Betaalbare huurwoning vinden in de stad? Het kan via Rentbird

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt weet misschien wel dat ik al jaren met veel plezier in Groningen woon. Hiervoor heb ik in Utrecht en Amsterdam gewoond, waar ik ook een leuke tijd heb gehad. De huizenmarkt is de afgelopen jaren enorm veranderd. Inmiddels is het bijna onmogelijk om als starter aan een betaalbare huurwoning te komen, laat staan om een woning te kopen… Niet alleen kost het zoeken naar een woning veel tijd, er is ook veel concurrentie. Het platform Rentbird steekt daar gelukkig een stokje voor! In dit artikel vertel ik je meer over hoe je via Rentbird een betaalbare huurwoning kunt vinden. Lees gauw verder!

betaalbare huurwoning vinden

Een betaalbare huurwoning vinden in de stad

Misschien herken je het wel… Je ziet een mooie (huur)woning, maar er is zoveel concurrentie dat jouw reactie ergens onderaan belandt. En dat niet alleen: lang niet al het aanbod verschijnt op websites als Funda. Makelaars krijgen bijvoorbeeld vaak voorrang via een online database, waardoor de meest aantrekkelijke woningen al zijn verhuurd voordat je er erg in hebt. Een oneerlijke strijd, om nog maar te zwijgen over huisjesmelkers die massaal huizen in de stad opkopen. Het aanbod koopwoningen wordt hierdoor ook steeds kleiner. Deze woningen worden nu voor veel geld verhuurd, waardoor je als starter veel geld weggooit en dus nooit kunt sparen voor een eigen woning.

Gelukkig heb ik zelf wel een betaalbare huurwoning, omdat ik de hal, de wasmachine en het toilet deel. Ook het internet wordt gedeeld, wat natuurlijk ook scheelt in de kosten. Hierdoor kan ik waarschijnlijk makkelijker sparen dan veel leeftijdsgenoten, maar daarvoor lever ik dus wel wat privacy in. Ik vertik het namelijk om minstens de helft van mijn loon kwijt te zijn aan vaste lasten. Niet alleen heb ik als ondernemer een wisselend inkomen, ook staat vrijheid bij mij op nummer 1. Het kopen van een huis is en blijft een ver-van-mijn-bed-show, dus geef ik mijn geld daarom graag uit aan mooie reizen. Er is nou eenmaal weinig toekomstperspectief als het aankomt op het kopen van een huis als starter, zeker in je eentje en in de stad. Wat vaak onderschat wordt is dat je ook dan een heleboel vaste lasten hebt.

betaalbare huurwoning vinden

Huurwoning vinden via Rentbird

Onlangs maakte ik kennis met het platform Rentbird. Ondanks dat ik zeker niet ontevreden ben met mijn huidige woonsituatie, ben ik wel heel erg gefrustreerd door het systeem en de huidige woningmarkt. Iets wat denk ik ook wel kenmerkend is voor onze generatie, is dat we altijd zoeken naar iets beters ;-). Dus ik nam de proef op de som en maakte een account aan bij Rentbird, om te kijken of ik een betaalbare huurwoning zou kunnen vinden die aan mijn wensen voldoet.

Rentbird besloot in te spelen op de frustratie van vele woningzoekers, waaronder ikzelf. Het urenlang scrollen door het aanbod van verschillende verhuurwebsites is vanaf nu verleden tijd! Rentbird houdt namelijk maar liefst 1400 verhuurwebsites automatisch in de gaten, waardoor je snel een passende woning kunt vinden. Als er een huurwoning online komt die voldoet aan jouw wensen, ontvang je deze direct in je mailbox. Hierdoor ben je makelaars en andere woningzoekers te snel af! Als je snel reageert ben je nu wel eens een keer als eerste bij de bezichtiging. Klinkt geweldig toch?

Mijn ervaring met Rentbird

Om een account aan te maken bij Rentbird plaats je eerst een zoekopdracht. Je kunt een zoekopdracht laten uitvoeren in heel veel verschillende grote en middelgrote steden. Wil je een betaalbare huurwoning vinden in een grote stad, dan heb je ook nog de optie om te zoeken in verschillende buurten. Vervolgens kun je jouw woonwensen doorgeven: de maximale huurprijs, aantal slaapkamers en de minimale oppervlakte van de woning. Tot slot kun je nog invullen of je op zoek bent naar een gemeubileerde woning, of je ook kamers wil zien en of je ervoor openstaat om een woning wil delen. Hierna vul je jouw gegevens in en kun je kiezen uit verschillende abonnementen.

Ik koos voor een maximale huurprijs van €900, om eens te kijken wat het aanbod zou zijn. Je kunt ook gelijk zien hoeveel matches je wekelijks in je mailbox zult ontvangen. Voor mijn criteria waren dat ongeveer 8 matches per week. Na een paar uur had ik mijn eerste match al binnen! Ik ontving vooral oude schipperswoningen en knusse appartementjes in de binnenstad in mijn mailbox, precies waar ik van houd. Er waren ook een paar appartementen die maar tijdelijk beschikbaar waren, dit kon ik er helaas niet uitfilteren. Maar, al met al was ik zeker tevreden over het resultaat. Binnen 24 uur had ik al 3 potentiële matches ontvangen waar ik op kon reageren om een bezichtiging aan te vragen! To be continued ;-)…

Wat zijn jouw beste tips om een betaalbare huurwoning te vinden?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
betaalbare huurwoning vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge