Krullend haar verzorgen in de zomer: dit heb je nodig!

De zomer is in volle gang! Ik kan mijn geluk niet op, want de zomer is mijn favoriete seizoen. In de zomer is alles leuker en beter, maar helaas is de zomer niet goed voor iedereen. Je huid en haar hebben het namelijk zwaar te verduren en hebben meer verzorging nodig. Heb je net als ik krullen, dan weet je dat krullend haar verzorgen en mooi houden in de zomer echt lastig is… In dit artikel deel ik mijn beste tips, lees je mee?

krullend haar verzorgen zomer

Krullend haar verzorgen in de zomer

Als je ook krullen hebt, dan krijg je vast vaak van anderen te horen dat ze ook wel krullen zouden willen hebben. Maar als je vervolgens vertelt hoeveel werk het kost, haken mensen al gauw af haha.

Je krullen verzorgen en in model brengen kost altijd al veel meer tijd dan een steile bos, maar in de zomer nog net wat meer… Mooie krullen komen niet vanzelf, maar dat wist je natuurlijk allang. Hieronder vind je mijn beste tips en essentials om krullend haar te verzorgen in de zomer:

CG proof haarmaskers

Sinds kort heb ik de perfecte balans gevonden qua haarmaskers. In de zomer merk ik dat mijn haar meer proteïne nodig heeft dan in de winter. Waar proteïne mijn haar ‘s winters dof en zwaar maakt, zorgt een beetje meer proteïne ‘s zomers juist voor mooie bouncy krullen! Ik wissel mijn CG proof haarmaskers met en zonder proteïne graag af of ik meng ze met elkaar.

In de zomer hebben mijn krullen het nog zwaarder te verduren door de hitte, dus laat ik mijn haarmasker extra lang intrekken. Ik breng altijd een haarmasker aan voor ik mijn haar ga wassen. In dit artikel kun je meer lezen over mijn favoriete CG producten, waar ik ook meer vertel over mijn favoriete CG proof haarmasker.

Je haar zo min mogelijk wassen

Ik weet het, je haar zo min mogelijk wassen is ‘s zomers echt een uitdaging. Je haar wordt door de hitte sneller droog, terwijl je hoofdhuid sneller vet wordt… Een lastige combinatie, waardoor je al snel geneigd bent om je haar te wassen.

Toch kun je dit beter niet doen, want nat haar is heel kwetsbaar en beschadigt sneller, zeker in combinatie met de hitte. In dit artikel kun je lezen wat de voordelen zijn van je haar minder vaak wassen en hoe je kunt beginnen met minderen.

Heb je last van vet haar op je hoofdhuid, dan kun je het beste een droogshampoo gebruiken. Hiermee haal je niet alleen het vettige laagje weg, maar krijgt je haar ook nog eens meer volume. Een win-win situatie dus!

Je haar vast dragen

Als je ook krullen hebt dan weet je het: in de zomer kan het echt een struggle zijn om je haar los te dragen. Je krullenbos is warm en je krullen drogen snel uit door de hitte. Na een dagje strand is er niks meer van over van de krullen die je zo mooi hebt geföhnd, behalve een bosje stro…

Ik draag mijn haar op een warme dag dan ook het liefst vast, bijvoorbeeld in een hoge staart. Een knot is ook comfortabel en zorgt ervoor dat je haar zo min mogelijk zon vangt, maar dit draag ik eigenlijk alleen op de dag dat ik moet wassen. Anders blijft er ook niks meer over van mijn krullen.

Je krullen refreshen

‘s Zomers ben ik groot fan van mijn krullen refreshen, zeker na een warme stranddag. Ik maak mijn haar niet helemaal nat en ik was het niet, maar ik maak alleen de punten nat met een plantenspuit. Mijn hoofdhuid spray ik in met droogshampoo, als mijn haar door de warmte een beetje vet is geworden.

Vervolgens gebruik een CG proof krullencrème om mijn krullen weer tot leven te brengen. Als het echt warm is laat ik mijn haar rustig aan de lucht drogen en anders gebruik mijn föhn met diffuser op een lagere temperatuur. Met de refresh-techniek kunnen mijn krullen zeker een paar dagen langer mee, tot het weer wasdag is!

Je haar stijlen

Is er een hittegolf op komst, dan ben ik een groot voorstander van mijn haar stijlen met de stijltang. Op deze manier heb ik er geen omkijken meer naar en kan ik wel 7-8 dagen doen met mijn haar, voordat ik het weer moet wassen. Het is dan ook veel makkelijker om mijn haar weer in model te krijgen na een stranddag en ik kan het ook in een knot dragen.

Als ik op zonvakantie ga en mijn föhn met diffuser niet mee kan nemen, is mijn haar stijlen dus echt een uitkomst. Ik hoef het dan maar één keer te wassen op de plaats van bestemming, dus heb ik genoeg aan een shampoo in reisverpakking.

Heb jij ook krullen? Wat zijn jouw beste tips om krullend haar te verzorgen in de zomer?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
krullend haar verzorgen zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge