Interieur inspiratie: 5x TV Meubel trends van 2023!

Hoi allemaal! Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik gek ben op interieur. Regelmatig deel ik de nieuwste interieur items op mijn blog. Inspiratie doe ik het liefst op via Pinterest: ik heb dan ook duizenden pins opgeslagen over interieur. Met mijn achtergrond in styling ben ik graag op de hoogte van de laatste trends! Ben je benieuwd naar de TV meubel trends die we dit jaar vaak gaan zien? Lees gauw verder!

tv meubel trends

1. TV meubels met matte afwerking

Meubels met een glanzend laagje zijn verleden tijd en maken plaats voor een stijlvolle, matte afwerking. Een matte afwerking is stijlvol en tijdloos, je zult er niet snel op uitgekeken raken. Zeker niet als je kiest voor een kleur die gemakkelijk te combineren is, zoals zwart. Move over, TV meubels met een glanzende afwerking! Dit jaar ga je TV meubels met een matte afwerking steeds vaker zien en ik begrijp wel waarom!

2. Donkere TV-meubels

Eerlijk is eerlijk, ik ben blij dat de Scandinavische trend (a.k.a. alles zo licht en clean mogelijk) op zijn retour is.. Donkere kleuren in je interieur geven naar mijn mening zoveel meer warmte en sfeer! Waar donkere kleuren jaren geleden een oubollig imago hadden, is het nu een hele grote trend. Zo ook op het gebied van TV meubels. TV meubels van donkerbruin hout gaan we dit jaar dan ook steeds vaker zien. Deze houtsoort is heel stijlvol te combineren met zwart (metaal), wat je interieur meteen een trendy en strakke uitstraling geeft.

3. Organische vormen

Dit is absoluut een van mijn favoriete ontwikkelingen wat betreft TV meubel trends! Waar we onze TV meubels jaren geleden nog het liefst zo strak mogelijk hadden, zien we dit jaar ook de charme van ronde TV meubels. Ik ben zelf ook een groot liefhebber van organische vormen in huis, omdat het je interieur meteen een gezellige en warme uitstraling geeft. Een TV meubel met organische vormen is dan ook geweldig te combineren met woonaccessoires in dezelfde vorm, zoals je op bovenstaande foto kunt zien.

TV meubels

4. Zwevende TV meubels

Liefhebbers van een minimalistisch en strak interieur kunnen hun hart ophalen, want 2023 is het jaar van de zwevende TV meubels. Dit type TV meubel wordt hangend aan de muur bevestigd. Het ziet er niet alleen super strak uit, maar optisch gezien creëer je ook meer ruimte in je woonkamer. Ook voor schoonmaak fanaten is een zwevend TV meubel een fantastische optie: je kunt je stofzuiger en dweil er makkelijk onder langs halen ;-).

5. TV meubels van mangohout

Ook TV meubels worden steeds duurzamer, een trend die we alleen maar kunnen toejuichen. Zo wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals mangohout. Mangohout is niet alleen een milieuvriendelijk materiaal (het wordt gewonnen uit een snelgroeiende boom), maar ook nog eens uiterst stevig. Kies je voor een TV meubel van mangohout, dan heb je er ongetwijfeld heel lang plezier van!

Ben je benieuwd naar meer (duurzame) interieur inspiratie?

Bekijk dan ook even mijn artikel met 5 duurzame ideeën voor je tuin, balkon of terras en het artikel met inspiratie voor het inrichten van een serre.

Welke TV meubel trends spreken jou het meeste aan?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
tv meubel trends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge