Picknick organiseren? Met deze tips wordt het een succes!

Hoi allemaal! De komende dagen wordt het mooi weer en ga ik volop genieten van het buitenleven. Ik woon om de hoek van het Noorderplantsoen (voor de niet Groningers onder ons: het grootste en mooiste park van Groningen ;-)) en ben hier dan ook regelmatig te vinden. Soms met een thermobeker koffie en een boek en soms met lekkere hapjes en drankjes. Wat is er nou leuker dan een picknick organiseren als het zonnetje schijnt? In dit artikel deel ik 5 tips voor het organiseren van een picknick. Lees gauw verder als je ook zin hebt om te gaan picknicken!

picknick organiseren

1. Kies een fijne picknickplek uit

Niet iedereen heeft de luxe van een park om de hoek. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander soort locatie in je buurt, zoals een bos of een (aangelegd) strand. Met mooi weer is het ook geen straf om iets verder te fietsen, op zoek naar de perfecte picknickplek. Is het echt te ver, dan kun je altijd nog de auto pakken en er gelijk een leuk dagje uit van maken. Houd wel rekening met eventuele drukte bij het zoeken naar een plek. Overigens is het ook wel fijn dat je niet te ver hoeft te sjouwen als je een zware picknickmand hebt!

2. Een goede voorbereiding

Het gezegde ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ is er niet voor niets. Als je een picknick gaat organiseren, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je hebt immers het gemak van je keuken niet meer ;-). Bedenk vooraf dus goed welke spullen je allemaal nodig hebt om te kunnen picknicken. Vind je het niet prettig om uit kartonnen bekers te drinken, dan kun je bijvoorbeeld wel je eigen glazen meenemen. Zorg ook voor voldoende bestek (een scherp mes is vaak ook wel handig!). Misschien heb je ook nog wel een grote opscheplepel nodig. Ga je een grote picknick organiseren dan is het handig om een checklist te maken.

3. Een groot en gezellig picknickkleed

Ga je een picknick organiseren, dan wil je natuurlijk wel een goed picknickkleed hebben. Het is wel zo fijn dat je picknickkleed zacht en comfortabel is, zeker als je op nat gras of hard zand gaat zitten. De picknickkleden van EcuaFina zijn voor het grootste deel gemaakt van alpaca wol (70% en 30% katoen/acryl) en daarmee erg geschikt voor een comfortabele picknick! Alle kleden en dekens van EcuaFina worden rechtstreeks geïmporteerd uit Ecuador. De lokale communities die de dekens maken krijgen daarvoor een eerlijke prijs! Ook aan de looks is gedacht, want de picknickkleden hebben ieder een unieke Zuid-Amerikaanse print (native prints). Extra leuk: je kunt de dekens aan beide kanten gebruiken! Mijn favoriet is, hoe kan het ook anders, de Mini Alpaca Native deken, welke verkrijgbaar is in verschillende kleuren. De deken is geschikt voor binnen en buiten, dus je kunt er ook je woonkamer of slaapkamer mee opleuken! 🙂

Op Instagram organiseer ik in samenwerking met EcuaFina een winactie waarbij je een picknickkleed naar keuze kunt winnen. Klik hier om naar de post van de winactie te gaan.

picknick organiseren

4. De lekkerste hapjes en drankjes

Een geweldige catering mag natuurlijk ook niet ontbreken als je gaat picknicken ;-). Zorg ervoor dat je van tevoren al zoveel mogelijk hebt gedaan, zoals het snijden van brood en het mengen van drankjes. Om de drankjes te vervoeren kun je een paar grote thermoskannen meenemen. Maak het jezelf niet te moeilijk qua hapjes. Soep en andere vloeibare etenswaren zijn bijvoorbeeld niet makkelijk mee te nemen. Etenswaren die je wel makkelijk mee kunt nemen zijn: sandwiches, wraps, scones, pitabroodjes, couscous of quinoa, salades en gesneden groente of fruit. Vergeet ook niet om een paar heerlijke dips mee te nemen, zoals humus, oude kaas salade of tzatziki. Succes gegarandeerd!

5. Dingen waar je misschien niet zo snel aan denkt

Om je picknick zo comfortabel mogelijk te maken heb je nog meer nodig. Neem voor de zekerheid een jasje mee voor als het frisser wordt, of juist zonnebrand als er veel zon voorspeld is. Zorg ook voor een bieropener, servetten en voldoende bekers en bordjes. Vergeet dan ook niet wat schijfjes limoen, citroen of munt mee te nemen voor de waterdrinkers. Natuurlijk heb je ook een vuilniszak nodig voor afval, als je het niet ter plaatse kunt weggooien. En zorg ervoor dat je een comfortabele broek draagt, zodat ‘ie niet scheurt als je in kleermakerszit gaat zitten eten ;-).

Overigens is een picknick ook een leuk en romantisch date idee voor in de zomer! Ik heb laatst samen met mijn vriend gepicknickt voor het eerst in onze relatie en we hebben het er nog steeds over, haha.

Ga jij deze zomer ook eens een picknick organiseren? Wat zijn jouw beste tips?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
picknick organiseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge