Vaker op vakantie? 5 Tips om meer geld te sparen!

Hoi allemaal! Inmiddels is het geen geheim meer dat ik dol ben op geld besparen en sparen in het algemeen. Op deze manier houd ik meer geld over om leuke dingen te doen en lekker vaak op vakantie te gaan. ‘Geld besparen is het allerleukst als het niet echt hoeft’ is dan ook mijn motto. Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik dat toch doe, omdat ik best regelmatig in het buitenland te vinden ben ;-). Wil jij dit jaar ook vaker op vakantie of meer geld overhouden voor iets anders? In dit artikel deel ik 5 tips om meer geld te sparen. Lees gauw verder!

vaker op vakantie

1. Skip onnodige uitgaven

Klinkt heel simpel, maar dat is het dus niet. Anders zou iedereen veel geld overhouden voor leuke dingen of om vaker op vakantie te kunnen gaan. Dus, laat het me eerst even uitleggen, voordat je dit artikel weg klikt ;-). Het skippen van onnodige uitgaven is echt een lifestyle waar je in moet komen. Na verloop van tijd zul je ook zien dat het steeds makkelijker gaat. Maar, voordat het zover is moet je echt even je huidige uitgavenpatroon onder de loep nemen. Bij elke niet essentiële aankoop vraag ik mezelf bijvoorbeeld af of ik het geld er voor over heb. En dat is nou juist het lastige, als je wel gewoon het geld hebt om het te kunnen kopen ;-).

Enkele voorbeelden waar ik op bespaar

• Mijn eigen koffie meenemen tijdens een wandeling in het park
• Alleen tijdens de daluren reizen met mijn daluren-OV-kaart van NS
• Niet een duur broodje to go van €6 halen, terwijl ik ook thuis kan gaan lunchen
• Tijdens een avondvlucht mijn eigen couscous salade meenemen, zodat ik geen duur eten hoef te halen op het vliegveld. Sowieso altijd heel handig om een plastic bakje mee te hebben op reis!
• Naar de sauna gaan voor het avondtarief
• Wandelen naar mijn bestemming in plaats van de bus te pakken

In het begin zal het misschien voelen alsof je jezelf dingen ontzegd, maar dat heb ik allang niet meer. Met de bovenstaande voorbeelden bespaar je in totaal al wel zo’n €50! En dat geld geef ik heel gemakkelijk weer uit aan dingen waar ik heel blij van word, zoals uit eten gaan, cocktails drinken op het terras of een avondje stappen.

2. Stel prioriteiten

Dan komen we aan bij het volgende puntje, prioriteiten stellen! Als je geld wil besparen is het belangrijk om je prioriteiten op orde te hebben. Er zijn vast ook genoeg momenten wanneer je echt niet op een euro meer of minder wil letten. Ik geef dus heel graag geld uit aan horeca en aan vakanties, dan leg ik mezelf geen budget op. Op vakantie wil ik graag zoveel mogelijk genieten en mooie dingen zien. Mijn vakantie-motto is dan ook: ‘Geld komt altijd wel weer terug’ ;-). Je kunt voor jezelf bedenken of opschrijven waar jij graag ongelimiteerd geld aan zou willen uitgeven. Misschien ben jij wel heel erg dol op shoppen en besteed je dan liever minder geld aan sociale activiteiten, omdat je dit niet zo belangrijk vind. Of misschien heb je simpelweg niet veel sociale activiteiten. Het is immers het leukst om geld te besparen als dit natuurlijk gaat en je je niet beperkt voelt!

3. Bespaar op je verzekeringen

Je kunt er eigenlijk niet onderuit als je geld wil besparen… Besparen op je verzekeringen! Aangezien je maandelijks betaalt voor je verzekeringen, kun je hier gemakkelijk op besparen. Maar, waarschijnlijk heb je een heleboel verzekeringen, waardoor het lastig is om overzicht te houden. Op welke verzekering kun je nou het meest besparen? En welke (combinaties van) verzekeringen zijn het voordeligst? Gelukkig kun je nu bij Vergelijk Direct een gratis bespaarcheck doen t.w.v. €79, zodat jij precies weet waar er nog winst te behalen is. Je kunt je nu aanmelden voor een gratis check: Gratis verzekeringscheck? Klik hier!

bramble

4. Zeg onnodige abonnementen op

Als je meer geld wil overhouden om leuke dingen te doen of vaker op vakantie gaan, is het verstandig om ook je abonnementen eens kritisch te bekijken. Zo heb ik eigenlijk alleen maar een telefoonabonnement en betaal ik maandelijks €7 aan de Dierenbescherming. Streamingdiensten zoals Netflix, Spotify of Videoland kun je bijvoorbeeld delen met vriendinnen of familieleden. Ik heb het geluk dat zij mij hebben toegevoegd, ondanks dat ik ook echt wel genoeg heb aan Uitzending Gemist en YouTube ;-). Misschien heb je wel een abonnement op een beauty- of boodschappenbox waar je eigenlijk niet echt gebruik van maakt. Of een sportschool-abonnement, terwijl je bijna nooit gaat. Iets waar je gemakkelijk op kunt besparen, is een Sim-Only abonnement. Ik heb mijn telefoon nu 5 jaar, waarvan 3 jaar met een Sim-Only abonnement. Zo heb ik in 3 jaar tijd al ruim €900 bespaard!

5. Doe weekboodschappen bij een budget supermarkt

Sinds vorig jaar heb ik de Lidl helemaal (her)ontdekt. Zeker nu ook de boodschappen steeds duurder worden, doe ik hier graag mijn boodschappen. Ik probeer altijd weekboodschappen te doen. Niet alleen omdat ik boodschappen doen zonde vind van mijn tijd, maar ook omdat ik zo veel geld bespaar. De keren dat ik voor ‘één dingetje’ naar de supermarkt ga, ben ik eigenlijk altijd het meeste geld kwijt. Gek toch? 😉 Ook kies ik graag voor producten met een lange houdbaarheid en groenten waar ik veel kanten mee op kan. Zo kan ik ook nog eens spontaan uit eten gaan of lekker eten bestellen met een vriendin. Lijkt het jullie leuk als ik eens een artikel schrijf over budget recept ideeën met mijn favoriete groentes?

Meer lezen over geld besparen?

In dit artikel deel ik mijn allerbeste tips om geld te besparen als student of starter. Ben jij ondernemer? Lees dan even dit artikel voor mijn beste bespaartips als zelfstandig ondernemer! Wil jij goedkoop op vakantie? Op mijn blog deel ik ook mijn beste tips voor een low budget vliegvakantie.

Waar spaar jij graag voor? Om net als ik vaker op vakantie te gaan, of met een ander doel?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
vaker op vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge