Vergeelde zolen wit maken: makkelijk en goedkoop!

Witte sneakers, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ze passen bijna overal bij, maar ze worden gewoon zó snel vies. Het is dan ook verleidelijk om een nieuw paar stralend witte sneakers te kopen. Witte sneakers kun je in de meeste gevallen afnemen met een doekje, maar de zool wordt na verloop van tijd geel. In dit artikel vind je een super makkelijke en goedkope manier om vergeelde zolen wit te maken, kijk gauw verder!

witte sneakers weer wit maken

Vergeelde zolen wit maken

Een vergeelde zool is moeilijk schoon te maken. Dit gebeurt nou eenmaal als je schoen al wat jaartjes meegaat. Wist je dat zonlicht de boosdoener is? Op internet vind je allerlei tips om vergeelde zolen wit te maken, waaronder het behandelen van de zool met tandpasta. Maar het kan veel makkelijker en effectiever!

Stap 1: Het vuil verwijderen

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je schoenen zo schoon mogelijk zijn, voordat je ze kunt behandelen. Ik neem mijn schoenen altijd af met een make-up doekje. Vooral bij de naden kan vuil zich ophopen.

witte sneakers schoonmaken

Stap 2: Je witte sneakers behandelen met ultra white schoenverzorging

Laatst vroeg ik via Instagram stories om tips om witte sneakers weer wit te maken. Van een van mijn volgers kreeg ik de ultra white schoenverzorging van Hema getipt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje sceptisch was. De zolen van mijn witte Nikes waren immers zó geel, dat ik me niet kon voorstellen dat dit goedje voldoende zou helpen. Maar voor €5 was het natuurlijk het proberen waard!

vergeelde zolen witte Nike sneakers

De zool voor het schoonmaken

Dit was de status van de zool voor de behandeling met de ultra white schoenverzorging. Zoals je ziet is de zool echt enorm vergeeld en zaten er ook een aantal vlekken op die ik er met geen mogelijkheid af kreeg.

witte sneakers weer wit maken

De zool na het schoonmaken

Na het aanbrengen van drie laagjes ultra white schoenverzorging zien de zolen van mijn Nikes er zo uit! Ik ben echt onder de indruk, want zo’n geweldig resultaat had ik niet verwacht en zeker niet voor zo’n klein prijsje. Mijn Nikes zijn weer als nieuw, dus dat scheelt weer een nieuw paar sneakers kopen en inlopen.

Ultra white schoenverzorging is te koop bij Hema en kost €5

Wat is jouw beste tip om witte sneakers schoon te maken?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
vergeelde zolen wit maken

1 Reactie

  1. 29 oktober 2023 / 06:16

    Dat spul van de Hema werkt echt als een wondermiddel! Ik heb zoveel vieze schoenen weer zo goed als nieuw te zien gekregen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge