MLBB #208 | De eerste twee weken in Lissabon!

Hoi allemaal! Wie mijn blog regelmatig leest of mij volgt via Instagram, weet waarschijnlijk wel dat ik momenteel voor langere tijd in Lissabon zit. Ik verblijf hier in verschillende Airbnb’s en ondertussen werk ik. Inmiddels zitten de eerste twee weken er alweer op! De tijd is echt voorbij gevlogen, maar tegelijkertijd besef ik ook nog niet echt dat ik er ben en ook heel lang blijf, haha. De afgelopen weken heb ik wel een hoop foto’s gemaakt, die ik maar al te graag met je deel. Ben je benieuwd naar mijn eerste twee weken in Lissabon? Kijk dan gauw verder!

twee weken in Lissabon
Ik had dus het ‘geniale’ idee om mijn dagboekjes vanuit Lissabon ‘Lissabon diaries’ te noemen, tot ik erachter kwam dat ik deze naam al had gebruikt op mijn blog :’). In 2018 ben ik namelijk voor het eerst in Lissabon geweest en deelde ik mijn avonturen in de Lissabon diaries. Mocht jij binnenkort (of gewoon ooit) naar Lissabon willen, dan vind je in deze artikelen een hele hoop tips. Helaas kan ik de naam dus niet meer gebruiken, maar dat is iets waar ik wel vaker tegenaan loop in 8 jaar bloggen ;-). ‘My Life Besides Blogging’ loopt dus gewoon door, maar staat de komende weken in het teken van mijn avonturen in Lissabon!

twee weken in Lissabon
Maandag 11 oktober kwamen we aan in Lissabon. Een vriendin van mij ging eerst gezellig een week mee! We hadden een avondvlucht, wat ik zelf altijd heel fijn vind. Zo hoef ik me niet te haasten en kon ik ‘s ochtends nog de laatste werkdingen afronden. Ik heb namelijk al vliegangst dus nog meer stress kan ik er niet bij hebben.

twee weken in Lissabon
Die avond begon meteen het gedonder al, we hadden namelijk een hotel geboekt die niet bestond :’). We kwamen ongeveer half 10 ‘s avonds aan bij het hotel en we konden niemand bereiken. Het hotel zelf niet en de klantenservice van Booking ook niet. Later kwamen we er dus achter dat het hotel niet (meer) bestond. Ik heb al meerdere malen met de Klantenservice van Booking gebeld en één keer hing ik zelf drie kwartier in de wacht. Ook heb ik gevraagd of ze onderzoek willen doen naar het hotel, want hij staat nog steeds op de site en iedereen kan ‘m gewoon boeken… Daarom wil ik jullie er via mijn eigen platform op attenderen dat je hotel The Twenties in Lissabon NIET moet boeken! Gelukkig kies ik altijd voor de optie Betalen bij de accommodatie en heb ik nu een creditcard. Er is dus niks in rekening gebracht!

Omdat het al zo laat was en we mega veel bagage hadden, besloten we lopend op zoek te gaan naar een ander hotel. Dit leek ons het makkelijkst en het snelst. We waren namelijk vlakbij een drukke straat waar gelukkig een heleboel hotels waren. Helaas zat alles vol en na 2,5 uur rondlopen troffen we gelukkig een hele aardige receptioniste die even voor ons ging rondbellen. Uiteindelijk had zij een plekje voor ons geregeld in een ander hotel, waar we gelijk 2 nachten hadden geboekt, zodat we even konden bijkomen. Eind goed al goed zou je zeggen, maar in dat hotel is dus geld uit mijn koffer gestolen…

Al met al een vervelend begin dus, maar het wordt beter! Inmiddels heb ik tot het einde van mijn reis een dak boven mijn hoofd en vandaag ga ik in gesprek met het hotel over mijn geld. Ze zijn al bezig om het op te lossen maar ik ga er nog even wat extra druk achter zetten. Ik ga niet terug naar Nederland voordat ik mijn geld heb.

estoril
Gelukkig maakte het zonnetje heel veel goed. Het lukte me om de vervelende eerste dagen even te parkeren en te genieten van alles wat we meemaakten. We pakten de trein naar het strand van Estoril (Sao Pedro). Hier was ik zelf nog nooit geweest, dus ook leuk voor mij om weer wat nieuws te ontdekken rondom Lissabon!

estoril
Midden oktober op het strand liggen is toch wel echt hemels. Ik geniet er nog extra van dan in de zomer ;-).

avocado lunch
Op de dagen dat het wat bewolkter was werkte ik en lunchte ik lekker uitgebreid. Na de twee dagen in het eerste hotel hadden we namelijk een heel fijn appartement gevonden voor 9 dagen. Wel wat verder uit het centrum, maar we hadden ieder een eigen slaapkamer. En eerlijk gezegd waren we blij dat we überhaupt iets hadden, want ik had het allemaal zwaar onderschat. In deze tijd is er in Lissabon amper wat betaalbaars en fatsoenlijks te krijgen via Airbnb!

colombo Lissabon
Ook gingen we een middag shoppen in het grootste winkelcentrum van Lissabon, Centro Colombo. Op de bovenste verdieping heb je heel veel restaurantjes en ik haalde een vega burger met patat als late lunch.

cascais Lissabon
Op een andere dag gingen we weer naar het strand, maar het werd wat bewolkt en frisjes. We besloten toen de trein te pakken en een stukje verder te reizen, namelijk naar de badplaats Cascais. Ik ben hier vorig jaar ook geweest, toen ik voor het eerst alleen naar Lissabon ging. Mocht je benieuwd zijn naar tips voor Cascais, ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven!

cascais Lissabon
Herfst in Lissabon <3

cascais lissabon
De boulevard van Cascais herinnerde ik me nog zo goed. Zo leuk om hier weer te zijn!

cascais Lissabon
We haalden een ijsje bij de ijssalon waar ik vorig jaar ook was. Waarschijnlijk had ik toen ook yoghurt ijs (mijn alltime favourite haha). Deze keer nam ik er ook nog een Oreo bolletje bij, doe maar gek haha :p.

shoppen in cascais
We waren al twee keer wezen shoppen en ik had alleen maar een broekrokje weten te scoren. Wel heel blij mee hoor, want met 27 graden had ik echt meer zomerkleding nodig! Geen idee wat ik dacht, maar ik heb best veel lange mouwen tops mee. Ik was echt lichtelijk gefrustreerd dat er al herfstkleding in de winkels lag (alsof je in Lissabon ooit een winterjas aan hebt?). Gelukkig slaagde ik totaal onverwacht in Cascais, toen we een leuk winkeltje inliepen. Ik kocht deze satijn look midi rok in de mooiste roze kleur die ik ooit heb gezien, en deze top. Onverwacht vond ik het ook een heel leuk setje!

coina Lissabon
Vorige week dinsdag sprak ik af met een oud collega, die ik nog ken van mijn tijd in de nachthoreca. Zij woont nu al een hele tijd in Portugal (vorige herfst heb ik ook met haar afgesproken toen ik in Lissabon was). We spraken af bij het (vakantie)huis waar zij momenteel verblijft en er is gewoon een zwembad! Ironisch genoeg ben ik er niet eens in geweest, ondanks dat het 27 graden was. Maar we hebben wel een hele gezellige middag gehad!

bairro alto Lissabon
Op de laatste dag die ik samen met mijn vriendin doorbracht in Lissabon, wandelden we door Bairro Alto. De oudste wijk van Lissabon. Dit vind ik dan ook een van de leukste plekken om te wandelen.

baixa Lissabon
Ik ben verliefd op Portugese balkonnetjes <3

bairro alto Lissabon
Per toeval ontdekten we dit leuke terrasje, waar we even gingen pauzeren.

baixa Lissabon
Daarna wandelden we weer verder. Ik maakte ondertussen foto’s van plekken waar ik de komende tijd nog een keer naartoe wil.

miradouros Lissabon
Onderweg kwamen we langs verschillende uitkijkpunten, daar heb je er namelijk heel veel van in Lissabon. Lijkt het jullie leuk als ik een apart artikel schrijf over de mooiste uitkijkpunten van Lissabon?

bairro alto lissabon
Maar ook tijdens het wandelen heb je een prachtig uitzicht. Alles in Lissabon is gewoon zo mooi! Deze paar foto’s heb ik trouwens gemaakt met mijn camera van Olympus, die ik ook meegenomen heb. Binnenkort wil ik een hele dag uittrekken om te fotograferen, want dat vind ik echt heel leuk om te doen.

twee weken in Lissabon
We sloten de dag af met een drankje en de zonsondergang over de rivier de Taag.

twee weken in Lissabon
De volgende dag vloog mijn vriendin weer naar Nederland en heb ik de hele dag in het appartement zitten werken. De dag erna was het ook voor mij tijd om te vertrekken, en wel naar mijn nieuwe Airbnb!

Anjos
Ik kon nog niet meteen inchecken, dus ging ik even werken in het koffietentje tegenover ons appartement. Daar had ik zoveel geluk mee, want niet overal in Lissabon heb je zoveel voorzieningen zo dichtbij, haha. Ik bewerkte een Instagram reels voor een samenwerking met Kruidvat. En ik dronk eindelijk weer eens echte koffie, want in het appartement hadden we alleen oploskoffie.

Anjos
Die avond besloot ik mijn kamer in mijn nieuwe Airbnb helemaal te gaan ‘inrichten.’ Vooral omdat ik hier ruim 3 weken verblijf, leek het me wel zo fijn om alles even te organiseren. Ik vond het echt bizar hoeveel er uit mijn koffer kwam, haha.

Anjos
Ik deed ook meteen maar even boodschappen. Via Instagram kreeg ik trouwens de vraag of ik al dingen mis uit Nederland. Tot nu toe mis ik heel erg volkoren producten, zoals volkoren pasta. En lekkere kant en klare pasta sauzen, zoals ricotta saus of basilicum saus. Het is hier allemaal wat smaakloos. Mijn favoriete couscous salade kan ik trouwens ook niet maken, want couscous hebben ze hier niet :(. Het brood vind ik hier gelukkig wel lekker (dit zuurdesem-achtige brood is mijn favoriet) en ik heb ook gewoon chocolade cornflakes gekocht. Lang niet zo lekker als die van Kelloggs, maar gelukkig wel een stuk betaalbaarder :p. En groente kan je natuurlijk overal krijgen, wat heel fijn is, want ik ben dol op groente. Oh en ik begin hagelslag en pindakaas te missen, want op brood eet ik nu alleen kaas en roomkaas haha.

Anjos
Voor het boodschappen doen ging ik trouwens mijn nieuwe buurt een beetje verkennen. Ons eerste hotel was overigens ook in deze buurt, maar ik liep nu gewoon random een straat in. Na een paar straten omhoog lopen kwam ik ineens weer bij een mooi uitkijkpunt terecht (Miradouro da Senhora do Monte). Helaas stond de zon laag (tegenlicht) en kon ik geen mooie foto’s maken. Binnenkort ga ik terug met mijn camera!

Anjos
Vanaf het uitkijkpunt zag ik een heel leuk parkje waar ik op gevoel naartoe gelopen ben. Het deed me meteen denken aan het Noorderplantsoen in Groningen, haha. Ik weet zeker dat ik hier de komende tijd nog vaak te vinden ben! In Lissabon heb je namelijk niet heel veel van dit soort plekken (ligt er ook aan in welke buurt je zit), dus ik ben blij dat er een parkje dichtbij zit. De naam van het parkje is trouwens Jardim da Cerca da Graca. Ik heb ‘m gelijk even gelabeld in Google Maps toen ik er was haha. Echt een aanrader om dit te doen! In Lissabon heb ik op deze manier al een heleboel leuke plekken verzameld.

sao Pedro do estoril
De dag erna, afgelopen zaterdag, was het ineens weer een stuk warmer en besloot ik weer naar Estoril te gaan. Ik bleef tot het zonnetje bijna onder ging en het was er echt heerlijk. Ik heb lekker muziek geluisterd, een tijdschrift gelezen en een hele grote bier gedronken, haha.

Anjos Gisteren ben ik in de ochtend en middag gaan werken en heb ik ‘s middags nog even van de zon genoten op mijn balkon. Van 15.30 tot 17.00 heb ik hier namelijk zon. Ik ben zo blij met dit balkon! Het is nu namelijk nog heerlijk weer, maar ik heb ook niet altijd zin en tijd om echt weg te gaan. Ook zit ik vlakbij het centrum en het is hier gewoon altijd druk. Naar een mooi strand zoals Estoril is al gauw een uur heen en een uur terug, dus dat is meer een dag uitstapje. Tussen het werken door is het balkon dus een perfecte uitvalsbasis om te zonnen!

Deze week is het nog twee dagen heel mooi weer en ga ik weer lekker naar het strand. Daarna heeft de herfst helaas ook Lissabon bereikt en zal ik weer wat meer binnen zitten. Gelukkig heb ik altijd genoeg te doen wat betreft werk, dus hopelijk kan ik wat meters maken. Over een paar weken komt mijn vriend mij hier namelijk opzoeken (zoveel zin in!) en dan neem ik wat dagen vrij.

Hoe was jouw week? 

3 Reacties

 1. Johanna
  25 oktober 2021 / 12:00

  Hele leuke post. Om jalours te worden. Weet je overigens dat de klantenservice van Booking.com in Lisabon zit??? Ook de nederlandstalige… Ik ken iemand die daar werkt. Veel succes!

 2. 25 oktober 2021 / 12:42

  Ik had het allemaal al een beetje gevolg via Insta. Ondanks de dingen die er misgegaan zijn lijkt het me toch heerlijk! 🙂 Ik hoop dat er nu niets meer misgaat 😉

 3. 27 oktober 2021 / 18:05

  Wat zien de foto’s er heerlijk uit zeg! Echt jaloers hoor, ik kan niet wachten om weer op het strand te liggen. Ik volg je verblijf in Lissabon een beetje via Instagram. Hopelijk krijg je je gestolen geld nog terug en wordt er nog iets gedaan met je aangifte. En hopelijk verpest dit niet je mooie tijd in Lissabon én kun je nog wel blijven genieten!
  Yaika onlangs geplaatst…Dankbaarheidslijstje #2: leuke podcasts, boswandelingen en geplande vakantiesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge