Op huizenjacht in Groningen! Dit zijn mijn woonwensen

Hoi allemaal! Laat ik beginnen te zeggen dat een verhuizing voorlopig nog niet op de planning staat, maar dromen mag, toch? 😉 Ik woon nu nog alleen, maar in de toekomst hopen mijn vriend en ik samen te gaan wonen. En ik hoop natuurlijk dat we op huizenjacht gaan in Groningen, want ik vind het hier geweldig! Het leek me leuk om te schrijven over mijn woonwensen en hoe ik de huizenjacht wil gaan aanpakken, als het zover is. Lees je mee?

op huizenjacht in Groningen

Op huizenjacht in Groningen

Het kan je niet ontgaan zijn dat het echt gekte is op de huidige huizenmarkt in Nederland. Vooral in grote steden is het bijna onmogelijk om als starter aan een huis te komen, maar ook in de dorpen stijgen de huizenprijzen enorm. Dit is dan ook de reden dat veel mensen van mijn leeftijd blijven huren, waaronder ikzelf. Maar, ook het vinden van een betaalbare huurwoning is een grote uitdaging. Inmiddels woon ik alweer 5 jaar in Groningen en ben ik enorm verwend wat betreft het wonen in de stad. De binnenstad is op loopafstand en je hebt oneindig veel keus wat betreft eten bestellen (ook nog na middernacht ;-)).  Met de komst van Flink en Gorillas in Groningen bestel ik ook weleens wat boodschappen op een brakke dag, of een extra fles drank tijdens een huisfeestje.

Luxe waar je snel aan went en die je ook niet snel meer wil opgeven als je in de stad woont. Ik zie mezelf dan ook niet in een dorp wonen waar de supermarkt om 18.00 sluit en alles op zondag gesloten is ;-). Ook over mijn huidige locatie ben ik enorm tevreden. Ik woon om de hoek van het populaire Noorderplantsoen, waar ik vaak heen ga om even te wandelen of om koffie te drinken met een boek erbij. Ook het treinstation en de bushaltes zijn dichtbij. Ik durf wel te zeggen dat ik verliefd ben geworden op de Noorderplantsoenbuurt, ik voel me hier helemaal thuis! Er zijn de afgelopen 5 jaar ook veel leuke café’s en restaurants bij gekomen in de buurt, wat het nog aantrekkelijker maakt om hier te wonen.

op huizenjacht in Groningen
Impressie van de Noorderplantsoenbuurt in Groningen

Mijn woonwensen voor een toekomstig huis

De huizen in de Noorderplantsoenbuurt hebben een gemiddelde vraagprijs van €307.705, dus je kunt je vast wel voorstellen dat ik weinig eisen heb! 😉 Ik woon op dit moment beneden, heb een tuintje (wel gedeeld, maar alsnog) en een dak waar ik lekker op kan zonnen, wat in Groningen een enorme luxe is. Een benedenwoning zou ik dus wel heel fijn vinden, ook om mijn cavia’s lekker buiten te laten scharrelen. Als het tuintje een paar vierkante meter is en er zon op komt, ben ik al helemaal blij! Maar ook voor een balkon of dakterras zou ik het doen, als er maar iets van buitenruimte is. De huizen in mijn buurt zijn relatief oud, dus ik verwacht geen nieuwbouwkeuken of mooie, luxe badkamer. Natuurlijk kun je dit later altijd zelf nog aanpassen als je hier budget voor hebt.

Iets wat ik wel heel graag zou willen hebben is een bad! Mijn vriend en ik boeken altijd een hotel met bad, omdat we dat zelf thuis niet hebben. Ook qua oppervlakte heb ik niet echt eisen. Als er een aparte slaapkamer en een extra berghokje bij zit mag je echt al in je handjes knijpen als je op huizenjacht gaat in Groningen.

Hulp bij het vinden van de woning van je dromen

Ik ben vast niet de enige waarbij de eisen voor een woning al aardig zijn bijgeschaafd tijdens de huidige markt. En dan nog is het ontzettend moeilijk om aan een huis te komen, omdat de vraagprijs altijd (veel) wordt overboden. Als je op huizenjacht gaat in Groningen, of in een andere (populaire) stad, is het zeker aan te raden om een makelaar in de arm te nemen. Een makelaar helpt je bij het vinden van je droomhuis. Hij of zij ondersteunt je bij bezichtigingen en het doen van een bod. Zelf op huizenjacht gaan is bijna niet te doen en kost je veel tijd en geld! Ben je op zoek naar een huis in het zuiden van het land, dan kun je een makelaar Venlo inschakelen. Op de website van makelaardij Hauzer & Partners vind je een ruim aanbod huizen te koop in Venlo.

Ben jij weleens op huizenjacht geweest? En heb je uiteindelijk je droomhuis gevonden?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
op huizenjacht in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge