3 Dagen naar Parijs? 8 Originele dingen om te doen!

Hoi allemaal! Inmiddels ben ik alweer een paar weken terug van mijn stedentrip naar Parijs, waar ik samen met mijn vriend naartoe ging voor mijn verjaardag. Het was mijn derde en zijn tweede bezoek aan de Franse hoofdstad, dus veel toeristische dingen hebben we overgeslagen. Ben jij van plan om 3 dagen naar Parijs te gaan en ben je op zoek naar originele dingen om te doen? In dit artikel vind je 8 leuke tips!

3 dagen naar Parijs

1. Huur een elektrische fiets of step

Iedere keer verkijk ik me er weer op hoe groot Parijs is. Als je 3 dagen naar Parijs gaat kun je dus onmogelijk alles zien. Maar, wil je net als ik altijd zoveel mogelijk zien in korte tijd, dan raad ik je aan om te gaan steppen of fietsen. Wij vonden zelf de Dott app heel fijn, omdat je dan zowel een fiets als een step kunt huren. Of nou ja, huren, je maakt een account aan in de Dott app, die je koppelt aan je creditcard. Vervolgens kun je de step of fiets ontgrendelen en betaal je een bedrag per minuut. Drie kwartier fietsen kostte ongeveer 8-9€ en we hebben zoveel van de stad gezien! Voor het gebruik van fietsen en steppen is een creditcard dus wel echt een must, want je kunt niet via iDeal betalen.

2. Bezoek de Grote Moskee van Parijs

De Grande Mosquée de Paris is de grootste moskee van Frankrijk. Niet een heel standaard bezienswaardigheid om te bezoeken, maar zeker een van de mooiste! Wij waren helaas net te laat voor het bezoeken (‘s zomers kan dat van 09.00-12.00 en 14.00-19.00). Een bezoekje kost overigens maar €3. Maar, als ik de berichten moet geloven dan is een bezoekje aan de moskee echt adembenemend mooi. De moskee is in 1926 geopend en er zijn specialisten uit Noord-Afrika ingevlogen om te helpen met de bouw. Bij de moskee is ook een theehuis aanwezig, waar je een Arabisch kopje thee kunt drinken.

rue crémeux

3. Bezoek het kleurrijkste straatje van Parijs

Rue Crémieux is het kleurrijkste straatje van Parijs en bevindt zich in het 12 arrondissement. Hier moet je zeker een kijkje nemen als je net als ik gek bent op kleur – en op foto’s maken ;-). Je waant je echt even in het kleurrijke Lissabon. In het straatje is het vaak rustig (op fotografen na), je krijgt het gevoel alsof je niet meer in Parijs bent. Overigens is de straat gewoon bewoond, wat ook wordt aangegeven op bordjes. Houd dus rekening met de privacy van de bewoners als je hier gaat fotograferen!

4. Neem een kijkje in de oudste wijk van Parijs: Le Marais

Een bezoekje aan Rue Crémieux is perfect te combineren met een bezoek aan Le Marais. Met de elektrische step of de fiets ben je er zo ;-). Le Marais is een van de oudste en meest sfeervolle wijken van Parijs. Struin door de kleine straatjes langs de vele vintage boutiques en leuke café’s en restaurants. In Le Marais vind je ook enkele huizen uit de middeleeuwen. Overnachten in Le Marais is dan ook een populaire optie tijdens een stedentrip Parijs, mede dankzij de goede ligging. De wijk is bruisend en niet ver van de Seine, het Louvre en andere bezienswaardigheden.

montparnasse

3 Dagen naar Parijs: hier kun je betaalbaar overnachten

Wil je liever iets verder uit het centrum van Parijs verblijven, waar je betaalbaar kunt overnachten mét een metrohalte om de hoek? Dan kan ik Hotel 55 Montparnasse echt aanraden. De bedden zijn heerlijk, het ontbijt was lekker en uitgebreid en we hadden zelfs een bad! Montparnasse is namelijk ook een heel gezellige wijk, waar je veel bistro’s, winkels en restaurants vindt. Enkele van mijn favoriete adresjes: Bistro au Metro (naast metrohalte Pernety, om de hoek van Hotel 55 Montparnasse), La Rotonde, Maison Edgar en La Marquise. Overigens kun je in Montparnasse ook goed uitgaan en vind je er leuke, exclusieve boetiekjes. Montparnasse is goed bereikbaar met de auto en het OV en je vindt er vele bezienswaardigheden, waaronder Tour Montparnasse. Ook de zaterdagochtendmarkt op Boulevard Edgar Quinet is een bezoekje waard!

5. Bezoek Jardin du Luxembourg

Vlakbij de wijk Montparnasse vind je Jardin du Luxembourg. 3 Dagen naar Parijs is best intensief, als je veel wil zien in korte tijd. In Jardin du Luxembourg kun je lekker tot rust komen en de drukte van de stad even achter je laten. Neem dus ook zeker even een hapje en drankje mee als het mooi weer is! In de enorme tuin vind je ook de prachtige Medici fontein en het Palais du Luxembourg. Een keer per maand vindt er ook een gratis rondleiding plaats door Jardin du Luxembourg. In het park kun je overigens ook tennissen en Jeu de boule spelen, hoe tof!?

le marais

6. Tweedehands shoppen op de vlooienmarkt

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken tijdens een stedentrip naar Parijs is shoppen! Maar, als je net als ik maar 3 dagen naar Parijs gaat, is het natuurlijk zonde van de tijd om te kijken bij de bekende ketens. Dat kun je in Nederland ook wel doen ;-). Gelukkig kun je in Parijs ook heel goed vintage shoppen, bijvoorbeeld in de wijk Le Marais. Je vindt er ook vele vlooienmarkten, waar je lekker kunt rondsnuffelen. De grootste rommelmarkt van Parijs is de Marché aux Puces de St-Ouen, gelegen in het 18e arrondissement.

7. Bekijk Parijs vanaf de Tour Montparnasse

De Eiffeltoren heb je natuurlijk al gezien, anders was je niet bij dit artikel met originele Parijs tips beland ;-). Wist je dat het uitzicht over Parijs nog veel indrukwekkender is vanaf de Tour Montparnasse? Nog een reden dus om voor een hotel in Montparnasse te kiezen! Vanaf deze 209 meter hoge toren heb je (op de 56e verdieping, mind you) een prachtig uitzicht over de stad en natuurlijk de Eiffeltoren. Een ticket is overigens ook een stuk goedkoper dan bij de Eiffeltoren en er staat bijna nooit een lange wachtrij.

8. Bezoek de wijk Canal Saint-Martin

De wijk Canal Saint-Martin bevindt zich voor een groot deel in het 10e arrondissement van Parijs. Je vindt er heel veel betaalbare restaurants en café’s, wat in Parijs op zich zelf al een zeldzaamheid is ;-). Canal Saint-Martin is een prachtig, gezellig en rustig stukje Parijs, waar je ook een boottochtje kunt maken. De wijk bevindt zich op loopafstand van de metrohalte Bastille. Wil je een wandeling maken door Canal Saint-Martin, dan is de Porte de Plaisance Paris Arsenal (de jachthaven van Parijs) een goed beginpunt.

Ben jij weleens in Parijs geweest? Welke van de bovenstaande dingen heb jij gedaan?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
3 dagen naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge