Make up voor de vette huid: mijn routine en favoriete producten

Eigenlijk ben ik heel blij met mijn huid, maar er is één ding wat de afgelopen jaren echt een struggle is geweest: het vinden van geschikte make-up. Als je ook een vette huid hebt dan herken je dat ongetwijfeld! In dit artikel deel ik mijn favoriete make up voor de vette huid en mijn make up routine, kijk je mee?

make up voor de vette huid

Make up voor de vette huid

Het voordeel van een vette huid is dat je minder snel rimpels krijgt, omdat je huid altijd een soort natuurlijke beschermingslaag heeft. Maar, dan moet je wel weten hoe je je huid goed verzorgt en welke make up daarbij past! Ook een vette huid kan namelijk uitdrogen en beschadigd raken als je de verkeerde producten gebruikt.

Een goede basis is het halve werk

Als ik iets heb geleerd over make up voor de vette huid, is dat de basis enorm belangrijk is. Sinds een aantal jaar besteed ik daar meer aandacht aan en gebruik ik ook vrijwel altijd dezelfde producten. Zo kan ik inmiddels echt niet meer zonder het hydraterende serum van Vichy en de Effaclar H dag-en nachtcrème van La Roche Posay.

Kijk ook even hier als je benieuwd bent naar mijn huidverzorgingsroutine voor de vette huid, ik deel hier al mijn favoriete producten en leg alles stap voor stap uit!

Clinique City Block Sheer SPF25

Nu we weer richting zomer gaan kan ook een vette huid wel wat extra bescherming gebruiken. Doe je dat niet, dan zul je merken dat ook een vette huid sneller droog zal worden. Al zo lang als ik me kan herinneren gebruik ik ‘s zomers de City Block Sheer van Clinique met SPF25 als dagcrème.

Deze getinte dagcrème matteert de huid echt super goed en is dus ook een hele mooie basis voor onder je make-up. Als het écht warm is dan gebruik ik alleen deze crème met een beetje concealer.

NYX Pore Filler primer

Een primer is echt onmisbaar als je make up gaat aanbrengen op een vette huid. Vooral als je snel last hebt van een vette T-zone, zoals ik. Sinds een aantal jaar ben ik groot fan van de primers van NYX. Ze hebben namelijk ook primers speciaal voor de vette huid en deze primers zijn echt TOP!

NYX Can’t Stop Won’t Stop foundation

Ben je nog op zoek naar een goede foundation voor de vette huid, dan kun je nu stoppen met zoeken. De Can’t Stop Won’t Stop foundation van NYX is oprecht de allerbeste foundation die ik ooit heb geprobeerd. Ook deze foundation is al heel wat jaren onderdeel van mijn make up routine voor de vette huid.

make up voor de vette huid

Catrice Pore Less Perfection powder

Als het gaat om make up voor de vette huid dan is ook een goede gezichtspoeder echt onmisbaar. Alhoewel de foundation van NYX al een matte effect geeft, kun je met de poeder de huid nog net wat meer matteren. Het liefst gebruik ik losse poeder, omdat ik het idee heb dat dat nog beter werkt. Maar tijdens het reizen vind ik deze compacte gezichtspoeder van Catrice super handig.

Eerst je gezicht even afpoederen is echt een must voor het aanbrengen van blush en bronzer. Hierdoor kun je bronzer en blush namelijk super mooi aanbrengen, zonder dat het vlekkerig wordt.

NYX matte finish fixing spray

Als je helemaal klaar bent met je make-up is het tijd om je make-up te setten, zodat het de hele dag goed blijft zitten. Een fixing spray zorgt er niet alleen voor dat de kleuren van je make-up mooier uitkomen, maar ook dat je make-up minder poederig is én niet gaat verschuiven.

De fixing spray van NYX is echt een aanrader als je een vette huid hebt. Zoals je wel hebt kunnen lezen in dit artikel heeft NYX echt een heleboel fijne make-up voor een vette huid. Hier deel ik al mijn favoriete NYX make-up producten voor de vette huid, mocht je er benieuwd naar zijn.

Make up voor de vette huid: de conclusie

Gelukkig zijn er de laatste jaren een heleboel fijne producten bij gekomen, speciaal voor de vette huid. De juiste make up voor de vette huid vinden is daardoor niet meer zo moeilijk! Maar het blijft natuurlijk gewoon uitproberen wat voor jou werkt en wat niet.

Hopelijk heb je dankzij dit artikel inspiratie op kunnen doen voor je eigen make up routine voor de vette huid. Ik ben dan ook erg benieuwd welke make-up jij gebruikt en of jij nog aanraders hebt voor de vette huid. Laat het weten in een reactie!

Bewaar dit artikel via Pinterest:
make up voor de vette huid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge