Food hotspot #3 | Bakkerij Blanche in Groningen!

Hoi allemaal! Twee weken geleden was ik samen met mijn moeder bij Bakkerij Blanche, één van mijn favoriete food hotspots in Groningen. Ik kom hier regelmatig, maar ik had er nog nooit wat over geschreven! Hoog tijd om daar verandering in te brengen ;-). Bakkerij Blanche is een super gezellige bakkerij waar je ook koffie kunt drinken én uitgebreid kunt lunchen. Ook het interieur is helemaal Instagram-proof… Ik laat je vandaag alles zien!

bakkerij blanche
Ik ben helemaal verliefd op het interieur van de zogeheten ‘lunchroom’ van Bakkerij Blanche! Je vindt er prachtige marmeren tafels, mooie laaghangende lampen en je wordt omringd door heel veel groen.

bakkerij blanche
En ze hebben heerlijke koffie!!! Ook niet onbelangrijk ;-).

bakkerij blancheDe menukaart van Bakker Blanche. Je kunt hier, behalve lekkere broodjes kopen in de bakkerij, ook ontbijten en lunchen!

bakkerij blanche
Ik heb er alleen nog nooit geluncht (shame on me), maar er staan onwijs lekkere gerechtjes op de kaart. Best handig zo’n foto, kan ik alvast kijken wat ik wil eten ;-). Het lijkt me erg leuk om hier ook eens uitgebreid te gaan lunchen!

bakkerij blanche
Aan de straatkant vindt je een gezellig barretje, ik vind het altijd leuk om naar buiten te kunnen kijken! De zon scheen die dag ook heerlijk, ik word zo vrolijk van de foto’s!

bakkerij blanche
Wat ik niet wist, is dat er ook een hotel vlakbij Bakkerij Blanche gevestigd zit: Hotel Miss Blanche! Wat grappig. De gasten van het hotel ontbijten en lunchen dus ook in deze lunchroom!

bakkerij blanche
Zelfs het plafond is foto-waardig. Heel erg tof al die hangplanten! Het is best een hoog plafond, dus dit maakt de ruimte gelijk een stuk gezelliger.

bakkerij blanche
Een krijtbord met een deel van de menukaart. Love it!

bakkerij blanche
Marmeren tafels en rosé gouden details, wat mij betreft is het interieur van Bakkerij Blanche helemaal Instagram-proof.

bakkerij blanche
Gelukkig wilde de kok ook wel even op de foto (natuurlijk had ik het vooraf wel gevraagd ;-)). Ik vind zo’n open keuken altijd heel erg tof, het maakt het heel huiselijk en het is natuurlijk ook erg leuk om een beetje te kunnen zien hoe het eten bereid wordt. Al is het maar omdat je dan zeker weet dat het vers is ;-).

bakkerij blanche
Jongens, hebben jullie ooit zo’n prachtig toilet gezien? Wauw. Wat is dit een prachtige muur. Die kleur!!!

bakkerij blanche
In het bakkerij gedeelte vind je een wandstellage met allerlei flessen wijn en andere accessoires. En weer de bakstenen muur waar ik zo dol op ben, de vorige food hotspot waar ik over schreef had ook zo’n muur, haha!

bakkerij blanche
In het bakkerij gedeelte vind je ook nog allerlei tafeltjes waar je eventueel kunt zitten.

bakkerij blanche
Hmmm! Verse croissantjes met jam, daar mag je me echt voor wakker maken ;-). Ook verkoopt Bakkerij Blanche onder andere diverse taartjes en allerlei sappen.

bakkerij blanche
Het logo van Bakkerij Blanche vind ik zo onwijs schattig en vrolijk! Ik ben alleen vergeten een foto van de buitenkant te maken, wat ik normaal gesproken wel doe. Nog een reden om Bakkerij Blanche met eigen ogen te komen bekijken ;-)! Voor meer informatie over Bakkerij Blanche verwijs ik je door naar hun website.

Bakkerij Blanche is gevestigd aan de Brugstraat 28, Groningen.

Wat vind jij van deze hotspot? Ben jij ook zo dol op veel groen in een interieur?

4 Reacties

  1. 22 februari 2018 / 07:24

    Wat een mooie en sfeervolle hotspot! Het ziet er heel gezellig uit van binnen. En dat logo is inderdaad ook al te leuk! Zo te horen de perfecte plek voor een fijne lunch of een lekkere kop thee als je in Groningen bent 🙂

  2. 7 maart 2018 / 10:16

    Vulcan is right our distances are not understood by many overseas visitors. In France I met a Dutchman towing his caravan from Spain, he had been to Australia he told me and rented a camper van . I asked him where he went and he said “I went to the outback, of the outback, of the outback”. He actually loved the wide open spaces and the big distances. On the other hand I’ve met overseas visitors who plan to drive to Sydney from Melbourne for the day, as they can’t get their head around the scale of our maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge