25 ‘Eigenaardige’ dingen die alleen introverten herkennen

Hoi allemaal! Inmiddels ben ik alweer bijna drie weken in mijn eentje in Lissabon, de tijd vliegt. Hoewel ik mijn sociale leven in Nederland wel mis, vermaak ik me hier prima. Ik heb nu gewoon heel veel tijd voor mezelf en weinig afleiding, iets wat ik als introvert heel erg kan waarderen. Al ben ik er sinds de eerste lockdown achtergekomen dat ik ook zeker extraverte trekjes heb. Toch bevind ik me echt meer aan de introverte kant van het spectrum ;-). In dit artikel zet ik 25 eigenaardige dingen op een rijtje die alleen introverten herkennen.

introverten

1. In het openbaar heb je graag oordopjes in, ook als je geen muziek luistert.
2. Je kunt je prima een hele dag in je eentje op je kamer vermaken.
3. Je hebt meer tijd nodig om op te laden dan extraverte mensen.
4. Je praat de hele dag in jezelf.
5. Je houdt niet van small talk.

6. Je bent vaak liever samen met je huisdieren dan met mensen.
7. In een drukke ruimte of mensenmenigte kun je zo overprikkeld raken, dat je het liefst wil wegrennen of verdwijnen.
8. Luidruchtige mensen vind je vaak irritant, of aandachttrekkers.
9. Je bent heel selectief in vriendschappen en relaties.
10. Je gaat graag naar plekken waar het niet ‘raar’ is om alleen te zijn/te zitten.

11. Als je wordt uitgenodigd voor een feestje, dan is je antwoord meestal: ‘Ik kijk wel even of ik kan.’
12. Je vindt het heerlijk om in je eentje dingen te ondernemen of alleen te reizen.
13. Je bent creatief en doorgaans een perfectionist.
14. Je zegt een afspraak af omdat je ‘plannen’ hebt (a.k.a. de hele avond in bed liggen met Netflix).
15. Als je buiten de deur werkt moeten er niet teveel prikkels zijn.

16. Je bent stiekem blij of opgelucht dat iemand een afspraak cancelt.
17. Soms zou je wel willen dat je bepaalde mensen kon ‘uitzetten.’
18. Je bent gek op wandelen om je hoofd leeg te maken. Sowieso ben je graag in de natuur.
19. Je bent niet saai of verlegen, je hebt gewoon wat meer tijd nodig.
20. Je ergert je aan het eindeloze geklep van collega’s. Zo krijg je je werk toch nooit af?!

21. Je kunt helemaal opgaan in je eigen wereld.
22. De stiltecoupé is jouw place to be.
23. Je vindt het heerlijk als je agenda in het weekend leeg is.
24. Soms moet je even ontprikkelen en ga je een avondje of een dag offline.
25. Je leest liever een boek dan dat je op een feestje staat.

Disclaimer: Neem dit artikel met een korreltje zout als je een extravert bent, hoewel er zeker veel waarheden in zitten ;-). Als introvert ben ik overigens niet anti-sociaal en haal ik ook zeker energie uit afspreken met mensen. Maar gewoon niet te vaak en niet teveel tegelijk :p.

Welke ‘eigenaardige’ trekjes die alleen introverten herkennen kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
introverten

2 Reacties

  1. 29 oktober 2021 / 19:42

    Ik vind veel dingen erg herkenbaar maar ik ben dan ook een introvert 🙂 Al heb ik ook wel extraverte kantjes, zeker als ik me ergens helemaal op mijn gemak voel. Maar aangezien ik toch echt mijn energie uit alleentijd / tijd met mijn gezin / rustige, prikkelloze momenten haal vind ik mezelf toch wel een echte introvert.
    Irene onlangs geplaatst…Koopstop en budgetteren.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge