Waterproof mascara test: 3x Budget mascara’s

Hoi allemaal! Hoewel ik dacht dat ik mijn alltime favoriete mascara had gevonden, kan het geen kwaad om af en toe eens wat nieuws te proberen. Regelmatig word ik geinfluenced door vriendinnen die andere mascara’s gebruiken dan ik. Ik gebruik al zo lang als ik me kan herinneren waterproof mascara. Op internet zijn maar weinig reviews te vinden van waterproof mascara’s, dus daar wil ik verandering in brengen met dit artikel. In deze waterproof mascara test review ik maar liefst 3 budget mascara’s. Kijk je met me mee?

waterproof mascara test

Waterproof mascara test

Heel eerlijk, mascara is absoluut niet mijn favoriete onderdeel van mijn make-up. Hoewel ik ben gezegend met een makkelijke huid en wenkbrauwen, zijn mijn wimpers echt een pijnpunt. Ze zijn kort, staan recht naar voren en de haren groeien niet mooi. Daarom gebruik ik altijd een wimperkruller. Alsnog ziet mijn mascara er vaak warrig uit en zie je bijna geen effect, terwijl ik er toch echt lang mee bezig geweest. Al sinds ik puber was is dit mijn grootste frustratie op make-up gebied, haha. Inmiddels gebruik ik wimperserum om mijn wimpers langer te maken. Dit helpt wel, maar daardoor groeien ze nog meer in het wild en niet mooi op één lijn.

Daardoor vind ik het ook lastig (en niet leuk) om reviews te schrijven over mascara, omdat het effect teleurstellend is. Maar, tegelijk besef ik ook dat er vast veel vrouwen zijn die hier ook mee strugglen. Ik heb me dus maar over mijn eigen frustratie heen gezet voor deze review! 😉 In deze waterproof mascara test vertel ik je meer over de 3 mascara’s en onderaan het artikel kun je het resultaat zien!

maybelline

Maybelline Lash Sensational Sky High waterproof mascara – €18,99

We beginnen met de mascara die ik op aanraden van een vriendin ben gaan gebruiken. Ik heb het over de Maybelline Lash Sensational Sky High waterproof mascara, die je hier kunt shoppen. De mascara heeft een siliconen borsteltje, wat ik zelf altijd heel fijn vind werken. Het borsteltje is niet zo groot, waardoor je ook gemakkelijk bij de aanzet van je wimpers kunt komen. Vooral als je net als ik korte wimpers hebt is deze mascara dus echt een aanrader. Ook heeft de mascara iets wat ik nog niet eerder heb gezien: het borsteltje is flexibel en beweegt mee. In het begin moest ik er even aan wennen, maar nu vind ik het eigenlijk wel prettig werken. De mascara maakt mijn wimpers mooi lang en niet al te warrig, maar echt volume mis ik.

essence

Essence Lash Princess waterproof mascara – €4,00

Voor wie makkelijke wimpers heeft is de Essence Lash Princess echt een aanrader, je shopt ‘m hier. Deze mascara heb ik jarenlang gebruikt en is echt een van de allerbeste budget mascara’s. De laatste tijd merkte ik dat de mascara steeds sneller begon te klonteren en ik spinnenpoten kreeg. Misschien is het gewoon tijd voor een nieuwe mascara? Of zouden ze de formule hebben aangepast? Ik was namelijk altijd heel tevreden over deze mascara. Hij heeft super veel volume en het borsteltje is lekker klein, waardoor je gemakkelijk overal bij kan komen. Het nadeel van dit borsteltje is wel dat er soms heel veel product op zit, waardoor je snel last hebt van klontjes op je wimpers.

rimmel London

Rimmel London 100% mascara – €4,30

Het effect van de Rimmel London mascara is zo minimaal, dat ik er niet eens een foto van heb kunnen maken. Misschien lag het aan mij, maar er kwam ook maar heel weinig product af. Alsof de mascara al voor de verkoop uitgedroogd was. Ik heb alles geprobeerd, maar de mascara deed echt niks voor mijn wimpers. Daarom voeg ik ook maar geen linkje toe, ik zou niet willen dat je een miskoop doet!


Links zie je de Maybelline Lash Sensational Sky High waterproof mascara, rechts de Essence Lash Princess waterproof mascara. Zoals je kunt zien is het effect van de Sky High mascara niet heel denderend, maar separeert hij mijn wimpers wel mooi. De mascara van Essence geeft zorgt wel voor meer volume, maar zorgt er daarentegen ook voor dat mijn wimpers aan elkaar plakken.

waterproof mascara test
Zoals ik aan het begin van het artikel al vertelde, ben ik niet de beste persoon om mascara’s te testen. Ik heb gewoon geen makkelijke wimpers, waardoor het effect nooit zo wordt als gehoopt. Heb je van jezelf lange wimpers die omhoog staan, dan maakt het volgens mij weinig uit voor welke mascara je kiest. Ik zou de Sky High mascara aanraden als je houdt van een natuurlijk effect en die van Essence als je houdt van opvallende wimpers.

Meer lezen over beauty?
In dit artikel deel ik mijn favoriete make-up producten van dit moment en hier review ik de Rimmel London lasting provocalips.

Wat is op dit moment jouw favoriete mascara?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
waterproof mascara test

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge