Keuken verbouwen? Dit zijn de 5 keukentrends voor dit jaar

Hoi allemaal! In tegenstelling tot veel leeftijdsgenoten ben ik dol op koken. Ik kook dan ook bijna iedere dag! Maar, ik houd het wel graag simpel, omdat ik meestal alleen eet. Dit jaar hoop ik weer een heleboel nieuwe en makkelijke recepten te ontdekken. Mocht ik ooit gaan verhuizen dan staat een grote keuken met keukeneiland zeker op mijn wensenlijstje. Voor het zover is doe ik graag online keuken inspiratie op ;-). Ga jij binnenkort verhuizen of wil jij je keuken verbouwen? In dit artikel deel ik de keukentrends van dit jaar, lees je mee?

keuken verbouwen

1. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn helemaal mijn ding, en laat dit nou net een van de keukentrends van dit jaar zijn! Bij natuurlijke materialen denk je misschien meteen aan hout(fineer), maar ook keramiek en natuursteen vallen hier onder. Ik vind een marmer(look) aanrechtblad bijvoorbeeld echt prachtig, zeker in combinatie met lichte tinten. Zwart, goud of zilver doen het ook erg goed in combinatie met marmer. Zo krijgt je keuken meteen een luxe uitstraling! Het voordeel van een lichte keuken met natuurlijke materialen is dat je er niet snel op uitgekeken raakt. Je kunt de keuken gemakkelijk stylen met bijpassende keuken accessoires en hier ook in afwisselen.

2. Pasteltinten in de keuken

Dit is denk ik wel mijn favoriete keukentrend, want ik ben gek op zachte pasteltinten! Mocht ik in een toekomstig huis mijn keuken verbouwen, dan wil ik zeker een vleugje kleur toevoegen aan mijn keuken. Misschien in het materiaal zelf en anders ben ik zeker te porren voor gekleurde keuken accessoires. Pasteltinten zijn geweldig te combineren met wit en ook met houttinten. Bij zachte tinten denk ik gelijk aan een keuken in Scandinavische stijl. Ook erg tof om het aanrechtblad in een andere kleur of ander materiaal te nemen dan de keukenkastjes!

keuken verbouwen

3. Chique, zwarte keukens

De zwarte keuken is een trend die niet zo snel overwaait. Ook dit jaar ga je veel zwarte keukens zien! Een zwarte keuken is niet alleen tijdloos, maar ook ontzettend chique. Of je nou gaat voor een matte of glanzende afwerking, een zwarte keuken is altijd even stijlvol. Vind je zwart iets te hard, dan kun je bijvoorbeeld ook gaan voor antraciet of lichtgrijs. Het voordeel van zwart is wel dat je er gemakkelijk mee kunt combineren. Bij Keukenhal vind je een ruim aanbod zwarte keukens, die ook nog eens erg betaalbaar zijn! Mocht jij van plan zijn om de keuken te verbouwen, raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen bij de goedkope keukens.

4. Een vleugje groen in de keuken

De botanische trend is ook niet meer weg te denken in het interieur. Ook de keuken moet er dit jaar aan geloven. Groen heeft een positief en kalmerend effect en daarom werkt groen in je interieur zo goed. Niet alleen is groen ontzettend stijlvol, maar deze kleur is ook geweldig te combineren. Er bestaan namelijk ontzettend veel soorten groen, denk aan lichtgroen, donkergroen, mintgroen en olijfgroen. In combinatie met wit of zwart geeft groen meteen een vleugje luxe aan de keuken, maar gecombineerd met hout creëer je een meer landelijke sfeer.

5. Aardse sferen in de keuken

Dit jaar staat ons nog een verrassende keukentrend te wachten: aardse sferen! Ik heb dit zelf nog niet vaak gezien en daarom vind ik deze trend heel erg tof. Bij aardse sferen kun je denken aan aardetinten, robuuste materialen en basale vormen. Ook de kleurencombinatie van zwart en roestbruin ga je veel zien. Een keuken met aardtinten is tijdloos en gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld de botanische trend. Mocht je van een luxe, maar ook stoere uitstraling houden, dan is deze trend helemaal jouw ding.

Als jij je keuken zou verbouwen, hoe zou deze er dan uit komen te zien?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
keuken verbouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge