DIVA PROFESSIONAL TOOLS: STIJLTANG MET ARGANOLIE?!

Als je steil haar hebt wil je meestal krullen, maar als je krullen hebt wil je het steil. Herkennen jullie dit ook? Ik stijl mijn haar wel eens, maar ik haalde er nooit zoveel plezier uit omdat mijn haar dan extra droog en pluizig wordt. Dat moet toch anders kunnen dacht ik, want ik ben zeker niet de enige met dit probleem! Een tijdje geleden maakte ik dankzij het John Beerens event kennis met de styling tools van Diva. Ik mocht een wel heel speciale stijltang met arganolie meenemen om te testen… Vandaag vertel ik je er alles over in deze review!
stijltang met arganolie

Voluit is dit de Diva Professional Stijltang Chromatix Intelligent Digital Rubberised Black, een hele mond vol! Allereerst zal ik jullie vertellen wat er zo bijzonder is aan deze stijltang en wat ‘m onderscheidt van andere stijltangen, want daar zijn jullie vast het meest benieuwd naar.
stijltang met arganolie
Deze stijltang bevat namelijk arganolie, zoals meerdere Diva tools! Huh, wat? Yep, je leest het goed. Mijn eerste gedacht was: Moet je de olie dan bijvullen, HOE werkt dit in godsnaam?! Gelukkig is dat niet het geval. De olie komt vrij als de keramische platen van de stijltang verwarmd worden. Je moet de platen dus wel met enige regelmaat schoonmaken, anders gaat het als het ware ‘verstoppen.’ Innovatief, hè?
stijltang met arganolie

Nog meer handige feitjes over deze stijltang:
– De keramische platen zijn instelbaar van 120 tot 220 graden.
– De stijltang schakelt automatisch uit na 10 minuten niet gebruikt te zijn.
– Het snoer is maar liefst 3 meter lang, ideaal!
– Na circa 15 seconden is de stijltang al op temperatuur. (Op de website staat 30 seconden, maar ik heb ‘t zelf getest bij 180 graden). Als de stijltang op temperatuur is stopt het lampje bij het desbetreffende aantal graden met knipperen.

stijltang met arganolie

Bij het openen van de doos vond ik onderin nog een uitgebreide handleiding en een hittebestendig matje, waar je de stijltang na of tijdens gebruik op kunt leggen. Heel handig!

stijltang met arganolie

Natuurlijk weten we allemaal wel hoe een stijltang werkt, maar iedere stijltang is toch net even anders! Daarom vind ik het erg fijn dat er een uitgebreid boekje bij zit.

stijltang met arganolie

En zo ziet de stijltang er uit! Wat een prachtig design. De stijltang voelt heel zacht aan en is mat zwart. Chique! Wat mij meteen opviel is dat ‘ie ook super stevig is, hij voelt kwalitatief goed aan.

De stijltang ligt prettig in de hand, hij is behoorlijk zwaar in zijn soort, maar dat geeft je juist het gevoel dat je met een goed apparaat bezig bent, haha. De keramische platen sluiten perfect aan.

Met moeite lukte het me om de verschillende standen op de foto te zetten, haha. Zodra je de stijltang in het stopcontact steekt gaat het rode lampje ‘Power’ branden. Daarna druk je op het uit/aan knopje en kun je met de + en – de gewenste temperatuur kiezen en gaat er een groen lampje knipperen bij het desbetreffende aantal graden. Als ‘ie stopt met knipperen is ‘ie op temperatuur. Dat is al na zo’n 10 à 15 seconden!

De stekker was nog wel even een dingetje. Met mijn twee linkerhanden kreeg ik ‘m natuurlijk niet open, waardoor hij weken onaangeraakt bij mijn ouders lag… Oeps. Op zich wel handig dat er zo’n stekkertje standaard bij zit als je die nog niet hebt! Maar goed, als je ‘m los schroeft bij het schroefje in het midden en openklapt, kun je de gewone, Nederlandse stekker er gemakkelijk uithalen en gebruiken :-).

stijltang met arganolie

Ik besloot de stijltang uit te proberen op 180 graden, gewoon om te kijken of het voldoende zou zijn. Hoe minder heet hoe minder schadelijk voor je haar, toch?! Ik heb van mezelf heel dun (wat je misschien niet zou zeggen…), krullend en fijn haar dat snel uitdroogt en beschadigd raakt.

stijltang met arganolie

Voor en na! Ik heb voor het stijlen niks aangebracht in mijn haar en ook ‘s nachts heb ik geen Moroccan Oil gebruikt. Mijn haar was dus hartstikke pluizig, maar op die manier heb ik het effect van de stijltang wel goed en eerlijk kunnen testen. Ook voor het stijlen heb ik geen hittebestendige spray of olie gebruikt, aangezien de stijltang arganolie bevat en dus van zichzelf al verzorgend genoeg zou moeten zijn!

stijltang met arganolie

Oké, een selfie maken met een spiegelreflex bij een schuin dakraam is niet mijn grootste talent… Haha. Anyway, mijn haar is steil én het glanst! Het voelt zacht aan en ook vind ik het erg meevallen qua pluis! Even off-topic: Valt het jullie op hoe licht mijn haar alweer is? Eind december liet ik het best wel donker verven.

stijltang met arganolie

Even samenvattend: Met deze stijltang van Diva (met arganolie) maak ik mijn haar in circa 20 minuten volledig steil op 180 – 200 graden. Mijn haar glanst en is super zacht, breekt niet af tijdens het stijlen, raakt niet beschadigd door het stijlen en is redelijk pluis-vrij. Mijn haar ziet er gewoon gezond uit en dat was eerder echt niet het geval als ik mijn haar stijlde… Ook blijft mijn haar gedurende de dag goed stijl, tenzij het gaat regenen natuurlijk ;-). Ik ben echt ontzettend gelukkig met mijn nieuwe stijltang van Diva!

Overigens kun je ook golven of krullen in je haar maken met deze stijltang, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Mocht het me goed lukken deel ik zeker een foto via sociale media! Volg jij mij al via Facebook en Instagram?

De Diva Professional Stijltang Chromatix Intelligent Digital Rubberised Black is te koop bij Johnbeerens en kost 99,95 


Heb jij ook krullend haar? Welke stijltang gebruik jij? Heb jij weleens gehoord van een stijltang met arganolie?

10 Reacties

 1. 2 april 2016 / 06:08

  Ik was al benieuwd hoe deze stijltang zou werken! Ik gebruik zelf bijna dagelijks mijn Chi tang. Alleen heb ik hem eergisteren laten vallen en nu ligt één plaat los 🙁

 2. 2 april 2016 / 09:01

  Klinkt als een geweldige stijltang! Super fijn om te gebruiken.

 3. 2 april 2016 / 10:41

  Love it! Zo balen dat ik niet bij het event aanwezig kon zijn de 13e:(
  Looks good on you girllll! X

 4. 2 april 2016 / 14:41

  Heel mooi hoor 🙂 Gewoon steil zoals het hoort! Fijn dat je er blij mee bent. Het resultaat mag er zijn.

 5. 3 april 2016 / 16:21

  Klinkt en ziet er goed uit! Ik ben fan van mijn Chi tang!

 6. 5 april 2016 / 08:44

  Dat ziet er echt goed uit! Mijn stijltangetje is ook vet handig!

 7. 5 april 2016 / 20:06

  Het ziet er erg goed uit. Werd je haar niet statisch? Dat van die stekker snap ik niet zo goed..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge