REVIEW | HEMA MICELLAIR WATER VOOR €2!?

Ik ben echt een grootverbruiker én fan van micellair water. Een tijdje geleden ging mijn geliefde L’Oréal flacon op en dus moest ik op zoek naar een – liefst wat goedkopere – vervanging. En die vond ik bij Hema! Voor slechts 2 euro (gotta love Hema-beauty) nam ik een nieuwe flacon micellair water mee. Ik heb ‘m uitgebreid getest, vandaag is het tijd voor een review. Lees gauw verder als je benieuwd bent!

Micellair water bevat reinigende deeltjes die het vuil op je gezicht aan zich hechten, als een soort magneet. Waarom ik het zo fijn vind? Het reinigt snel en grondig en je kunt het letterlijk op je hele gezicht gebruiken! Ik gebruik het om mijn oog- lip- en gezichtsmake-up er af te halen, maar ook als gewone reiniging na het douchen. Het enige wat je er niet af krijgt met micellair water is waterproof oog make-up. Micellair water is erg mild en geschikt voor alle huidtypes en ook dat maakt het een ideaal product!

Ik kan alvast verklappen dat het micellair water wat ik hiervoor had, van L’Oréal, echt ontzettend fijn was. Toch was ik erg benieuwd naar deze goedkopere variant van Hema!

De verpakking vind ik echt erg leuk. Heel fris en fruitig, ik word er blij van! Natuurlijk draagt de transparante inhoud daar ook aan bij. Ook de quote op de flacon vind ik geweldig, origineel!

Meteen na het openen van de flacon stuitte ik op een nadeel: De draaidop. Ik ben een klikdop gewend en dat vind ik veel makkelijker en sneller werken! Het gebeurt wel eens dat ik de dop er vergeet op te doen, oeps!

Het 3-in-1 micellair water van Hema belooft je huid te reinigen, make-up te verwijderen, de huid te hydrateren en onzuiverheden tegen te gaan. Ook is het product vrij van parfum, alcohol en kleurstoffen en daarmee dus geschikt voor de gevoelige huid.

Wat mij opviel is dat er nog aardig wat verschillende ingrediënten in zitten, als ik het vergelijk met mijn micellair water van L’Oréal. Ik heb het idee dat die stofjes niet per se nodig zijn, maar dat ze (moeten) zorgen voor een fijne geur, aangezien er geen parfum in zit.

 Goed, op naar de test!

Ondanks de draaidop is de flacon verder prima in gebruik. Er komt in ieder geval telkens genoeg product uit! Wel heb ik het idee dat ik voor een goede reiniging meer product nodig heb dan met het micellair water van L’Oréal. Het product voelt ook iets stroever aan en ik heb het idee dat het viezigheid en make-up iets minder snel opneemt. Maar voor 2 euro vind ik dit een snelle en goede reiniging!

Na gebruik voelt mijn huid lekker schoon aan, precies zoals het hoort. Het micellair water van Hema haalt mijn make-up er goed af, irriteert niet en reinigt en hydrateert mijn huid. Wel gebruik ik iets meer product dan ik gewend ben om dit effect te krijgen. Maar voor zo’n fijn prijsje vind ik dat geen probleem. Ik weet zeker dat ik binnenkort weer een nieuwe flacon Hema micellair water ga kopen! 🙂

Hema micellair water is te koop bij Hema en kost €2


Wat is jouw ervaring met micellair water?

7 Reacties

 1. 14 april 2016 / 08:02

  Klinkt prima! Zelf gebruik ik die van Garnier, ben er dol op.

 2. 14 april 2016 / 08:42

  Ik heb er een van Garnier, dat is ook de enige die ik tot nu toe heb geprobeerd eigenlijk. Wellicht dat ik in de toekomst deze eens ga testen 🙂 Fijne review.

 3. 14 april 2016 / 13:01

  Micellair water is heerlijk verfrissend; ik ben er ook fan van! En fijn dat deze zo goedkoop is, meestal koop ik een duurdere maar dat is dus helemaal niet nodig

 4. 14 april 2016 / 15:51

  Wat een mooi prijsje! Je gebruikt meer product maar hij doet z'n werking 🙂 Heb nooit eerder micellair water gebruikt maar heb er altijd wel goede verhalen over gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge