Oogschaduw perfect aanbrengen? Dit heb je nodig!

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt, weet dat ik helemaal gek ben van make-up. Vroeger plaatste ik bijna alleen maar beauty reviews en foto’s van mijn make-up looks. Die goede oude beauty blog tijd… 😉 Soms mis ik het wel. Inmiddels schrijf ik ook graag over andere onderwerpen op mijn blog, maar mijn liefde voor make-up is gebleven! Mijn favoriete onderdeel van mijn make-up look is oogschaduw, dit maakt zo’n enorm verschil! Wil je je oogschaduw perfect aanbrengen, dan zijn een aantal tools en producten echt onmisbaar. Lees gauw verder!

oogschaduw perfect aanbrengen

Verschillende oogschaduwkwasten

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor het aanbrengen van oogschaduw. Als het je niet lukt om een mooie ooglook te creëren, dan is de kans groot dat je niet de juiste kwasten gebruikt. Wil je je oogschaduw perfect aanbrengen, dan zijn deze 3 kwasten onmisbaar:

1. Een fluffy kwast om highlighter aan te brengen

Je ooglook is niet compleet zonder een goede highlighter. Met een fluffy kwast breng ik altijd wat highlighter aan onder mijn wenkbrauwen en in mijn binnenste ooghoeken.

2. Een kwast om oogschaduw in de arcadeboog te blenden

Hierna gebruik ik een iets stevigere kwast om oogschaduw aan te brengen in de arcadeboog. Zorg wel dat de kwast zacht genoeg is om de oogschaduw te blenden en begin niet meteen met een heel heftige kleur. Bouw het rustig op. Je kunt hiervoor ook de fluffy kwast gebruiken als je dat makkelijker vindt. De fluffy kwast gebruik ik namelijk ook regelmatig om mijn oogschaduw te blenden als ik mijn look toch iets te heftig vind.

3. Een platte kwast om oogschaduw aan te brengen op het bewegend ooglid

Voor het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid gebruik ik een platte kwast. Een platte oogschaduwkwast is niet bedoeld om mee te blenden. Vooral als je oogschaduw met glitters wil aanbrengen is een platte kwast een must. Deze kun je namelijk heel voorzichtig tegen je ooglid houden, zonder dat de glitters in het rond vliegen. Je kunt ‘m ook iets vochtig maken zodat de oogschaduw nog intenser wordt.

Een goede oogschaduw primer

Als je geen foundation of poeder draagt of snel last hebt van vettige oogleden, dan is een goede oogschaduw primer onmisbaar. Ik gebruik oogschaduw primer niet op een dagelijkse basis, maar wel altijd voor een feestje. Zo weet ik zeker dat mijn oogschaduw de hele avond en nacht blijft zitten en niet gaat glijden! Mijn favoriete oogschaduw primer is de Eyeshadow primer potion van Urban Decay. Dit is echt een goede investering. Je kunt er jarenlang mee doen, omdat je steeds maar een klein beetje nodig hebt!

oogschaduw perfect aanbrengen

Een oogschaduwpalette waar je alle kanten mee op kunt

Ik heb echt een zwak voor oogschaduwpalettes, ik heb dan ook een hele lade vol. Inmiddels weet ik dus precies welke merken fijn zijn en waar een oogschaduwpalette aan moet voldoen, wil je de perfecte ooglook creëren. Het perfecte oogschaduwpalet bevat zowel matte als glanzende tinten, een goede highlighter en zowel zachte als wat heftigere tinten. Zo kun je met één palette altijd de perfecte ooglook creëren voor iedere gelegenheid! Mijn favoriete merken wat betreft oogschaduw (die prachtige palettes maken) zijn: Sigma Beauty, Zoeva, NYX en Urban Decay. De oogschaduw van deze merken is van goede kwaliteit en daardoor makkelijk aan te brengen en te blenden. Zeker als beginner heb je hier baat bij! Het Sigma Beauty Cor-de-Rosa palette gebruik ik bijvoorbeeld bijna dagelijks. Ik ben gek op de roze en peachy tinten voor de zomer!

Eyeliner of nepwimpers om je ooglook mee af te maken

Om je ooglook helemaal af te maken kun je nog eyeliner of nepwimpers aanbrengen. Ik ben zelf helaas geen ster met eyeliner en ik vind mijn oogvorm daar ook niet zo geschikt voor, maar bij anderen vind ik het prachtig! Gebruik bij voorkeur een waterproof eyeliner, zodat je oog make-up niet uitloopt aan het einde van de dag. Ook nepwimpers laten je ogen nog meer opvallen. Gelukkig is het aanbrengen van nepwimpers niet zo moeilijk meer met de komst van magnetische wimpers! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wimper extensions te nemen, dan heb je elke dag prachtige wimpers zonder er iets voor te doen.

Een setting spray zodat je oog make-up perfect blijft zitten

Je oogschaduw perfect aanbrengen is één ding, maar het moet natuurlijk wel goed blijven zitten. Een goede setting spray is dan ook onmisbaar. Als je een goede setting spray zoekt, dan kan ik de sprays van NYX echt aanraden. Heb je net als ik een vette huid, dan is de NYX Matte Finish fixing spray echt wat je nodig hebt. Deze gebruik ik al jaren en ze zorgen ervoor dat mijn make-up perfect blijft zitten! De setting spray gebruik ik ook om mijn platte oogschaduwkwast nat te maken, zodat ik oogschaduw met glitter nog intenser kan aanbrengen.

Welke tips om je oogschaduw perfect aan te brengen kende jij nog niet?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
oogschaduw perfect aanbrengen

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge