NEW IN | VINTAGE BASEBALL JACKET

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dol op vintage. Een van mijn favoriete winkels in Groningen is dan ook Stardust, want daar kan je heel veel toffe vintage kleding vinden. Maar ook in Berlijn, waar ik twee weken geleden was, kun je goed tweedehands shoppen. Samen met een aantal andere meiden bezocht ik een vintage Kaufhaus van maar liefst 5(!) verdiepingen… En daar vond ik dit te gekke rode baseball jasje! 

Het was liefde op het eerste gezicht. Sowieso draag ik graag rood, ook van rode lipstick ben ik fan.  En voor de prijs (slechts 15 euro, gotta love vintage!) hoefde ik het niet te laten. Het enige wat mij tegenhield was de maat. Het is een XS en dus bij mij niet echt oversized, iets waar ik eigenlijk wel van hou.

Ondanks de maat besloot ik hem gewoon te passen. Ik had niet verwacht dat ik ‘m, eenmaal aangetrokken, ook leuk zou vinden, maar niets bleek minder waar. Dat rode in combinatie met wit, ik weet niet, het is zo lekker zomers en ook wel vrouwelijk, maar tegelijkertijd ook weer heel stoer! Hij moest met mij mee <3

Ik kan je alvast verklappen: Dicht kan hij bij mij helaas niet, haha. Dan had het toch écht een maat 36 of 38 moeten zijn. De mouwen zijn gemaakt van nepleer en het middelste gedeelte en de boordjes zijn van stof.

En dit is het jasje als ik ‘m aan heb! Hij heeft trouwens twee echte zakjes, zo leuk ook dat witte boordje. Ik houd echt van details. Wat mij ook opviel is dat het jasje nog in perfecte staat is, hij lijkt wel nieuw!

De achterkant is vrij basic. En kort! Bij dit jasje moet ik zeker een high waisted jeans dragen. Maar dat is geen probleem, want dat draag ik eigenlijk toch alleen maar.

Ik combineerde mijn jasje met deze zwarte coltrui. Nu het wat warmer is kan ik ‘m op deze manier ook aan als buiten-jasje.

Om jullie een idee te geven hoe ik het jasje combineer: Een leuke statement ketting, bijvoorbeeld een gouden ketting (niet op foto) en deze high waisted jeans met gaten. Ja, dit vind ik leuk!

Je wilt niet weten hoe hard ik heb gelachen tijdens het maken van deze foto’s. De timer, een spiegelreflex en een bank zijn nou niet per se een goede combinatie. Haha! Ik hoop dat jullie het alsnog leuk vonden om mijn meest recente fashion aankoop te zien. Ik ben echt ontzettend blij met mijn nieuwe jasje en ik weet zeker dat ik ‘m nog vaak zal dragen. Mocht je in Berlijn zijn dan is het vintage Kaufhaus zeker een aanrader. Daar kun je je wel wat uurtjes vermaken :-). Voluit heet ‘ie HUMANA Secondhand & Vintage Kaufhaus. Adres: Frankfurter Tor 3. Deze week zal ik nog meer must-visit winkeltjes in Berlijn met jullie delen!

Houd jij ook van vintage (shoppen)?

17 Reacties

 1. 6 april 2016 / 06:56

  Ik moet een beetje lachen hihi, ik had zo'n vestje op de middelbare school! Ik was echt gek op dat vestje maar hij was op een gegeven moment te klein. Het is nog steeds wel super leuk!!

 2. 6 april 2016 / 06:57

  Een hele gave aankoop! Ik doe echt aan vintage shoppen, maar de reden daarvoor is meer omdat hier niet zulke leuke vintage winkels zijn haha. 🙂 Liefs!

 3. 6 april 2016 / 07:18

  Wat een goeie aankoop! Ik had 'm denk ik ook niet laten liggen, als was ie voor mij ook te klein geweest. Kan ook prima open natuurlijk! Erg leuk ding!

 4. 6 april 2016 / 08:14

  Wat een super leuk jasje! Ik vind baseball jackets met Rood steeds het leukst. In een andere kleur vind ik het helemaal verpest.

 5. 6 april 2016 / 09:41

  Wat is hij leuk! Inderdaad heel vrouwelijk en zomers! Ik wist helemaal niet dat er zo'n vintage kaufhaus in Berlijn was. Anders was ik er zeker wel langs gegaan! Achja, voor een volgende keer dan maar 😉

 6. 6 april 2016 / 10:49

  Hoe kan je zo'n professionele website van blogspot.com maken? Echt een supergave website!!

 7. 6 april 2016 / 14:26

  Hij is echt heel gaaf! Staat je ook mooi. En zo'n jasje open dragen is toch veel leuker dan hem dicht dragen;-)

 8. 6 april 2016 / 17:27

  Wow, wat een super leuk jack! Leuk ook als jas in de zomer straks (aangezien de lente even uitgesteld lijkt te zijn haha). Ik wil ook nog graag eens naar Berlijn!

 9. 6 april 2016 / 17:50

  Ah hij is zo tof! De kleur staat je ook echt heeel goed met zo'n rode lipstick erbij. Ik ben fan <3

 10. 6 april 2016 / 18:21

  Oh super leuk staat die bij je! Ik vind hem echt heel erg tof <3
  Liefs! Evelien

 11. 6 april 2016 / 18:51

  Wat een tof jasje, ik vind hem je erg mooi staan! Ik houd ook van Vintage shoppen, ik heb laatst nog een hele vette roze jas gescoord 🙂

 12. 7 april 2016 / 10:00

  Zó vaak LANGS de Stardust geweest, maar nog nooit naar binnen gestapt. Can you believe it?! ^^" Ik vind baseball jackets wel wat hebben. Ik draag vaak die van mijn vriend haha (blauw en oversized <3 ). Het staat je erg goed ^^

 13. 7 april 2016 / 14:11

  Wat een leuk jack! En ik woon in Groningen maar ik kende Stardust nog niet, toch snel maar eens een kijkje nemen 🙂

 14. 7 april 2016 / 14:23

  Tof! Hij staat je ook heel mooi. Waarom kan ik nou nooit zoiets vinden in een vintage shop?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge