Ik boekte voor het eerst een Airbnb en dit is wat ik ervan vond

Hoi allemaal! Zoals jullie waarschijnlijk niet is ontgaan ben ik onlangs in mijn eentje naar Lissabon gegaan. Behalve dat ik voor het eerst alleen op stedentrip ging, boekte ik ook voor het eerst een accommodatie via Airbnb. Ik ben echt dol op hotels en ik snapte eerlijk gezegd nooit zo goed waarom veel mensen fan zijn van Airbnb. Maar, wanneer je alleen reist is Airbnb wel heel erg handig, omdat Airbnb veel meer is gericht op alleenreizigers. In Lissabon verbleef ik dus voor het eerst in een Airbnb en in dit artikel lees je wat ik er van vond!

airbnb
Ik had nog nooit een Airbnb geboekt, simpelweg omdat ik het heel fijn vind om in hotels te slapen. Als het niet zo ontzettend duur was om in mijn eentje een hotelkamer te boeken, had ik dat waarschijnlijk ook wel gedaan :p. Maar, omdat ik nu alleen reisde leek het me ook wel leuk om eens wat anders te proberen. Er was immers niemand anders waar ik rekening mee moest houden. Van tevoren had ik een aantal vooroordelen over Airbnb, namelijk dat het minder schoon zou zijn als een hotel en dat het minder ‘veilig’ zou zijn. Of nou ja, veilig in de zin van dat er niet dag en nacht iemand voor je klaarstaat in noodgevallen (zoals een hotelreceptie).

Maar, mijn nieuwsgierigheid won het en dus boekte ik een accommodatie via Airbnb! Ik had een aantal favorieten opgeslagen, maar uiteindelijk bleef één appartement maar door mijn hoofd spoken. Het was wel een gedeeld appartement (er waren nog twee andere kamers), maar ergens vond ik dat ook wel prettig. Zo was ik niet écht alleen en kon ik altijd om hulp vragen als dat nodig was. De kamer die ik had geboekt (onderaan dit artikel vind je een link) zag er echt heel knus uit en het appartement had een perfecte locatie. Bovendien had de verhuurder heel veel goede recensies gekregen, wat mij uiteindelijk over de streep trok.

Lissabon
Mijn Airbnb bevond zich in de oudste en de hoogst gelegen wijk van Lissabon: Bairro Alto. Het centrum (Baixa) bevond zich op loopafstand, wat heel praktisch was. Bairro Alto komt ‘s avonds tot leven, je vindt er veel gezellige restaurants en bars. Gelukkig bevond mijn Airbnb zich in een rustig straatje, waar je eigenlijk geen overlast had. Als ik in slaap wil vallen dan moet het echt stil zijn, haha, dus daar was ik wel blij mee. De andere gasten waren ook rustig, ik heb ze nauwelijks gezien. De eerste avond had ik echt moeite met de Portugese deuren, dus toen was het wel fijn dat ik mijn ‘huisgenoot’ om hulp kon vragen. Ik kon letterlijk het huis niet uit :p.

Ook de host was goed bereikbaar, ik kon altijd terecht met vragen. Van tevoren moest ik aangeven hoe laat ik ongeveer zou aankomen, want hij moest dan natuurlijk aanwezig zijn om de deur open te doen. Overigens heeft hij me ook nog een heleboel bruikbare tips gegeven, wat betreft restaurants en leuke bezienswaardigheden. De host kwam iedere dag langs om de gemeenschappelijke ruimten schoon te maken en het vuilnis mee te nemen.

airbnb
De keuken was heel knus, maar wel van alle gemakken voorzien. In real life zag de keuken er trouwens veel groter, frisser en lichter uit, haha. Er was een waterkoker, oven, waterfilter en een koffiezetapparaat aanwezig. Ook was er een aparte koelkast voor de gasten.

airbnb
Ik vond het keukentje echt heel gezellig!

airbnb
De woonkamer van het appartement zag er echt heel goed uit, je kon wel zien dat er maar weinig gebruik van werd gemaakt ;-). Je mocht hier natuurlijk gewoon zitten, maar ik zat meestal gewoon op mijn eigen kamer. Overigens was er ook nog een piepklein, typisch Portugees balkonnetje aan de voorkant van het appartement. Ik heb alleen niet echt een duidelijke foto van de voorkant, want het appartement bevond zich op de 3e verdieping.

airbnb
Helaas heb ik ook geen goede foto meer van mijn kamer, omdat ik ‘s avonds aankwam. En de volgende dag was het meteen al een dikke zooi, oeps :p. Mijn kamer was ook van alle gemakken voorzien: een heerlijk bed met dikke kussens (love it!), een nachtkastje, nachtlampje, uitklapbaar tafeltje, ladekast en een elektrisch kacheltje. De eerste dag zei ik nog heel stoer dat ik dat kacheltje echt niet nodig had, omdat ik het Nederlandse weer gewend was. Nou, je raadt het al: de volgende dag zat mevrouw lekker bij het kacheltje ;-). Grappig hoe snel je lichaam aan een nieuwe temperatuur went.

airbnb
Als je doorliep bij de keuken, kwam je in dit soort van halletje terecht. Links was de badkamer, die overigens ook heel klein was – typisch Portugees :p. Overigens stonden er allemaal producten in de douche voor de gasten, dat was wel heel fijn! In het appartement was ook een wasmachine en strijkplank aanwezig, ideaal :-).

lissabon
Vanaf dit ‘halletje’ heb je wel een prachtig uitzicht over de stad! Op de foto komt het helaas niet helemaal tot zijn recht. Vanuit de douche kijk je precies uit over de rivier de Taag, echt onwijs mooi! Helaas heb ik hier niet van kunnen genieten, omdat ik een ‘avond-doucher’ ben :p.

Lissabon
Vanaf het halletje had je ook een mooi uitzicht over de andere appartementen in de straat. Vanuit mijn kamer kon ik in de verte ook een paar tuintjes zien, zo leuk! Ik vond het echt heel leuk om in een typisch Portugees huisje te verblijven! De locatie van mijn Airbnb was ook heel erg fijn, je kon gewoon te voet naar de binnenstad – waar de meeste hotspots zijn. Dus ja, mijn eerste Airbnb-ervaring is zeker positief! 🙂 Nog steeds ben ik wel meer fan van hotels, maar het lijkt me erg leuk om in de toekomst nog meer Airbnb-accommodaties te ontdekken!

Heb jij weleens geslapen in een Airbnb?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
Lissabon

7 Reacties

 1. 16 maart 2020 / 08:55

  Wat leuk dat je voor het eerst een Airbnb hebt geboekt! Ik ga heel graag naar Airbnb’s en dacht eerst nog even dat je dezelfde had geboekt als mijn moeder en ik 3 jaar geleden in Lissabon 😉 De buitenkant lijkt haast hetzelfde, maar bij ons was het anders ingericht.
  Goed om te horen dat je een goede ervaring had! Ik ben zelf ook altijd heel tevreden geweest over Airbnb. Ik heb net met mijn vriend (voor eind juni pas, dus hopelijk ná corona) een Airbnb in Londen geboekt. Een stuk goedkoper dan hotels en ook wel fijn om een eigen keukentje te hebben. Ik ben benieuwd!
  Romy onlangs geplaatst…Wat te doen als je alleen thuis bent? (45 fijne dingen!)My Profile

 2. 16 maart 2020 / 09:05

  wauw wat super mooi zeg, ziet er netjes en verzorgd uit haha tot jouw koffer ontplofte dan 😉 ik heb dit ook nog nooit geboekt.

 3. 16 maart 2020 / 14:45

  Wat leuk!!! Ik heb één keer een misser gehad met AirBnB, het appartement bleek nep te zijn en de eigenaar een afperser, en sindsdien pas ik toch wat meer op. Nu jij zo’n positieve ervaring hebt gehad, word ik toch wel weer nieuwsgierig om het nogmaals te proberen.
  Tamara onlangs geplaatst…Dit zijn de 10 meest bizarre mondkapjes tegen het coronavirusMy Profile

 4. 16 maart 2020 / 14:45

  Ik had eigenlijk ook altijd vooroordelen over Airbnb, maar ben nu wel erg benieuwd. Ik zat even te kijken naar de prijzen van dit appartementje en die vind ik nog best meevallen! Wellicht dat ik mij daar de volgende keer ook aan waag 🙂
  Chelsey onlangs geplaatst…Mijn reis wishlist voor 2020My Profile

 5. 27 maart 2020 / 09:19

  Wij verbleven een goed jaar geleden pas voor het eerst in een Airbnb. Mijn voorkeur gaat stiekem toch nog steeds uit naar een hotelkamer, maar als die onbetaalbaar zijn, vind ik een Airbnb wel een fijn alternatief. Als je met meer dan twee personen bent, is het financieel gezien meestal echt de moeite. Ik kijk stiekem wel enkel naar volledige appartementen met self check-in en als het even kan ook nog met een Superhost. In Brussel, Parijs en Londen is het tot nu toe steeds goed gegaan!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Vijf natuurlijke tips bij hooikoortsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge