Verhuizen? 5 interieur wensen voor mijn toekomstige huisje!

Inmiddels woon ik alweer bijna twee jaar in Groningen en dat bevalt me ontzettend goed. Ik heb een klein, maar fijn plekje in een mooie groene buurt, iets buiten het centrum. Hoewel verhuizen er de komende tijd waarschijnlijk niet in zit kan het natuurlijk geen kwaad om wat wensen voor een toekomstig huisje op een rijtje te zetten. Je weet immers maar nooit ;-). Het leek me daarom erg leuk om 5 interieur wensen voor mijn toekomstige huisje met jullie te delen! Lees je mee?

interieur

1. Veel groen
Ik ben dol op groen in mijn interieur! Helaas heb ik nu niet zoveel plek voor mooie kamerplanten, maar met een eigen huisje zal dat hopelijk anders zijn. Ik wil graag een grote kamerplant en daarnaast vind ik een print van bladeren ook erg mooi, zoals je wel kunt zien aan mijn huidige kussentjes! Echter vind ik het ook belangrijk om buitenshuis veel groen om me heen te hebben! In een nieuwbouwwijk in Almere zou ik me dan ook niet echt op mijn plek voelen – niet beledigend bedoeld, maar het is niks voor mij. Ik woon nu vlakbij het groene Noorderplantsoen en dit is wel een buurt waar ik een huisje zou willen huren of kopen, mits ik in Groningen blijf.

2. Jaren ’30 huis
Over buurten en nieuwbouwwijken gesproken, hoe het huisje er van de buitenkant uitziet vind ik ook erg belangrijk. Wat betreft architectuur ben ik vooral dol op jaren ’20 en ’30 huizen en in Groningen heb je ook veel schattige schipperswoningen! Helaas zijn deze huisjes heel erg gewild en is de woningmarkt in Groningen momenteel overspannen waardoor het überhaupt al moeilijk is om een koophuis(je) te vinden. In de verre toekomst lijkt het mij ook erg tof om zelf een huis te bouwen, hiervoor zou ik dan een architect moeten inschakelen. Op die manier kun je, als je een flinke spaarpot hebt, een huis bouwen die perfect aansluit op jouw wensen! Het lijkt me een heel interessant proces en natuurlijk is het ook heel leuk dat je alles zelf kunt kiezen, van de bouwmaterialen tot aan de dakbedekking, it’s up to you!

3. Kunst aan de muur
Nou moet ik zeggen dat ik niet een heel groot liefhebber ben van “traditionele” kunst, als je begrijpt wat ik bedoel. Nee, als ik kunst wil zien ga ik wel naar een museum :p. Maar, een huis met lege muren vind ik wel heel erg saai! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten vind ik het heel leuk om zelf creatief bezig te zijn en voor mijn toekomstige huisje zou ik dan ook graag zelf aan de slag gaan. Het lijkt mij heel tof om zelf wat kunstige ontwerpen te maken voor aan de muur en deze in te lijsten. Denk bijvoorbeeld aan een grote illustratie van een plant, dier, stad of huis. Dat lijkt mij zo leuk!

4. Kleur!
Ze zeggen weleens dat je interieur meestal een afspiegeling is van jou als persoon, net als je kledingstijl. Dat geloof ik wel! Hoewel ik vroeger graag een minimalistisch huis wilde, omdat het een trend was, ben ik blij dat ik inmiddels weet dat dat niet bij mij past. Ik houd van kleur, ben een tikkeltje chaotisch en ik houd van rommeltjes en tierelantijntjes. Ik zou mij dan ook niet thuis voelen in een wit en clean huis. Doe mij maar wat kleur aan de wand! Het lijkt mij heel erg leuk om een muur in een aanwezige kleur te verven of om een paar eyecatching meubels aan te schaffen. Hier kun je mijn interieur wishlist bekijken.

5. Heel cliché: Een thuis!
Ik ben nu drie keer verhuisd en eigenlijk heb ik mij alleen op mijn eerste plekje nooit echt thuis gevoeld. Ik had een kamer in een rijtjeshuis, in een nette buurt net buiten Amsterdam. Nee, in Utrecht en in Groningen voelde ik mij veel meer thuis, in een leuke kamer in een jaren ’20 huis net buiten het centrum. Het hoeft van mij niet allemaal perfect te zijn, je moet je wel thuis kunnen en durven voelen. Je bent vast weleens ergens op bezoek geweest waar alles zo netjes was en je nog geen koekje durfde te eten op de bank, toch?! 😉 In mijn huis wil ik écht kunnen leven!

Wat zijn jouw interieur wensen? Ik ben heel erg benieuwd of jij jezelf herkent in mijn artikel of juist totaal niet?!

4 Reacties

  1. 23 november 2018 / 07:34

    Het punt van kleur herken ik volledig. Ik wil ook absoluut een leuk kleurtje op de muur hebben en zou totaal niet blij worden van zo’n stilistisch wit huis 😉 Wat gaaf dat je zelf dingen zou willen ontwerpen voor aan de muur! Ik ben zelf ook best kritisch qua wat ik wel en niet aan de muur hang en vind veel schilderijen bij Ikea enzo nogal standaard. Ik heb nu een paar Desenio-posters die ik leuk vind en een mooie grote wereldkaart op plexiglas, en denk eraan om misschien een paar zelfgemaakte natuurfoto’s groot af te laten drukken en aan de muur te hangen. Maar goed, eerst maar eens een huisje vinden 😉

  2. 24 november 2018 / 13:28

    JA! Ik ben ook dol op groen! Ik ben zelf alleen niet zo’n held met planten, omdat ik ze vaak vergeet om water te geven. Om deze reden heb ik dan ook geen 1 plant op mijn slaapkamer haha. Maar ik ben van plan om binnenkort bloemen te gaan drogen en deze in een leuk vaasje te zetten 🙂
    Mei Qi onlangs geplaatst…(n)iemandMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge