Urtekram organic shampoo en conditioner review

Alweer een tijdje geleden ontving ik een heel tof pakketje van Urtekram met daarin een hele lading glutenvrije producten, een shampoo en een conditioner! Misschien heb je het voorbij zien komen op mijn Instagram. Er komt nog een recept online met de pasta, maar eerst wil ik jullie de verzorgingsproducten van Urtekram laten zien. Ik ben altijd op zoek naar fijne producten voor mijn krullen, dus ik was heel benieuwd naar de werking van de Urtekram organic shampoo en conditioner. Lees gauw verder als je benieuwd bent!

urtekram organic shampoo
Eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit van Urtekram gehoord. Jullie wel? Urtekram is een Deens merk, wat organische (dus biologische) producten verkoopt, zoals shampoo, conditioner, bodylotion, douchegel, handzeep en dus ook allerlei voedingsmiddelen. Toen zij mij vroegen of ik een aantal producten wilde testen was ik meteen enthousiast! De mooie verpakkingen trokken direct mijn aandacht, maar het feit dat de producten van Urtekram worden geproduceerd met aandacht voor het milieu en gezondheid gaf bij mij de doorslag.

urtekram organic shampoo
Ik ontving de Rasul Volume Shampoo in 500 ml verpakking, wat een mega pot zeg, haha! Hier kan ik wel een tijdje mee vooruit :-). De Rasul Volume Shampoo is zeep-, siliconen-, sulfaat-, en alcoholvrij, waardoor de shampoo een redelijk milde reiniging heeft. Ik moet zeggen dat ik dat zelf altijd erg fijn vind, omdat mijn krullen best wel dun en breekbaar zijn!

urtekram organic shampoo
De Rasul Volume Shampoo is overigens ook helemaal Vegan en niet op dieren getest. De geur van de shampoo is heel fris, het ruikt een beetje naar kauwgom, natuurlijk omdat er munt in zit. Je moet er van houden! Zelf vind ik dit wel een lekkere geur.

urtekram organic shampoo
Urtekram over de Rasul Volume Shampoo:

“De mensen in Afrika wassen al eeuwenlang hun haren met zeepmodder. We hebben onze rhassoul gecombineerd met aloë vera, glycerine en veel munt, waardoor uw haren schoon schitteren, met een geur waarbij u zweeft op een wolk van frisheid. Schudden voor gebruik.”

urtekram organic shampoo
De ingrediënten van de Rasul Volume Shampoo.

urtekram organic shampoo
Zo ziet de shampoo eruit. Door het schudden van tevoren ontstaat echt een soort modder structuur, met een soort kleine deeltjes erin (het lijkt op een scrub, maar dat is het natuurlijk niet). Als je de shampoo niet schudt heeft het een volledig gladde structuur en naar mijn mening werkt het dan minder goed – ja ik spreek uit ervaring, want ik had in het begin niet gezien dat je de shampoo vooraf moet schudden :’). Iets met te enthousiast aan een nieuw product beginnen…

urtekram organic shampoo
Laten we doorgaan naar de Nordic Berries Repairing Conditioner (200 ml). Onderaan het artikel lees je, zoals altijd, wat ik van beide producten vind! De conditioner heeft ook al zo’n mooie verpakking. Hij is wel heel anders dan de shampoo. Ik vind het jammer dat er van de Rasul Volume Shampoo geen conditioner bestaat, want ik vind het altijd wel fijn om een setje te hebben. Deze producten hebben dan ook een hele verschillende geur!

shampoo
Ook de Nordic Berries Repairing Conditioner is Vegan en niet op dieren getest. Hoewel de geur van de Rasul Volume Shampoo heel fris is, vind ik de geur van de conditioner een beetje muffig. Ik vind het in ieder geval geen lekkere geur 🙁

shampoo
Urtekram over de Nordic Berries Repairing Conditioner:

“Vitaminen en voedingsstoffen van Duindoorn, Bosbes, Cranberry en Rozenbottel gecombineerd met hyaluronzuur geeft de haren meer voeding en vocht. Biologische aloë vera en glycerine revitaliseren en verzorgen droog en beschadigd Haar. Extract van wilgenbast ondersteunt en verbetert de effecten van de andere plantingrediënten. Masseer in uw haren en laat 2-3 minuten inwerken. Geschikt voor alle haartypes.”

shampooDe ingrediënten van de Nordic Berries Reparing Conditioner.

shampoo
Zo ziet de conditioner er uit, een redelijk dikke structuur, zoals een conditioner hoort te zijn!

shampoo
Ik gebruik de producten nu bijna een maand, tijd voor het eindoordeel!

Rasul Volume Shampoo
De shampoo vind ik ontzettend fijn in gebruik. Hij maakt mijn haren goed schoon, ondanks dat de shampoo een milde reiniging heeft. Ik gebruik misschien iets meer shampoo dan normaal, maar hij doet zijn werk heel goed. Je moet de shampoo wel goed schudden voor gebruik, als je dat niet doet merk je meteen verschil. De geur van de shampoo is lekker fris, daar hou ik wel van! Met een agressieve reiniging wordt je haar steeds sneller vet (hetzelfde als met je huid), dus ik ben sowieso fan van producten met een milde reiniging. Dit product is niet per se bedoeld voor krullen, dus ik denk dat je hier met een ander haartype ook veel plezier van kunt hebben!

Nordic Berries Repairing Conditioner
Misschien hadden jullie het al een beetje door, maar ik ben niet zo tevreden over de conditioner. De geur vind ik sowieso niet lekker, hij ruikt een beetje muffig. Ook heb ik het idee dat deze conditioner niet echt geschikt is voor krullen. Mijn haar is na gebruik van de conditioner haast niet door te borstelen, dus ik denk dat de conditioner niet verzorgend genoeg is voor mijn krullen. In ieder geval houd ik er van als mijn haar na gebruik van een conditioner lekker zacht is en dat had ik bij de Nordic Berries Repairing Conditioner helaas niet. Wellicht zou je dit product wel kunnen gebruiken als je wat ‘makkelijker’ en korter haar hebt dan ik. Ik gebruik de shampoo nu in combinatie met een andere conditioner en dat werkt goed :-).

Wat ik trouwens altijd doe tijdens het maken van de review, is het opzoeken van de prijs van de producten die ik heb ontvangen. Ik vind dat altijd leuk om aan het eind te doen, omdat de prijs mij soms positief verrast. Ook wil ik natuurlijk niet dat de prijs mijn eindoordeel beïnvloedt, want dat is niet eerlijk. De verzorgingsproducten van Urtekram zijn, ondanks dat ze biologisch, vegan en onder andere sulfaatvrij zijn, heel erg betaalbaar!

Urtekram Rasul Volume Shampoo (500 ml) kost online tussen de 8 en 10 euro
Urtekram Nordic Berries Repairing Conditioner (200 ml) kost online ongeveer 6,30

Dit artikel bevat producten die ik ter review ontvangen heb

Ken jij het Deense merk Urtekram? Of heb je wellicht al ervaring met hun producten?

urtekram

12 Reacties

 1. 17 november 2017 / 20:16

  Ik ken dit merk nog niet maar ben wel nieuwsgierig naar de producten. Je review over de shampoo klinkt goed!
  Marielle onlangs geplaatst…Essie | FlawlessMy Profile

 2. 18 november 2017 / 10:18

  Een shampoo die een beetje naar kaugum ruikt haha, ik zou er idd echt aan moeten wennen! Jammer dat de conditioner alleen echt niet heeel lekker was!

 3. 18 november 2017 / 19:18

  De shampoo lijkt me voor mijn krullenbos ook heel erg prettig. De conditioner sla ik, op basis van jouw review, liever over.

 4. 19 november 2017 / 20:28

  Fijne en eerlijke review! Dit merk kende ik nog niet. De conditioner lijkt mij ook niks, maar de shampoo daarentegen. Fijn dat die een milde reiniging heeft! Mijn hoofdhuid is mega gevoelig en krijg eczeem van shampoos die wel SLS en dergelijke bevatten. Ze zijn ook niet duur!
  Chelsey onlangs geplaatst…Buiten mijn comfortzone | OutfitMy Profile

 5. Joke
  21 februari 2020 / 14:40

  Ja, ik heb de Urtekram Rasul al een paar jaren in gebruik. Ben er heel tevreden over maar vanwege inmiddels een stuk grijzer en droger haar ben ik onlangs overgestapt op de Rozemarijn variant en die bevalt nu beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge