REVIEW | REVLON NEARLY NAKED FOUNDATION

Kennen jullie het merk Revlon al? Ik heb zelf nog geen producten van dit merk, maar na het lezen van Kristina’s review was ik zo enthousiast geworden! Op de Beautygloss Party scoorde ik deze foundation van Revlon voor slechts drie euro. Een extra foundation is altijd handig en bovendien was ik nog op zoek naar een iets donkerdere foundation voor de maanden naar de zomer toe. Ik probeerde de Revlon Nearly Naked foundation in de kleur 120 Vanille en vandaag vertel ik je wat ik er van vind! Lees je mee?
revlon nearly naked foundation

revlon nearly naked foundation

Goed, de Revlon Nearly Naked foundation dus. Er waren geen lichtere kleuren te vinden dan 120 Vanille, maar ik dacht dat ik deze kleur wel kon hebben. Wat ik een heel groot pluspunt vind is dat de foundation SPF 20 bevat. Ook gebruik ik momenteel een dagcreme met SPF, dus ik hoop wel voldoende beschermd te zijn als het zonnetje zich laat zien. Overigens is het altijd goed om SPF te gebruiken, want UV-licht is er ook als het bijvoorbeeld bewolkt is!
revlon nearly naked foundation
Ik probeerde de sticker aan de zijkant er af te trekken en toen vond ik een boekje met een uitgebreide ingrediënten lijst, surprise! 😉
revlon nearly naked foundation

Behalve de ingrediënten kon ik verder niet veel informatie vinden over de foundation zelf en de werking er van. Daarom besloot ik even op internet te kijken en daar vond ik dit:

Revlon Nearly Naked Makeup Foundation. Deze foundation werkt in harmonie met je huid, blijft fris, vol kleur en lijkt de hele dag alsof het net is aangebracht. Het is goed egaal over de huid te verdelen en dekt goed.

revlon nearly naked foundation
De onderliggende sticker was gelukkig makkelijk te verwijderen, geen irritant Kruidvat-stickers dit keer. Staat toch een stuk mooier in mijn stash :-).
Vol enthousiasme trok ik de dop van het flesje, maar wat zag ik toen? Een groot, gapend gat. Je had mijn reactie echt moeten zien, haha! Waar is het pompje? Heb ik iets gemist? Ik heb nog nooit een foundation gebruikt zonder pompje. Ja, tenzij het een mousse foundation of iets dergelijks is natuurlijk. Maar zo’n groot gat, nee, dat heb ik niet eerder gezien. Misschien is het de bedoeling dat je er zelf een pompje op zet of zo, I don’t know
Tijd voor swatches! Doseren was de eerste keer vrij moeilijk vanwege de mega opening, de helft heb ik van mijn hand terug moeten schrapen in de flacon. Helaas verdween het meeste de wasbak in, maar goed. Op het eerste gezicht lijkt de kleur wel oké! De foundation is heel vloeibaar, zacht en glijdt makkelijk over mijn hand.
Eenmaal uitgesmeerd lijkt deze kleur echt perfect, tenminste, op mijn hand dan natuurlijk. Wel zie je ‘m een beetje zitten, hij accentueert de droogheid van mijn handen wel een beetje. ‘Gelukkig’ heeft mijn gezicht een vette huid, dus ik verwacht daar niet veel last van te hebben.
Dit is mijn huid zonder make-up. Zoals ik al zei heb ik een vette huid – als ik wakker word lijkt het wel alsof er een laagje olie op mijn voorhoofd zit, ieh! Herkenbaar? Verder is mijn gezicht een beetje rood, want ik had net in de zon gezeten. Ook heb ik iets last van onzuiverheden, maar niet extreem veel. Het lijkt trouwens alsof ik al mascara op heb, maar dat zijn mijn wimperextensions!
Mijn huid met de Revlon Nearly Naked foundation. De kleur is echt perfect voor nu! Overigens fotografeer ik altijd bij een raam – ook maak ik de foto’s helderder in Photoshop, daardoor lijk ik natuurlijk ietsje witter dan dat ik daadwerkelijk ben. Eerst was ik bang dat de kleur niet zou matchen, de kleur is nogal assig en niet echt warm.
revlon nearly naked foundation
Je ziet nog wel een beetje rood door de foundation heen, maar hier heb ik normaal gesproken eigenlijk nooit last van. De foundation bedekt veel, maar niet alles. Ik gebruik dus altijd nog een concealer en een poeder om zoveel mogelijk onzuiverheden weg te werken:
revlon nearly naked foundation
Samen met de rest van de make-up! Ook heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend voor de volledigheid, hier lees je waar ik dat momenteel mee doe. Op mijn lippen draag ik een lipbalm van Hema. Mijn huid is nog steeds een beetje rozig vind ik, maar zoals ik al zei heb ik dat normaal gelukkig niet. De foundation is niet te warm of te gelig, maar een beetje assig. Momenteel precies de goede kleur!
revlon nearly naked foundation
Al met al ben ik best tevreden over de Revlon Nearly Naked foundation. De kleur is goed, de foundation dekt redelijk goed en smeert makkelijk uit. Wel accentueert hij droogheid en droge plekjes een beetje. Ook zit er SPF in en dat vind ik een groot pluspunt. Momenteel gebruik de foundation zelfs iedere dag! De foundation blijft redelijk lang goed zitten, zonder dat ik ga glimmen. Omdat ik een vette huid heb moet ik soms wel bijpoederen, maar een ‘gewone’ werk- of schooldag overleeft de foundation wel.

Revlon Nearly Naked foundation kost 13,99 en is o.a. te koop bij Bol.com en Parfumania

Heb jij ervaring met het merk Revlon?

16 Reacties

 1. 6 juni 2015 / 08:40

  Ik heb er nog geen ervaring mee maar het klinkt wel als een goed product, alleen beetje lastig om hem aan te brengen denk ik dan? Ik vind trouwens de volledige make-up foto super mooi!

 2. 6 juni 2015 / 11:23

  Het ziet er zeker heel natuurlijk uit, dus dat is wel fijn! 🙂
  Wat lastig wel dat het zo'n grote opening heeft, heel gek!

 3. 6 juni 2015 / 11:31

  Ziet er goed uit maar wel jammer dat hij niet alles bedekt 🙁 Ik wil eigenlijk meteen met een dingetje klaar zijn ipv nog iets te moeten gebruiken haha <3

 4. 6 juni 2015 / 11:44

  Ziet er goed uit! Het is waarschijnlijk een foundation uit de VS, daar komen ze bijna altijd zonder pompje of wat dan ook 😉
  x

 5. 6 juni 2015 / 11:45

  Ik heb de Revlon ColorStay foundation en daar ben ik over het algemeen ook heel erg tevreden over het is alleen wat je zegt het accentueert de droogheden een beetje. Voor jezelf is dat natuurlijk altijd veel erder als voor een ander, maar dit blijft gewoon vervelend. En ja, gek hé, zonder pompje! Het went wel hoor, haha 😉

 6. 6 juni 2015 / 13:08

  Ziet er best goed uit! Volgens mij heeft Revlon vaker producten zonder pompje. Handig is 't niet, haha.

 7. 6 juni 2015 / 19:25

  Jammer van het pompje! Fijne review, jammer dat hij niet een hele goede dekking geeft.

 8. 7 juni 2015 / 19:13

  Ik heb geen enkele ervaring met revlon foundation, hij komt wel erg mooi en natuurlijk over….hij spreekt mij wel aan…

 9. 7 juni 2015 / 19:31

  Ik heb zelf nog niets van Revlon, maar ik vind het resultaat van deze foundation alvast heel mooi 🙂 Wel een beetje jammer ja dat hij geen pompje heeft!

 10. 7 juni 2015 / 19:35

  Ik heb zelf nog niets van Revlon, maar ik vind het resultaat van deze foundation alvast heel mooi 🙂 Wel een beetje jammer ja dat hij geen pompje heeft!

 11. 7 juni 2015 / 19:45

  Ziet er goed uit, Revlon heeft fijne dingen vind ik zelf. En wat maak jij mooie foto's!!

 12. 8 juni 2015 / 07:18

  Oh wauw, ik vind de kleur heel mooi bij je huid aansluiten. Volgens mij is deze foundation ook echt perfect voor lichte huidjes? Zelf hoef ik niet perse een foundation die heel sterk dekt, dus deze vind ik erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge