Vliegen met handbagage? 5 Handige beauty hacks

Hoi allemaal! De zomer staat weer voor de deur, heb jij al een vakantie geboekt? Mijn vriend en ik gaan deze zomer 11 dagen naar Karpathos (Griekenland), ik kan echt niet wachten! Het is altijd wel een uitdaging om al mijn beauty essentials in mijn koffer te krijgen. Gelukkig heb ik inmiddels een heleboel handige beauty hacks ontdekt voor het vliegen met handbagage. In dit artikel deel ik (kleine) producten die altijd mee mogen en hoe je kunt voorkomen dat ze worden weggegooid bij de douane. Lees gauw verder!

vliegen met handbagage

1. Neem een stick deo mee (formaat maakt niet uit)

Sinds ik deze hack hebt ontdekt, zit ik op vakantie nooit meer zonder deodorant. Ik ben namelijk best wel kieskeurig als het aankomt op deodorant, dus ik koop op de bestemming niet snel een nieuwe. Mijn favoriete deodorant is wel verkrijgbaar in een mini variant, alleen is deze zó snel op. Een stick deodorant gaat veel langer mee en omdat deze niet vloeibaar is, kun je gewoon een full size verpakking meenemen. Mijn favoriete stick deodorant van Nivea heeft dan ook al heel wat landen van Europa gezien ;-). Bovendien hoeft de stick niet in een afsluitbare plastic zak, dus heb je meer ruimte voor andere essentiële, vloeibare producten!

2. Make-up doekjes

Om mijn kleine flesje micellair water te sparen, neem ik ook altijd make-up doekjes mee als ik ga vliegen met handbagage. Zo heb ik minder make-up remover nodig en kan ik wel twee weken weg blijven met alleen mijn handbagage koffer! Overigens zijn make-up doekjes ook heel handig voor onderweg of op het strand. Ik gebruik ze ook altijd om mijn handen schoon te maken na het insmeren met zonnebrand of voordat ik wat wil gaan eten. Ze zijn ook erg fijn als je lang onderweg bent, om je even op te frissen!

3. Een reis föhn in handbagage formaat

Wat ook super handig is als je met handbagage reist, is een reis föhn. Mijn föhn met diffuser past namelijk echt met geen mogelijkheid in mijn kleine handbagage koffertje. Voor een zonvakantie zou ik niet zo snel een föhn meenemen, omdat mijn haar dan heel snel aan de lucht droogt. Bovendien is mijn haar dan al zo uitgedroogd en ik wil het niet nog meer beschadigen. Maar, voor bijvoorbeeld een stedentrip in de winter zou een reis föhn echt een uitkomst zijn. Als het buiten koud is kan ik dus écht niet tegen nat haar, bah! Bovendien blijven mijn krullen ook veel langer mooi wanneer ik ze droog met mijn diffuser.

4. Miniatuur parfum

Toen ik mijn Chloé parfum bestelde bij Notino, ontving ik daar een mini versie bij, super handig! Een miniatuur parfum neemt niet alleen veel minder ruimte in dan een fullsize parfum, maar gaat ook veel minder snel kapot. Ik heb weleens meegemaakt dat mijn parfum kapot was gesprongen in het plastic zakje voor vloeistoffen, echt heel vervelend. Het zal je trouwens verbazen hoe lang je met een miniatuur parfum kunt doen! Zo kun je jouw favoriete parfum makkelijk overal mee naartoe nemen.

5. Vul travel size flesjes met jouw beauty favorieten

Waar ik altijd tegenaan loop, is dat er van mijn favoriete beauty producten geen mini variant te koop is. In de drogisterij vind je vaak alleen bekende en grote merken, zoals Nivea, Gühl en Schwarzkopf. Sinds ik de CG methode voor krullen volg, is het al helemaal moeilijk geworden om geschikte shampoo en conditioner te vinden. Daarom vul ik altijd zelf kleine flesjes met mijn favoriete beauty producten. Ik shopte mijn reisset met hervulbare flesjes en plastic toilettas bij Notino. Overigens is dit ook heel duurzaam, want ik (her)gebruik de reisset al jaren!

Wil je meer tips voor het vliegen met handbagage?

In dit artikel deel ik mijn beste tips voor een week op vakantie met alleen handbagage. Hier deel ik essentiële verzorgingsproducten voor op vakantie die net klein genoeg zijn om mee te mogen in je handbagage koffer. Ben je nog op zoek naar een fijne handbagage koffer? In dit artikel vind je de leukste koffers en tassen voor jouw reis.

Wat zijn jouw beste tips om te vliegen met handbagage?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
vliegen met handbagage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge