Real Techniques by Sam&Nic kwasten review

Hoi allemaal! Vandaag heb ik weer eens een beauty review voor jullie, namelijk van een aantal Real Techniques kwasten. Het merk Real Techniques kennen jullie vast allemaal al, ook ik was al bekend met dit merk. Ik had al langere tijd een aantal Real Techniques kwasten op mijn wishlist staan, dus ik was meteen super enthousiast toen Blisso mij vroeg of ik een paar sets wilde ontvangen voor een review! Dat kwam echt op het perfecte moment, want een aantal van mijn kwasten is dringend aan vervanging toe… Kijk je mee naar mijn Real Techniques review?

kwasten
Kwasten, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik vind het namelijk enorm irritant om ze te wassen en soms doe ik ook weleens een miskoop. Maar, kwasten zijn ook heel erg belangrijk om een mooie make-up look mee te creëren. Met goede kwasten, goede make-up en goede technieken kan het bijna niet misgaan! ;-). De kwasten van Real Techniques zijn niet voor niets erg populair, dus dat wilde ik maar al te graag eens zelf uitproberen!

real techniques
Ik mocht in totaal vier kwasten uitproberen: Een mini poederkwast voor het gezicht, een kleinere kwast (geschikt voor poeder, blush en/of highlighter) en twee oogschaduw kwasten om mee te smudgen.

real techniques
De verpakkingen van Real Techniques vind ik er altijd super mooi uitzien. Het is sowieso erg fijn als een kwast verpakt zit, want dan weet je zeker dat ‘ie helemaal schoon is en niet aangeraakt is in de winkel! De kwasten van Real Techniques hebben een herkenbaar stuk metaal in een felle kleur, ik denk dat de meeste van jullie deze kwasten in één oogopslag zouden herkennen. In de verpakking van de oogschaduw kwasten zit trouwens ook nog een puntenslijper, wat best wel random is, omdat het niks met de kwasten te maken heeft. Haha, wel handig!

real techniques
En zo zien de kwasten eruit zonder verpakking! Mocht je ook nog op zoek zijn naar kwasten van Real Techniques, dan heb ik hier de officiële namen, waaraan je ze kunt herkennen: Mini Multitask Brush, Setting Brush, Smudge Brush en Precision Smudge Brush.

real techniques
De kwasten zien er prachtig uit, maar gelukkig zijn ze ook erg zacht. Ik heb echt een hekel aan prikkende kwasten, ieeeh! Nee, een goede kwast is zacht (ook als de haartjes dicht op elkaar staan) en blijft lang zacht, ook na een paar keer wassen. Ik geloof dat dat wel goed zit bij de Real Techniques kwasten!

real techniques
Laten we beginnen bij de Mini Multitask brush, de kwast waar ik het meest benieuwd naar was. Niet alleen is mijn huidige poederkwast aan vervanging toe, ook lijkt het mij erg fijn om een multifunctionele kwast te hebben!

real techniques
Ik heb de Mini Multitask brush dan ook voor meerdere doeleinden gebruikt: Poeder en blush! De kwast is dankzij zijn kleine formaat ook heel erg handig om mee te nemen op reis, want hij neemt haast geen ruimte in. Onderaan deze blogpost geef ik mijn uiteindelijke mening over deze kwast!

real techniques
Ik was ook heel erg benieuwd naar de Smudge kwasten. Ik gebruik nu namelijk een veel te grote kwast om mijn oogschaduw mee te smudgen, waardoor ik steeds oogschaduw in mijn oog krijg – niet heel handig.

real techniques
In de smudge set zitten twee kwasten, een wat plattere, horizontale kwast en een wat ronder, puntiger kwastje. Ik denk dat een doorsnee oogschaduw gebruiker misschien niet zoveel heeft aan deze set, maar ben je, net als ik, een echte oogschaduw lover en wil je je looks blijven verbeteren? Dan, ik verklap het alvast, is deze smudge set zeker een must have!

real techniques
Tot slot hebben we nog de setting brush. Ik heb momenteel geen fijne blush- en highlighter kwast, dus deze kwast is zeker een toevoeging aan mijn stash! Niet alleen ziet hij er super schattig uit, maar hij is ook nog eens functioneel.

real techniques
Je zou de kwast natuurlijk ook kunnen gebruiken om bijvoorbeeld poeder onder je ogen te setten, maar ik pas die techniek eigenlijk nooit toe. Maar de mogelijkheid is er in ieder geval!

real techniques
Net zoals de achterkant van de verpakking het beschrijft ;-). De andere verpakkingen hadden trouwens geen beschrijving op de achterkant, maar goed, het gebruik van de kwasten spreekt meestal wel voor zich. En natuurlijk moet je de kwasten vooral gebruiken op de manier hoe jij het wil!

real techniques
Ik heb ook nog wat foto’s gemaakt van de kwasten bij mijn gezicht, zodat je ook goed het formaat van de kwasten kunt zien. De multitask brush vond ik echt erg fijn in gebruik! Hij is misschien aan de kleine kant voor een poederkwast, maar eigenlijk vond ik dat juist goed werken. Hierdoor kon ik de poeder plaatselijk beter aanbrengen, zoals onder mijn ogen en op mijn oogleden. Mijn grote poederkwast is daar niet zo handig voor. Ik ben echt heel erg tevreden over de multitask brush! Je zou hem eventueel ook nog kunnen gebruiken voor blush. Bronzer aanbrengen is met zo’n kwast niet zo handig, daarvoor is hij niet stevig genoeg.


De setting brush vond ik ook erg fijn in gebruik! Ik heb eigenlijk nog nooit eerder een highlighter kwast gebruikt en nu weet ik wat ik heb gemist, haha! Mijn highlighter is heel mooi dekkend wanneer ik ‘m aanbreng met de setting brush en daarnaast kan ik mijn highlighter ook heel precies aanbrengen met deze kwast. Zo mooi!


Tot slot de smudge brushes, waar ik ook heel erg over te spreken ben. Ik moet zeggen dat de platte kwast mijn favoriet is, deze gebruik ik om oogschaduw op mijn onderste wimperrand te smudgen. Ik vind een oogschaduw look pas echt af wanneer ik ook wat kleur op mijn wimperrand heb! Het puntige kwastje gebruik ik eigenlijk niet in combinatie met de platte kwast, ik denk dat je met één van de twee ook al heel ver komt. Ik was al heel lang op zoek naar een fijne smudge brush en ik ben echt heel blij dat ik eentje (of eigenlijk twee!) heb gevonden!

real techniques

Real Techniques is o.a. te koop bij Blisso

Dit artikel bevat een product dat ik ter review ontvangen heb

Heb jij ervaring met Real Techniques kwasten?

9 Reacties

 1. 26 november 2018 / 08:15

  Wat fijn dat je aan deze nieuwe aanwinsten een paar superfijne kwasten hebt! Wat zien ze er ook onwijs mooi uit trouwens! Ik kan me voorstellen dat je er blij mee bent.

 2. Anna Gerrie - beautyonthefarm.nl
  26 november 2018 / 12:12

  De Real Techniques set die is thuis heb zijn mijn favoriete kwasten. Deze lijken mij ook erg fijn! Vooral de highlighter kwast.. Ik breng dat nu aan met mijn vingers haha :’-)

 3. 26 november 2018 / 12:23

  Real Techniques is zo’n fijn merk! Ik gebruik de Powder Brush dagelijks. De Expert Face Brush vind ik dan weer geweldig voor het aanbrengen van foundation. En ik heb de Blush Brush uit de Brush Crush-collectie, zo’n prachtig ding! ♥
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Thundersnow Bath BombMy Profile

 4. 26 november 2018 / 22:47

  Ik ben echt fan van deze kwasten! Gebruik ze al een aantal jaren.

 5. 27 november 2018 / 09:12

  Ohhh ik ben gek op de real techniques kwasten!
  Ik vind ze zo fijn.
  Liefs,
  Evelien

 6. 27 november 2018 / 20:25

  Ik vind de kwaliteit ook echt zo fijn van Real Technique!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge