energie! ‘s Winters ga ik regelmatig onder de zonnebank en het liefst ga ik elk jaar op zonvakantie. Wanneer de zon niet schijnt, heeft dat echt invloed op mijn humeur en voel ik me vaak neerslachtig. Dit is dan ook een van de redenen dat ik in de toekomst wil overwinteren op een zonnige bestemming en wellicht zelfs echt wil emigreren. Inmiddels ben ik 3 keer in Lissabon geweest en deze stad heeft mijn hart echt gestolen! De stad is prachtig, de sfeer is erg prettig en het klimaat is ook fantastisch. Ik kijk er dan ook naar uit om hier langere tijd te verblijven.

2. Rustig wakker worden

Iets waar ik ook heel veel waarde aan hecht, is mijn ochtendroutine. Ik ben totaal geen ochtendmens, dus ik kan echt genieten van een rustige ochtend. Op thuiswerkdagen kruip ik vaak wel meteen achter mijn laptop, maar lees ik eerst wat blogs. Ook begin ik graag met simpele klusjes, zoals mijn mail, social media of Pinterest bijwerken. Artikelen schrijven of nieuwe ontwerpen maken doe ik liever ‘s middags of ‘s avonds, wanneer ik on fire ben ;-).

3. Koffie

Hoewel ik een groot liefhebber ben van thee, drink ik elke dag minstens één kop koffie. Ik ben echt gek op koffie, dus ik kijk elke dag weer uit naar een heerlijke kop koffie met melk uit de melkopschuimer. Mocht mijn Senseo het begeven, dan ben ik wel van plan om voor de real deal te gaan ;-). Een mooie espressomachine lijkt me bijvoorbeeld wel wat, want dan is het elke dag weer een feestje om de verschillende cups en smaakjes uit te proberen! Bij Koffiecentrale vind je alle benodigdheden voor de perfecte kop koffie, zo kun je online ook eenvoudig en snel Nespresso cups bestellen.

Ik drink meestal één kop koffie per dag, omdat ik niet zo goed tegen cafeïne kan. Maar, wist je dat koffie ook vele gezondheidsvoordelen heeft? Sinds ik koffie drink heb ik bijvoorbeeld minder last van een schommelende suikerspiegel, deze is nu een stuk stabieler. Heel fijn, want ik heb weleens meegemaakt dat ik flauwviel (zo eng!), omdat mijn suikerspiegel te laag was. Ook kan koffie bijdragen aan een snellere spijsvertering, wat kan helpen bij afvallen. In dit artikel vind je nog meer gezondheidsvoordelen van koffie, echt heel interessant om te lezen!

4. Ondernemen

Dat werken ook leuk kan zijn, heb ik mogen ervaren dankzij mijn eigen onderneming. Het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn, maar ik geniet enorm van het ondernemen! Ondernemen is keihard werken, maar ik ervaar voornamelijk een gevoel van vrijheid. Ik ben eigen baas, dus ik doe alles lekker op mijn manier. Ik kan werken op de momenten wanneer ik wil en wanneer ik het meest geïnspireerd ben, of de meeste energie heb. Ook heb ik door het ondernemen al zoveel geleerd in de afgelopen jaren, dat had ik voor geen goud willen missen! 🙂 Daarnaast heb ik ook ontzettend veel over mezelf geleerd, wat ik ook heel waardevol vind.

5. Uitslapen

Naast een rustige ochtendroutine, kan ik ook heel erg genieten van uitslapen. Ik ben echt geen ochtendmens en nu ik voornamelijk voor mezelf werk, hoef ik hier niet langer tegen te ‘vechten.’ Eerlijk is eerlijk, het is echt vervelend als je regelmatig door je wekker heen slaapt of als je de hele dag doodmoe bent, omdat je vroeg bent opgestaan. Ik struggle er nog steeds wel mee, vooral met het idee dat vroeg opstaan ‘moet’ of ‘zo hoort’, zeker nu ik volwassen ben. Van uitslapen word ik écht een beter mens, ik vind het heerlijk om lekker bij te kunnen slapen!

6. Make-up

Ik kan prima dagenlang zonder make-up door het leven gaan, maar make-up is toch wel een van mijn grootste liefdes. Ik kan echt genieten van mooie make-up en ik ben ook echt een grote verzamelaar. Waar ik voornamelijk een zwak voor heb? Mooie oogschaduw- en contour-palettes en lipsticks. Na een paar dagen koos make-up loos te zijn geweest (wat ik ook héérlijk vind!), kijk ik er altijd weer naar uit om een mooie look te maken. En na al die jaren beautybloggen kan ik het nog steeds niet laten om af en toe een mooi product te kopen, ondanks dat mijn kasten uitpuilen… :p

7. Huisdieren

Een huis zonder huisdieren is geen thuis, tenminste, zo zie ik het! Ik zou dan ook nooit in een huis kunnen wonen zonder huisdieren, in ieder geval, niet voor een lange tijd! Huisdieren zijn zo gezellig, echt een verrijking van het dagelijks leven. Als ik mijn lieve cavia’s zie genieten van lekker groenvoer of van loslopen op het gras, dan krijg ik zelf ook een geluksgevoel. Het leven is eigenlijk zo simpel ;-). Mocht ik ooit groter gaan wonen, dan wil ik zeker nog veel meer huisdieren een gouden mandje geven.

8. Uit eten gaan en eten bestellen

Ook van eten kan ik enorm genieten, wie niet?! 😉 Ik ben dan ook heel erg blij dat de horeca weer open is, want uit eten gaan heb ik ontzettend gemist! Tijdens de quarantaineperiode heb ik er wel een nieuwe, hardnekkige verslaving bijgekregen, en dat is eten bestellen. Ik had namelijk echt geen zin om elke dag te koken, zeker niet omdat boodschappen doen ook zo’n stressvolle bedoeling was :p. Nu we weer lekker uit eten kunnen gaan, hoop ik wel iets te kunnen minderen met eten bestellen, haha!

9. Drankjes

Ik kan ook zo een maand of langer niet drinken, maar alcohol is toch wel heel erg lekker :p. Tijdens de quarantaineperiode heb ik heel wat drankjes genuttigd, samen met vriendinnen (in onze ‘wij zijn zo zielig want we kunnen niet op stap’-buien). Je moet toch wat! 😉 Een lekker drankje op zijn tijd hoort er gewoon bij, tenminste, voor mij! Ik ben vooral fan van rosé bier en cocktails, daar kan ik echt enorm van genieten. Een heerlijk zonnetje erbij en mijn dag is helemaal goed!

10. Op vakantie gaan

Dankzij de coronacrisis heb ik pas echt beseft hoeveel vrijheid we normaal gesproken hebben in Nederland. Ik ga zeker wel twee tot drie keer per jaar op vakantie. Ik werk er hard voor, maar ik besef ook wel dat dit niet voor iedereen haalbaar is. Gelukkig ben ik net voor corona nog naar Lissabon geweest, want ik ben best wel gevoelig voor sleur. Ik vind het heerlijk om er tussenuit te gaan. Mede door het ondernemen vind ik het extra belangrijk om ook eens op de uitknop te drukken, en dat lukt me gewoon niet als ik thuisblijf. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik deze zomer lekker op vakantie naar Kos kan gaan!

Waar kan jij echt van genieten?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
genieten

6 Reacties

 1. 20 juli 2020 / 11:23

  Leuk lijstje ! Van wakker worden zonder wekker kan ik heel erg genieten. Ik ben opgegroeid met huisdieren in huis dus het lijkt mij ook raar zonder ze. Ze geven zoveel liefde en ze kunnen je slechte dag zo weer een stuk beter maken 😁

 2. 22 juli 2020 / 10:37

  Heel veel punten sluit ik me 100% bij aan! Alhoewel ik de laatste jaren niet meer zo ontzettend lang kan uitslapen als vroeger, vind ik het wel super fijn om zonder wekker wakker te worden en alles op mijn gemakje te kunnen doen. Lissabon vind ik ook een prachtige stad. Heb toen ook veel gehad aan de tips uit jouw blogs over deze stad.
  Sanne onlangs geplaatst…Babyshower ideeën: zó maak je er een feestje vanMy Profile

 3. 23 juli 2020 / 10:05

  Er staan een aantal punten op waar ik me helemaal bij aansluit! Uitslapen, uit eten, op vakantie gaan, zon.. YES!
  Ook kan ik enorm genieten van de kleine kneuterige dingen in het leven, zoals mijn plantjes en dan elke dag even kijken of ze gegroeid zijn, haha. Of wanneer ik zelf een gerecht heb gekookt dat echt goed gelukt is. Een mooie zonsondergang. Dat soort dingen!
  Justine onlangs geplaatst…My life in photos – juli 2020 #3My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge