Must have producten om je gezicht mee te contouren!

Hoi allemaal! Wie mij al langer volgt, weet dat het contouren van mijn gezicht het favoriete onderdeel van mijn make-up routine is. De laatste tijd is mijn huid gelukkig weer wat rustiger en nu geniet ik extra van een goede contour! 😉 Ook als ik weinig make-up draag, vind ik het mooi om mijn gezicht een beetje te shapen. Het leek me leuk om mijn favoriete producten, die ik altijd gebruik om te kunnen contouren, met jullie te delen. Kijk je mee?

contouren

Wat is contouren?

Door te ‘contouren’ kun je vorm aan je gezicht geven of juist je natuurlijke vormen accentueren. Contouren doe je met een matte bronzer, die je aanbrengt net onder de jukbeenderen. Hiermee creëer je een schaduweffect op je gezicht. Je gezicht lijkt optisch smaller door te contouren, zeker als je ook nog een blush of highlighter gebruikt om je jukbeenderen op te lichten. Het effect van de contour is dan nog beter zichtbaar.

contouren

De basis

Contouren begint met een goede basis, oftewel een goede foundation ;-). Zeker als je, net als ik, een vette huid hebt, kun je eigenlijk niet contouren op je naakte huid. Het resultaat zal dan heel vlekkerig worden. In het najaar gebruik ik het liefst een dekkende foundation, de Bourjois Air Mat foundation is een van mijn beste beauty ontdekkingen! Ook een dekkende concealer mag niet ontbreken, de Infaillible concealer van L’Oréal is echt heel fijn. Ik mix twee concealers van deze lijn om een voor mij perfecte kleur te krijgen.

Wil je, net als ik, aan de slag met contour in poedervorm, dan is het belangrijk om je gezicht af te poederen. Ik gebruik hiervoor een matterende poeder van Essence, maar je kunt ieder andere poeder gebruiken. Mocht je liever een vloeibare of crème concealer gebruiken, dan kun je het poederen van je gezicht overslaan.

contourkwasten

De tools

Natuurlijk is het juiste gereedschap ook heel belangrijk! Van links naar rechts zie je hier: mijn contourkwast, blushkwast en highlighterkwast. Ik vind zelf de kwasten van Real Techniques echt heel fijn in gebruik, de kwaliteit is super goed en ze blijven lang mooi :-). De blush kwast van Real Techniques (middelste op de foto) kun je ook gebruiken om mee te contouren. Ik bestelde mijn Real Techniques kwasten bij Notino, evenals de Bourjois foundation en de L’Oréal concealer. Op de website van Notino vind je nog veel meer kwasten voor ieder budget, mocht je ook aan de slag willen gaan met contouren! 🙂

contourpalette

De contour

Ik ben zelf groot fan van contourpalettes, in zo’n palette vind je alles wat je nodig hebt om te contouren. In principe volstaat een ‘single’ matte bronzer ook, maar blush en highlighter kunnen echt niet ontbreken in mijn contour routine. In het Golden Sugar 2 Rose Gold palette van Makeup Revolution zitten twee matte bronzers, aangevuld met een aantal blushtinten en highlighters. Ik kan je dit palette echt aanraden als je wil beginnen met contouren! De kleuren zijn niet super heftig en de lichtste bronzer kleur is ook geschikt voor de lichte huidjes. Het palette is daarnaast ook heel  betaalbaar en de kwaliteit is goed!

contouren
Ik gebruik de donkerste bronzer kleur en de donkerste blush tint uit het palette, samen met de gouden highlighter (derde kleur van boven). De kleuren zijn zacht, super goed gepigmenteerd en gemakkelijk op te bouwen. Met dit palette kun je zowel een natuurlijke als een iets heftigere contour creëren :-).

contouren
Links: Alleen de basis. Midden: Alleen bronzer. Rechts: Bronzer, blush en highlighter.

Ik heb van nature al een soort schaduw onder mijn jukbeenderen, wat het makkelijker maakt om mijn gezicht te contouren. Ook wanneer ik foundation en concealer gebruik, blijft deze schaduw zichtbaar. Ik ben zelf niet zo’n fan van een hele strakke contour, ik houd juist van een natuurlijk effect. Vind je het lastig om de plek van je contour te bepalen? Breng dan eerst weinig bronzer aan, bronzer in poedervorm is vaak makkelijk op te bouwen.

Begin ongeveer bij het bovenste puntje van je oor en werk naar beneden toe, richting je lippen. Herhaal dit totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Om de bronzer scherper te maken, kun je het puntje van de kwast een stukje fijnknijpen, zodat de haartjes dichter bij elkaar komen te staan. Wil je de bronzer juist een beetje blenden? Hiervoor kun je een grote poederkwast gebruiken. De blush breng je aan boven de bronzer en de highlighter op je jukbeenderen. Blend het geheel nog even voorzichtig en je contour is on fleek! 🙂

Vind jij het ook zo leuk om je gezicht te contouren? Welke tools gebruik jij hiervoor?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
contouren

4 Reacties

  1. 16 oktober 2019 / 07:54

    Wat mooi gedaan zeg! Ik vind dit soort dingen altijd zo knap, maar ben zelf niet zo’n make-upwonder 😉 Heel handig om dit te lezen dus! Wie weet kan ik het nog eens gaan toepassen 🙂
    Romy onlangs geplaatst…Vleesvervangers in de test | Deel 2My Profile

  2. 16 oktober 2019 / 11:59

    Leuk artikel! Mooie warme look heb je er mee gemaakt! Voor mij zijn mijn dagelijkse producten het contour palette van Anastasia, Blush Dainty van MAC & highlighter van The Balm (Mary Lou) 🙂
    Kelly onlangs geplaatst…Styletone Box Oktober + KortingscodeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge