Zo vind je de perfecte bruidsjurk voor jouw figuur!

Hoi allemaal! Hoewel trouwen nu nog een ver-van-mijn-bed-show is, hoop ik ooit wel in het huwelijksbootje te stappen. Niet omdat ik nou zo traditioneel ben ingesteld, maar omdat ik zoveel mogelijk dingen wil meemaken in mijn leven. Trouwen staat zeker op dit lijstje! Ik kijk er nu al naar uit om bruidsjurken te gaan passen, dat is toch wel een kleine meisjesdroom die uitkomt, haha. Met inspiratie verzamelen kun je niet vroeg genoeg beginnen, toch? 😉 In dit artikel deel ik tips om de perfecte bruidsjurk voor jouw figuur te vinden. Kijk je mee?

de perfecte bruidsjurk

1. Een zandloperfiguur (smalle taille en bredere heupen)

Met een zandloperfiguur kun je veel verschillende soorten bruidsjurken hebben, maar je wil natuurlijk het liefst je figuur accentueren. Om ervoor te zorgen dat je slanke taille mooi uitkomt, is een zeemeerminnen-model echt prachtig! De perfecte bruidsjurk voor jou is nauwaansluitend, bijvoorbeeld met een korset. Vermijd een lange, rechte jurk, omdat je figuur hierin verdwijnt.

2. Peervormig (slank bovenlichaam en bredere heupen en billen)

Ik heb zelf een peervormig figuur, dus ik was voornamelijk benieuwd naar de trouwjurken voor dit type figuur. De perfecte trouwjurk voor een peervormig lichaam is een wijd uitlopende jurk met een strak bovenlijf. Laat dit nou net mijn favoriete model jurk zijn ;-). Een V-hals, dunne bandjes of strapless bovenlijf benadrukken je slanke bovenlichaam nog meer. Met een peervormig lichaam kan een zeemeerminnen-model jurk ook prachtig staan!

3. Appelvormig (voller bovenlichaam en slankere heupen en benen)

Bij een appelvormig figuur mag het accent zeker op je mooie, volle boezem worden gelegd. Kies bij voorkeur voor een diepe V-hals of een strapless model. Vermijd bovenlijfjes met een hoge hals of kraagjes. Om je slanke onderlichaam te accentueren, kan een model dat vlak onder de borsten iets wijder uitloopt prachtig staan.

4. Atletisch figuur (recht figuur met wat minder vormen)

De perfecte bruidsjurk voor een recht figuur heeft veel volume. Denk bijvoorbeeld aan een A-lijn jurk met veel tule en kant of een prinsessenjurk. Een haltertop (met textuur) zorgt ervoor dat je borsten geaccentueerd worden. Vermijd een strapless model trouwjurk als je jouw pluspunten wil benadrukken.

Disclaimer: Iedereen is anders en heeft weer een andere smaak. Dit artikel is puur bedoeld ter inspiratie en informatie. Het belangrijkste is natuurlijk dat je kiest voor een trouwjurk waarin jij je goed voelt, hier zijn geen regels voor! Bij Bruidshoek.nl vind je betaalbare bruidsmode van topkwaliteit, voor hem en haar. Maak online een afspraak en laat je adviseren, zodat jij op je trouwdag staat te shinen in de jurk die perfect bij jou past!

Bewaar dit artikel via Pinterest:

1 Reactie

  1. 16 september 2022 / 11:45

    Leuke post! Ik heb een zandloperfiguur. Mijn bovenlijf was redelijk aansluitend en ik had tule als rok. Onder die twee lagen van tule zat nog een wat strakkere jurk. Zag er heel mooi uit als ik de rok dan in mijn handen vasthield.
    Marloes onlangs geplaatst…Een nieuwe baan als contentschrijverMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge