Food hotspots Groningen #1 | Feel Good!

Iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen, maar veel te weinig doe, is het schrijven over toffe hotspots in Groningen. Groningen barst van de leuke conceptstores en bakkerijtjes – waar je ook koffie kunt drinken, healthy food tentjes en ook zijn er maar liefst twee kattencafé’s! Vandaag wil ik Feel Good aan jullie laten zien, waar je onder andere terecht kunt voor lekkere, gezonde smoothies. Kijk je mee naar food hotspots Groningen #1?

food hotspots groningen
Alweer maanden geleden sprak ik af met Kim om outfitfoto’s te maken. Voordat we begonnen met fotograferen gingen we lunchen en bijkletsen bij Feel Good. Ik kwam op het idee om een hotspot-artikel te schrijven over Feel Good, maar de credits voor de foto’s gaan naar Kim. We zouden die dag fotograferen met haar camera, dus zij heeft alle foto’s gemaakt!

food hotspots groningen
Bij Feel Good wordt uitsluitend gewerkt met verse en gezonde ingrediënten. De ingrediënten waarmee ze werken komen zoveel mogelijk uit de regio en zijn bij voorkeur biologisch. Het kan dus ook weleens gebeuren dat iets op is, maar in dit geval vind ik dat helemaal niet erg. Ze hebben ook een deels open keuken, wat ik heel tof vind! Zo kun je een beetje meekijken met de bereiding van bijvoorbeeld de smoothies.

food hotspots groningen
Ze hebben ook super lekkere muffins, brownies, gebakjes en cake! Helaas voor mij zitten er vaak noten in verwerkt (daar ben ik allergisch voor), maar goed, daar ben ik inmiddels wel aan gewend ;-). De dag dat wij er waren hadden ze bijvoorbeeld ook Vegan Bananenbrood.

food hotspots groningen
Op de balie staan allerlei potten met verse ingrediënten, waaronder deze basilicumplant!

food hotspots groningen
De cake van de dag: Mango cheesecake! Lekker!

food hotspots groningen
Kim en ik bestelden allebei een smoothie. Ze zijn vrij prijzig, maar dan heb je ook wat! Zo’n smoothie is bijna een hele lunch, haha. Wat ik ook heel erg fijn vind is dat je ingrediënten kunt weglaten of vervangen. Zo bestelde ik een smoothie met koemelk in plaats van amandelmelk (ik ben allergisch voor alle soorten noten).

food hotspots groningen
Helaas heb ik de originele foto niet meer, omdat ik een nieuwe telefoon heb, dus deze foto heb ik even van mijn Instagram gescreenshot. We hadden echt super lekker en gezond geluncht. Ik had een broodje met guacemole en tomaat, Kim had het broodje ‘echt gezond.’

food hotspots groningen
Het was heel erg druk binnen, dus we hebben niet echt foto’s kunnen maken van het interieur. Binnen heb je diverse zitplekken: Mooie fauteuils, tafeltjes met normale stoelen, een bank en deze tafels met hoge krukken.

food hotspots groningen
De menukaart ziet er van de buitenkant al zo leuk uit, ik word er direct vrolijk van! 🙂

food hotspots groningen
Helaas kun je de inhoud niet zo goed lezen, maar gelukkig staat de menukaart van Feel Good ook gewoon online! Toch wel erg handig met al die allergieën en dieetwensen van tegenwoordig ;-).

food hotspots groningen
Ik vind het interieur van Feel Good zo leuk! Het is heel erg girly, maar daar houd ik wel van. De gerechten zijn ook heel erg Instagram-waardig :-).

food hotspots groningen
“Come back later, so we can make you Feel Good!” 😀

food hotspots groningen
En zo ziet Feel Good Food & Juice er van de buitenkant uit! Het adres is: Oude kijk in ‘t Jatstraat 29, Groningen. Feel Good zit vlakbij de Rijksuniversiteit en de bibliotheek, een ideale locatie dichtbij het centrum. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer eens een hotspot artikel te lezen op mijn blog. Eerder schreef ik al over Holtbar (waar ik nog steeds vaak kom om bijvoorbeeld aan mijn blog te werken), waarom Groningen zo geweldig is en waarom ik zo blij ben dat ik weer in Groningen woon :-).

Welke (food) hotspot moet ik volgens jou eens bezoeken? 

16 Reacties

 1. 9 januari 2018 / 07:24

  Dat klinkt als een hele leuke hotspot om eens iets te eten of drinken. Ik vind alleen al de quote op de deur heel leuk 🙂 Zelf vind ik qua hotspots Café Blond in Amsterdam een aanrader. Er hangen allemaal Blond Amsterdam-bordjes aan de muur en het is zo leuk om daar eens binnen te lopen als je, zoals ik, een echte Blond Amsterdam-fan bent 😉
  Romy onlangs geplaatst…Een verrassingsreis: durf ik het wel of durf ik het niet?My Profile

 2. 9 januari 2018 / 09:39

  Wat leuk!! Er zijn steeds meer leuke hotspots in Groningen die ik wel eens zou willen bezoeken. Tijd om een bezoekje te plannen!
  Simone onlangs geplaatst…Beauty: Merci HandyMy Profile

 3. 9 januari 2018 / 11:31

  Het ziet er heel leuk uit! Lekker die smoothie, hmm.

 4. 9 januari 2018 / 18:01

  Ik vind dit een hele leuke rubriek! Vooral omdat het voor mij te doen is om naar Groningen te reizen. Binnen een half uurtje kan ik er zijn. Het is dus ECHT nuttig en ga bij mijn volgende shoptripje even kijken bij deze leuke hotspot!

 5. 9 januari 2018 / 19:12

  Groningen is voor mij een beetje ver weg, maar ik houd hem zeker in gedachte mocht ik me ooit in het Noorden van ons land begeven 🙂 Het ziet er namelijk wel heel lekker uit allemaal. Geen halve bak smoothie zoals je die bij andere zaakjes wel eens krijgt.
  Demi onlangs geplaatst…De millennial: over hokjes en clubjesMy Profile

 6. 9 januari 2018 / 22:16

  Wat een tof tentje! Die menukaart is echt happy 🙂
  En wat is die basilicumplant onder zo een potje leuk zeg! Van zulke tentjes houd ik nou echt.
  Jammer dat het een beetje uit de buurt is haha…
  Ivon onlangs geplaatst…Mijn succes in DecemberMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge