Rimmel London Lasting Finish Breathable Foundation & Concealer

Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe foundations en concealers, omdat dit producten zijn die bij mij vaak wisselen, afhankelijk van het seizoen. Vandaag is het de beurt aan de Rimmel London Lasting Finish Breathable foundation en de bijbehorende concealer! Beide producten beloven een medium dekking te hebben, licht aan te voelen en de huid te laten ademen. Klinkt goed, toch? Vandaag vertel ik je wat ik er van vind, lees je met me mee?

IMG_4344kopie
Ik heb een aantal foundations van Rimmel London, die bevallen mij heel goed, dus ik ben ook heel benieuwd naar deze nieuwe producten! Ze zien er zo op het eerste oog al heel goed uit, de foundation is denk ik een goede match met mijn huid – hij is niet te geel. Ik heb de foundation in de kleur 200 Soft Beige en de concealer in 200 Light. Het enige wat ik niet zo mooi vind zijn de verpakkingen, het grijze oogt best wel goedkoop!

rimmel london lasting finish foundation
We beginnen met de Lasting Finish Breathable foundation. Deze belooft een medium dekking te hebben en bevat SPF 20. De flacon bevat 30 ml product, waar ik zeker wel een half jaar mee kan doen, als ik ‘m iedere dag gebruik!

rimmel london lasting finish foundation
In de dop is het herkenbare kroontje van Rimmel gegraveerd, dat vind ik, ondanks het grijze, wel een tof detail. Het maakt de producten ook heel herkenbaar!

rimmel london lasting finish foundation
De foundation moet geschud worden voor gebruik en belooft lichtgewicht te zijn en de huid te laten ademen. De foundation belooft de huid tot wel 25 uur te hydrateren.

rimmel london lasting finish foundation
De ingrediënten van de foundation.

rimmel london lasting finish foundation
De foundation heeft een heel grappig (soort van) pipetje. Ik heb zoiets nog nooit gezien haha, jullie wel? Ik weet niet wat de bedoeling er van is, maar er komt in ieder geval veel te weinig product af. Ik keerde daarom de flacon gewoon om op mijn foundation kwast, zodat ik in ieder geval genoeg had ;-).

rimmel london lasting finish foundation
De foundation op mijn hand! Zoveel product komt er ongeveer af van één keer vegen met het pipetje. De kleuren van de Rimmel foundations vind ik altijd heel fijn. Van veel foundations is de lichtste kleur namelijk te licht voor mij, maar de donkere kleuren te geel of te oranje. De op één na lichtste kleur (in dit geval dus 200 Soft Beige) van Rimmel foundations heeft voor mij meestal de perfecte kleur!

rimmel london lasting finish foundation
Oké, door naar de Lasting Finish Breathable concealer!

rimmel london lasting finish foundation
Ook de concealer belooft lichtgewicht aan te voelen en een medium dekking te hebben. De tube bevat 7 ml product.

rimmel london lasting finish foundation
De concealer belooft lang te blijven zitten en imperfecties te bedekken.

rimmel london lasting finish foundation
De concealer heeft een applicator met een kussentje, ik vind het er zo tof uitzien! Zelf heb ik nog nooit een concealer gebruikt die dit heeft.

rimmel london lasting finish foundation
Ik kreeg er wel meteen veel te veel product uit haha, even wennen dus ;-). De concealer ziet er ook goed uit, hij lijkt iets lichter te zijn dan de foundation, maar dat vind ik juist wel mooi.

rimmel london lasting finish foundation
Mijn huid zonder foundation.

rimmel london lasting finish foundation
Mijn huid met de Rimmel London Lasting Finish Breathable foundation. Ik ben echt erg te spreken over de dekking! Zeker in de winter houd ik wel van een foundation met een goede dekking en dat heeft deze foundation absoluut :-). De kleur is ook nagenoeg perfect, waar ik al zo op hoopte. Ik bracht de foundation trouwens aan met de Etos buffer kwast, die heb ik al heel lang, maar ik ben er nog steeds enthousiast over.

rimmel london lasting finish foundation
Mijn huid met alleen foundation.

rimmel london lasting finish foundation
Mijn huid met de Lasting Finish Breathable concealer. Ook de dekking van de concealer is super mooi! Hij is inderdaad iets lichter dan de foundation, maar dit vind ik juist wel een heel fris effect geven. Ik vond de applicator trouwens niet zo fijn werken, er kwam af en toe veel te veel uit of juist te weinig. Ik gebruikte alsnog mijn W7 mini beautyblender om te concealer volledig te blenden, dat lukte mij met de applicator niet.

rimmel london lasting finish foundation
De complete look met de foundation en concealer! Voor mijn ogen gebruikte ik uiteraard weer het I Heart Make-up Rose Gold palette, dat is momenteel echt mijn favoriet. De blush, poeder en lipstick zijn van Bourjois.

Rimmel London Lasting Finish Breathable foundation
Ik heb de foundation getest tijdens werk – ik werk ‘s nachts, de perfecte omstandigheid om de houdbaarheid van een foundation te testen, zeker als ik de hele dag al foundation draag – en hij blijft goed zitten. Hij droogt mijn huid niet uit en voelt juist lekker verzorgend aan. Ondanks dat ik een vette huid heb, houdt deze foundation mijn huid best wel mat, zeker in combinatie met een goede poeder! Gedurende de dag moet ik wel even bij-poederen, maar dat heb ik met mijn huid altijd. Ik denk dat de foundation ook heel fijn is voor de droge huid!

Rimmel London Lasting Finish Breathable concealer
Over de concealer ben ik echt enorm enthousiast. Hij heeft een super goede dekking, precies waar ik naar op zoek ben! De concealer is erg fijn in gebruik samen met de foundation, het is een goede match – ook qua kleur. De concealer blijft gedurende de dag prima zitten, hij trekt alleen een klein beetje in de lijntjes, maar voor mij is dat helaas normaal.

rimmel london lasting finish foundation
Zoals je waarschijnlijk al wel doorhad ben ik heel enthousiast over de Lasting Finish Breathable foundation en concealer van Rimmel! Beide producten zijn voor mijn huidskleur een goede match, mits ik eens in de drie weken onder de zonnebank ga, maar dat komt wel goed ;-). Het enige nadeel van de producten zijn de applicators. Qua foundation gebruik ik liever een pompflacon of een tube waarin je moet knijpen, qua concealer liever een kwastje. Maar goed, dat is natuurlijk persoonlijk. Het beïnvloedt verder de werking van de producten niet!

Rimmel London Lasting Finish Breathable foundation is te koop bij o.a. Kruidvat en Bol.com en kost 15,49
Rimmel London Lasting Finish Breathable concealer is te koop bij o.a. Kruidvat en Bol.com en kost 8,99

Deze producten heb ik ontvangen van een PR-bureau

Heb jij ervaring met foundation en/of concealer van Rimmel London?

10 Reacties

 1. 24 november 2017 / 09:35

  Beide producten zien er erg goed uit! Ik ben nog op zoek naar een nieuwe foundation, dus ik ga eens even kijken of ze voor mij ook een geschikte kleur hebben.
  Mylou onlangs geplaatst…Win een MARC INBANE giftset (2x)!My Profile

 2. Sija
  26 november 2017 / 09:55

  Ik vind jouw huid zo’n mooie, natuurlijke glans hebben! Ook na de foundation en concealer ziet het er nog natuurlijk uit. Wanneer deze foundation in de aanbieding is wil ik hem zeker eens proberen!
  Sija onlangs geplaatst…De ultieme cadeautips voor de (crazy) catladies!My Profile

 3. 27 november 2017 / 12:10

  Wat heb jij toch een prachtige huid zeg! Niet alleen je huid, je bent gewoon een beauty om te zien. Ik moet nog steeds deze foundation testen, maar ik draag het bijna nooit dus ben benieuwd wat ik er van bak hihi
  Rebecca onlangs geplaatst…Treets Traditions Pure serenityMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge