10 dingen die ik heb geleerd over mijn krullenbos

Hoewel ik regelmatig complimentjes krijg over mijn krullen (dat vind ik zó lief!!!), heb ik er een haat-liefde verhouding mee. Vroeger deed ik nog weleens verwoede pogingen om mijn haar te stijlen – wat altijd een eeuwigheid duurde -, maar na al die jaren heb ik het geaccepteerd: Mijn haar krult nou eenmaal, dus ik moet er maar het beste van maken! Inmiddels heb ik aardig door hoe mijn haar nou ‘werkt’ en het leek me leuk om daar eens een artikel aan te wijden. Lees je mee met 10 dingen die ik heb geleerd over mijn krullenbos?

krullenbos

1. Mijn natte haar droogt ont-zet-tend langzaam op
Wat nog best weleens lastig is, zeker met het koude weer van nu. No way dat ik met nat haar naar buiten ga, brrrr! Als ik douche en mijn haar laat opdrogen duurt dat zeker drie uur. Als ik veel nachten achter elkaar moet werken moet ik dus op tijd mijn bed uit om mijn haar te wassen, haha! Anders is het niet op tijd droog voordat ik weer moet werken. Met nat haar naar buiten kan echt niet, dan verander ik in een poedel. Daarom was ik mijn haar altijd voor het slapen gaan (zie het een na laatste puntje), zodat ik overdag kan doen wat ik wil ;-).

2. Föhnen is funest!
Hoe vaak ik wel niet de vraag heb gekregen waarom ik mijn haar dan niet föhn… Ik heb het weleens geprobeerd hoor, maar goed ik ben nou eenmaal niet zo’n fan van de spaghetti meets poedel look die er dan ontstaat: Lange, pluizige, droge slierten waar totaal geen krul meer in zit. Nou, ik pas. Een diffuser staat dan ook op mijn wishlist, dat lijkt me ideaal voor mijn krullen. Die kun je op je föhn zetten zonder dat hij super hard blaast, zodat de krullen mooi opdrogen – en niet pluizig worden!

3. Ik heb een angst ontwikkeld voor ronddraaiende borstels
Ik weet nog zo goed dat ik vroeger met mijn nicht allerlei beauty tools ontdekte en dat we elkaars haar gingen doen. Ik weet niet meer precies wat we gingen doen met een ronde borstel, maar ik geloof dat we een soort golven wilden maken in elkaars haar. Bij mijn krullen lukte het natuurlijk niet, mijn haar zat echt muurvast in die ronde borstel gedraaid. Eindstand: De schaar moest er aan te pas komen, brrrr…

4. Mijn haar is een aanslag op mijn bankrekening
Ik ben echt jaloers op meiden die alleen shampoo en/of conditioner gebruiken. Ik gebruik daarnaast ook nog een low-shampoo voor krullen, een soort tangle teezer, een stijltang, haarserum, een hair repair crème én een krullen crème om mijn haar in model te krijgen… En omdat ik best veel en lang haar heb, gebruik ik ook nog eens extra veel. Gelukkig heb ik deze producten al-tijd op voorraad en zijn er regelmatig aanbiedingen… 😉

5. Mijn haar droog laten knippen bij een krullenkapper werkt het beste
Ook aan de kapper heb ik een lichtelijk trauma. ‘Alleen de puntjes’ werkt gewoon niet als je krullen hebt. De kapper maakt je haar nat, knipt er gewoon een recht stuk af en als je haar droog is zitten je krullen super raar én is het gelijk tien centimeter korter. Niet. Grappig. Inmiddels ga ik altijd naar een krullen kapper, die knipt je haren droog – zo weet je zeker dat het niet opeens nóg korter wordt – en knipt ‘op’ de krul, omdat iedere krul weer anders valt. Zo zal je dus weinig verschil zien in je coupe en zijn echt alleen de puntjes er af, geweldig!

krullenbos

6. Krullen kun je ook zelf knippen
De krullen kapper is best prijzig, dus ik knip ook af en toe mijn haar zelf. Met krullen steekt het gelukkig niet zo nauw. Als ik mijn haar stijl zul je vast zien dat het heel onregelmatig is, haha, maar gelukkig doe ik dat nooit meer ;-). Ik gebruik mijn stijltang alleen voor hele eigenwijze en ongewenste krullen, haha. Ik vind het fijn om af en toe zelf mijn puntjes er af te knippen, ik merk altijd dat mijn krullen dan weer een stuk meer ‘krullen!’

7. Regen en vochtig weer maakt van mij een pluizig schaapje
Ik ben jaloers op mensen met stijl haar die een regenbui kunnen trotseren zonder er uit te zien als een pluizig schaapje. Natuurlijk is regen nooit fijn, maar mijn haar wordt er altijd zó extreem lelijk van. Pluis, rare kronkels op mijn hoofd en het blijft nog uren nat. En niet te vergeten: De krul en mijn krullencrème regent er helemaal uit. Gelukkig heb ik altijd een paraplu bij me en heb ik grote sjaals om mijn haar mee in te wikkelen als het regent ;-).

8. Als ik op wereldreis zou gaan, móet ik mijn krullen eraf knippen
Krullen staan ongeveer gelijk aan knopen, tenminste, bij mij. Mijn haar is vrij dun en het raakt gemakkelijk in de knoop. Daar heb ik iedere keer tijdens het borstelen een flinke kluif aan! Ik maak mijn haar eens in de twee dagen nat (meestal was ik het dan ook meteen), omdat het teveel werk is om het elke dag uit te borstelen. Natuurlijk kan ik alle producten voor mijn haar niet meenemen op wereldreis, haha. Ik zie mij al mijn uitgebreide haarroutine doen in de jungle :p. Nee, als ik echt op wereldreis zou gaan zou ik mijn krullen moeten afknippen, om te voorkomen dat het in de knoop raakt!

9. Ik kan mijn haar alleen nat borstelen
Als ik mijn haar droog borstel verander ik ook in een schaapje. Vraag mij dus nooit of ik een borstel bij me heb, dat is een van de weinige beauty tools die ik niet standaard in mijn tas heb 😉 (scheelt weer!). Als ik mijn natte haar niet uitborstel krijg ik al snel heel veel knopen in mijn haar, dat is dus iets wat ik écht moet doen.

10. Deze haar-routine werkt het allerbeste voor mijn krullen
Als het even kan, was ik mijn haar het liefst voor het slapengaan. Momenteel gebruik ik de shampoo van Urtekram, klik hier voor mijn review. Ook gebruik ik altijd conditioner en af en toe aan haarmasker. Na het wassen laat ik mijn haar 5 minuten in een handdoek, daarna begin ik met borstelen. Eerst smeer ik er ongeveer 8 pompjes haarserum in (ja, echt!), anders is het gewoon geen doen. Hierna gebruik ik een hair repair crème om mijn krullen erin te kneden. Het borstelen maakt mijn haar natuurlijk stijl en als het dan opdroogt krijg ik geen mooie krullen. Hierna wikkel ik mijn haar in een knot (zodat het ‘s nachts langzaam kan opdrogen) en word ik de volgende dag wakker met mooie, niet-pluizige krullen. In de ochtend haal ik mijn haar gelijk los en gebruik ik nog wat krullen crème, zodat mijn haar de hele dag in model blijft en goed verzorgd is! Op de dagen dat ik niet was of nat maak draag ik ‘s nachts mijn haar in een staart (los haar veroorzaakt knopen), maar heb ik de volgende dag altijd een stuk minder krullen.

Welk type haar heb jij? Heeft jouw haar ook zoveel verzorging nodig? Ik ben benieuwd!

9 Reacties

 1. 4 december 2017 / 08:29

  Oeh dat klinkt wel echt als het tegenovergestelde van mijn haar! Fijn dat je het zo goed kent en in ieder geval goed weet wat je totaal niet moet doen! Ik vind je haar wel echt prachtig.
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…It’s time for a necklace partyMy Profile

 2. 4 december 2017 / 16:50

  IK vind krullen ook wel echt heel erg mooi en soms doe ik het met de krultang zetten, maar dat is niet zoals gewoon echt krullen hebben natuurlijk. Ik snap wel dat het veel werk is. Ik vind jouw haar echt mooi.

 3. Julia ijlstra
  4 december 2017 / 18:20

  Thanks Anna ❤️ The hair struggle is real, naar welke kapper ga je want ik wordt steeds weer verknipt

 4. 4 december 2017 / 19:01

  Ik vind jouw krullen echt prachtig! Stiekem ben ik er best wel een beetje jaloers op. Maar als ik lees hoeveel moeite je moet doen om je krullen mooi te houden, dan ben ik toch wel blij dat mijn haar stijl is 😉 Ik moet bekennen dat ik heel weinig aan mijn haar doe, maar dat het toch meestal wel goed zit.
  Romy onlangs geplaatst…Zo kun jij jouw bucketlist waarmaken! (6 tips)My Profile

 5. 4 december 2017 / 19:42

  Oh dit is zo herkenbaar! Ik heb me ook eeuwen lang verzet tegen het feit dat mijn haar krult tot, net als jij, een paar jaar geleden. Het is nu eenmaal zo en in inmiddels ben ik daar oke mee. Sinds kort heb ik het zelf knippen van mijn puntjes ook ontdekt. Ge-wel-dig hoe goed krullen daarop reageren! Ben stiekem wel een beetje trots als het na het knippen niet zo plat meer neervalt, haha. En inderdaad het is echt een aanslag op je bankrekening.. Maar als het dan eenmaal goed zit dan is het het ook wel weer waard. En föhn jij dan niet met zo’n ronde kop? Als ik de gewone föhn kop erop zet dan is het inderdaad een pluizenbol, maar met zo’n ronde knop föhn je als het ware echt de krullen droog. Met speciale gelegenheden, als ik wat wildere krullen wil hebben, pak ik deze + 36 goedjes om het pluizen tegen te gaan uit de kast en dan lukt het best wel. Zolang ik het niet helemaal droog föhn uiteraard.. Leuk artikel en ja, dus gewoon héél herkenbaar!
  Fleur onlangs geplaatst…Lifestyle | 5 films die ik nog wil zien vóór einde jaarMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge