Tuin make-over? Dit zijn de 5 tuintrends van 2023

Hoi allemaal! Met het heerlijke weer van de afgelopen tijd mag je jezelf echt gelukkig prijzen als je een tuin hebt. Groot of klein: het hebben van een buitenruimte is sowieso al een enorm privilege ;-). Is jouw tuin wel toe aan een zomerse make-over? In dit artikel vind je de 5 tuintrends van 2023, lees je mee?

tuintrends van 2023

1. Een tuin in Mediterraanse stijl

Warme kleuren zijn dit jaar helemaal hot als het gaat om buitenruimtes. Niet gek natuurlijk, want zo waan je je ook thuis in Mediterraanse sferen. Move over lichte en koele tinten, dit jaar gaan we voor warmte en sfeer in de tuin. Populair zijn vooral terracotta kleuren en zandtinten. Verf bijvoorbeeld je buitenmuren in een warme kleur of kies voor buitenmeubels met een Mediterraans tintje.

tuintrends 2023

2. Organische vormen

Ook de trend van organische vormen behoort natuurlijk tot de tuintrends van 2023. Binnenshuis zijn ronde en organische vormen al langer een trend. Ik begrijp wel waarom, want ze geven enorm veel sfeer aan je interieur! Denk aan ronde spiegeltjes, wand- en vloerkleden en meubelen, zoals dressoirs met een ronde afwerking. Ook in de tuin of op het balkon zien we dit jaar veel ronde fauteuils en loungebanken met een ronde afwerking.

Waar je ook niet zonder kunt op warme zomerdagen is een goede parasol. Maar dan wil je natuurlijk wel dat je parasol ook bij de stijl van jouw tuin past. Ben jij fan van organische vormen in je tuin of op je balkon, dan is een ronde muurparasol een perfecte match. Zo benut je alle ruimte en heb je geen last van een (te) grote parasolvoet. Wil je een parasol kopen, dan is dat zeker belangrijk om rekening mee te houden!

droomtuin

3. Natuurlijke materialen in de tuin

Natuurlijke materialen mogen niet ontbreken in je tuin en op het balkon of dakterras. Deze trend sluit erg goed aan op de trend van organische vormen. Hoewel voorheen hoe strakker hoe beter het motto was, mag het nu allemaal wel wat losser. Natuurlijke materialen, denk aan riet, bamboe en jute, geven enorm veel sfeer! Ook meubelen met een natuurlijk tintje zijn populair, zoals rotan meubelen en meubels van bamboehout.

kleurrijke tuin

4. Meer kleur, meer vreugde

Als groot liefhebber van kleur vind ik deze tuintrend natuurlijk helemaal te gek! Naast warme tinten mag er deze zomer ook zeker geëxperimenteerd worden met veel kleur. Of dit nou felle kleuren zijn of pasteltinten, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat jouw tuin, dakterras of balkon een fijne plek is waar jij je helemaal thuisvoelt. Een kleurrijke tuin make-over kan heel simpel zijn! Zo kun je een oud meubel eenvoudig nieuw leven inblazen door ‘m te voorzien van een vrolijk kleurtje.

tuintrends van 2023

5. Exotisch groen

Saaie tegeltuinen maken plaats voor groen, heel veel groen. De trend van exotisch groen is er wat mij betreft eentje die mag blijven! Mijn droomtuin heeft dan ook een tropisch tintje: veel kleurrijke planten met mooie, grote bladeren en bloemen. Maar ook qua styling kun je het tropische gevoel naar je tuin, (dak)terras of balkon halen. Kies bijvoorbeeld voor een parasol, bloempot of kussens met een tropische print.

Tuintrends 2023: welke is jouw favoriet?

Welke tuintrend spreekt jou het meeste aan? Is jouw tuin, balkon of dakterras al zomerklaar? En heb je zelf nog leuke tuintrends gespot die je aan dit lijstje kunt toevoegen?

Wat zijn jouw favoriete tuintrends van 2023?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
tuintrends van 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge