Werken in Lissabon: Mijn ervaringen, tips en hotspots!

Hoi allemaal! Al zo lang als ik me kan herinneren wil ik in het buitenland werken. Op mijn 19e solliciteerde ik al voor een zomerbaantje achter de bar in Mallorca. Dit is toen helaas niks geworden. Maar, nu ik eigen baas ben en locatie onafhankelijk kan werken heb ik wonen en weken in het buitenland wél kunnen verwezenlijken. Vorig jaar verbleef ik 7 weken in Lissabon, de stad die mijn hart heeft gestolen. Ben je benieuwd hoe ik werken in Lissabon heb ervaren en welke hotspots in Lissabon je absoluut niet mag missen? Lees gauw verder!

werken in lissabon

Waarom werken in Lissabon?

Wie een keer in Lissabon is geweest, hoef ik dit niet meer uit te leggen. Lissabon is zo’n stad waar je instant verliefd op wordt en naar blijft terugkeren. De schattige, oude trammetjes, kleurrijke huizen, palmbomen en de prachtige bezienswaardigheden.. Ik raak er niet op uitgekeken. Inmiddels ben ik dan ook 5 keer in Lissabon geweest, waarvan 2 keer in mijn eentje. Lissabon voelt echt als thuiskomen! De stad is niet heel groot, maar wel heel divers. In de binnenstad (Cais do Sodré en Baixa-Chiado) vind je allerlei hippe koffietentjes waar je met je laptop kunt zitten werken, maar ook in de omliggende wijken vind je veel hotspots. Lissabon is voor Portugese begrippen erg modern en daarmee erg aantrekkelijk voor expats en digital nomads. Ook het klimaat is geweldig: het grootste gedeelte van het jaar is het prachtig weer! Rondom Lissabon vind je ook een heleboel mooie stranden.

zonnige dagen

Mijn ervaring met werken in Lissabon

Ik heb echt een geweldige tijd gehad in Lissabon. Natuurlijk was het soms wel lastig, omdat mijn vrienden en mijn vriend in Nederland zaten. Gelukkig kende ik wel een paar mensen en kwamen er ook wat mensen uit Nederland over. Samen naar het strand gaan is toch een stuk leuker dan alleen ;-). Als zzp’er kan ik mijn eigen tijd indelen, dus was ik ‘s middags ook vaak in het park of op het strand te vinden. Wat ik je echt aanraad als je net als ik alleen reist, is om een gedeelde Airbnb te boeken. Dan heb je altijd wel wat huisgenoten met wie je iets leuks kan doen! Meer lezen over hoe ik werken in Lissabon heb ervaren? Op mijn blog heb ik eerder al een uitgebreid artikel geschreven over mijn ervaring als digital nomad.

Wat ik dus af en toe wel miste waren sociale contacten en collega’s. Maar, dat is als zelfstandig ondernemer in het buitenland natuurlijk niet gek. Als je in Lissabon (tijdelijk) in loondienst gaat werken bij een bedrijf, heb je daar gelukkig geen last van. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en lijkt werken in Lissabon jou ook helemaal te gek? Het platform Yobbers biedt een heleboel leuke, uitdagende en diverse banen aan in Lissabon. Denk bijvoorbeeld aan banen in de reis- en marketingbranche en in de detailhandel. Of je nou MBO of HBO geschoold bent of veel of weinig ervaring hebt, er zit zeker een geschikte baan voor je tussen!

Hotspots in Lissabon die je niet mag missen

leuke plekken in lissabon

1. Castelo de São Jorge

Ik weet het, er zijn meer Europese steden met prachtige kastelen. Maar, Castelo de São Jorge staat wel echt op nummer 1! Vanaf het kasteel heb je echt een adembenemend uitzicht over de stad. Ik kan je aanraden om het kasteel tijdens golden hour te bezoeken. De zonsondergang is er echt magisch! Ook bijzonder: rondom het kasteel lopen prachtige pauwen die tijdens de schemering hoog bovenin de bomen gaan zitten.

2. Up To Sushi

Sushi lovers opgelet! In Lissabon zijn veel sushi restaurants, maar hier moet je zijn: Het restaurant Up To Sushi verdient absoluut een plekje in het lijstje met mijn favoriete hotspots. Ik heb in mijn leven al heel veel sushi gegeten, maar nergens is de sushi zo lekker als bij Up To Sushi. De sushi is super vers en de combinaties zijn erg verrassend. Als je hier hebt gegeten wil je er zeker weer naar terug! Up To Sushi bevindt zich in de kelder van Hotel America Diamonds. Wel even reserveren, want het restaurant is erg populair!

werken in Lissabon

3. Praia de São Pedro do Estoril

Van alle stranden die ik rondom Lissabon heb bezocht is São Pedro in Estoril mijn absolute favoriet. Het strand is goed bereikbaar met de trein, je bent er al in een halfuurtje vanaf Cais do Sodré. Ook in het najaar is het hier goed toeven. De ligging van het strand is namelijk heel gunstig, je ligt er lekker uit de wind. In november heb ik hier nog in bikini gelegen! Ook vind je er leuke strandtentjes en toiletten, wat ook niet overal het geval is.

Benieuwd naar meer leuke dingen om te doen in Lissabon? Bekijk ook mijn Lissabon hotspot guide, waarin ik 30 toffe hotspots deel. Op zoek naar een fijne accommodatie? In dit artikel vind je betaalbare Airbnb’s in Lissabon.Staat werken in Lissabon ook nog op jouw lijstje?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
ervaring als digital nomad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge